Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Elämä on täynnä valintoja… oma elämänikään ei aina ole ollut fitnesstä :)

Elämäntapamuutoksen itsekin läpikäyneenä tunnen paljon mielihyvää nähdessäni muiden pääsevän tavoitteisiinsa, löytävän itsestään uusia puolia, kasvavan henkisesti ja sitä kautta kohtelevan kanssaihmisiään paremmin.
Moni ymmärtää vasta terveellisemmän elämäntavan löydettyään, kuinka kaltoin on itseään kohdellut. Turruttanut itseään ruoalla, liikkumattomuudella ja erilaisilla nautintoaineilla. Silloin mikään ei
tunnu miltään!

Useat tuskailevat näin kevään kynnyksellä, miten päästä kesäkuntoon, kun vararavintoa on kertynyt talven aikana, housut kiristävät ja ahdistaa.
Tammikuu on kulutettu hysteerisesti jumpaten ja syöty mahdollisimman vähän, karpattu, syöty pusseja ja vannottu, että ainakin 10kg lähtee kuukauden aikana. Viikonloppuna voikin sitten hiukan rentoutua, syödä ja ottaa alkoholia reilusti. Onhan viikko sentään oltu nälässä ja jumpassakin käyty ainakin viidesti. Lopputulos + – 0 ja yleensä siellä miinuksen puolella. Tämä ei kanna hedelmää pidemmän päälle.

Pysyvän elämäntavan on tarjottava sinulle enemmän nautintoja kuin tuskaa, ja sitä on voitava ajatella jatkavansa ainakin 2-3 vuotta eteenpäin tai loppuelämäsi. Sellaiset asiat, joista nautit, säilyvät elämässäsi aina mukana. Elämäntapasi on oltava luontainen osa arkea, siksi liikunta on hyvä vain mahduttaa siihen.
Jos et voi hyvin itsesi kanssa, se todella näkyy myös ulospäin ja vaikuttaa kaikkiin elämän osa-alueisiin.

Jos olo ei ole hyvä eikä peilikuva miellytä, on tehtävä valintoja. Se, mitä tällä hetkellä näet ja tunnet, kertoo kaunistelematta sen miten olet elänyt, sinun on oltava rehellinen itsellesi ja lopetettava selittely.
Jos haluat muuttaa itseäsi, sinun on muutettava tapojasi.
Oikotietä onneen ei ole!

Tähän väliin muutama sana kansan suuresta ystävästä alkoholista:
Moni kritisoi voimakkaasti tipatonta tammikuuta vedoten siihen, että jos ongelmaa ei ole, miksi rajoittaa alkoholin käyttöään.
Minusta tämä on hyvä herättely ihmisille! Totuus on kuitenkin se, että monella alkoholin kulutus ylittää reippaasti kaikkien järkevien käyttösuositusten rajat, sen kertovat jo tilastotkin.
Ei lasillinen ruoan kanssa tai 4-5 annosta silloin tällöin terveellistä elämäntapaa tai kuntoremonttia kaada, mutta ei millään tavalla tuekaan. Terveysvaikutuksia saadaan monesta muustakin asiasta kuin lasillisesta punaviiniä.
Jos et pysty rentoutumaan tai ns. nollata ilman alkoholia, voit miettiä, onko tämä ainut oikea tapa. Ja jos kuukausi ilman tuottaa ongelmia, hallitseeko se sittenkin elämääsi enemmän kuin kuvittelit? Kuinka moni ihmissuhdeongelma on alkoholin syytä? Oletko koskaan ajatellut, paljonko rahaa juhlimiseen ilman syytä menee kuukaudessa? Valitsisitko mieluummin vaikka lomamatkan?
Kuinka paljon Suomessa olisi enemmän ehjiä perheitä ja turhaan menehtyneitä ihmisiä ilman kuningas alkoholia?
Monen nuoren itsetunto kehittyy alkoholin ja päihteiden avulla saadun teennäisen itsevarmuuden varaan.
Sosiaalisia suhteita pystytään luomaan ainoastaan päihtyneenä. Tämä ei vie pitkälle, ja mitä nopeammin kierteen saa katkaistua sen parempi. Ikävä kyllä monella se jatkuu läpi elämän.
Mieti siis, kuinka haluat tätä elämää elää.

Jos todella haluat muutosta, olet valmis tekemään töitä sen eteen. Välillä se tuntuu, mutta ei talokaan rakennu hetkessä. Jos haluat sen, välillä on ponnisteltava.
Älä lannistu vastoinkäymisistä, vaan palaa suunnitelmaan tai muokkaa sitä.

Bikinifitness-projekti etenee suunnitelman mukaan. 9 viikkoa koitokseen. Kisatiimi on koossa, ja 13.4. viiden naisen poppoo starttaa Jyväskylästä kohti Turkua. Kaikille alasta kiinnostuneille tapahtuma on siis www.fitnessclassic.fi luvassa paljon kilpailuja ja messut. Kannustaa saa äänekkäästi 🙂  Kävin valmentajani luona, ja kunto etenee aikataulussa. Ruoat pidettiin ennallaan, eli puurokuppi aamuisin on vielä reilunlainen 🙂 Aeroobista lisättiin treenin päälle 15 min. Pientä kutittelua siis… Teron kanssa jumpattiin takareidet, pakarat, ja pohkeet: se tuntui siellä missä pitikin! Asenteeni treenamiseen kuulemma on kokenut parannuksen, tästä kommentista olen positiivisen otettu:) Vähän aikaa sitten uskonpuute ja väsymys meinasi saada vallan, mutta silloin levätiin. Tämä auttoi! Pistin kolleget jalkaan ja vetäisin muutamat t- walkit sukkasiltaan ja tunnustelin, miltä homma tuntuu. Ja hyvältähän se tuntui. Makoisat naurut saatiin, kun Anukin kokeili hieman bikiniposeerauksia… Nyt mieli taas täynnä intoa ja odotusta. Jatkuva tsemppitila ei ole kuitenkaan luontainen ihmiselle, joten on ihan normaalia että näitä uskonpuutteita välillä tulee. Niistä ei lannistuta suotta.

Haluan vielä korostaa, että oma harrastukseni ja kilpailutoiminta on äärimmilleen vietyä kilpaurheilua. Se tuottaa minulle nautintoa, mutta en missään nimessä ajattele, että terveellinen elämä tarkoittaa ainoastaan fitness-elämäntapaa. Minä koen, että saan nyt toteuttaa itseäni, tyydyttää kilpailu- ja esiintymisviettiäni lajissa, jota rakastan.
Valintoja olen tehnyt paljon, ja edellä mainittuja asioita on pohdiskeltu myös omalla kohdalla. Usein kantapään kautta oppi on mennyt parhaiten perille.
Kilpailu-uralla ja fysiikan kehityksessä olen vasta alussa, mutta tavan, miten haluan elämää elää, olen löytänyt.

Joskus salilla ollessani havahdun vieläkin, kun minulta kysytään usein, mikä on lajini tai kauanko olen treenannut. Näytänkö urheilijalta? Vaikka muutoksesta on vuosia aikaa, unohtaa vieläkin välillä, mikä nykyinen olomuoto on 🙂

Loppuun vielä muistutus, että vaikka moni ihailee fitnesstä sen ulkonäkökeskeisten asioiden takia, se on myös paljon enemmän. Onnea ei tuo pelkkä ulkokuori, onni tulee sisältä! Toki sinun pitää elää kehossa, jossa viihdyt. Jokaisen tulisi olla sinut itsensä kanssa, oli kauneusihanne mikä tahansa. Ja niinkuin sanottu, kauneus on katsojan silmissä.

Hyvää vointia ja auringonsäteitä päiviinne.
Minna

Yksi kommentti

  1. Anonymous kirjoitti:

    Mahtava muutos, Minna!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *