Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mistä on fitnesstytöt tehty? Protskusta, hiilarista ja rasvasta :) Oikeassa suhteessa…

Kauan kaivattu ruokapostaus, jossa paljastamme paitsi kurinalaiset annoksemme myös kulinaristiset oikkumme ja syntiset ruokanautintomme. Varaa eteesi kulhollinen jotain syötävää ja syö se äkkiä, koska tämän jälkeen sinulla ei ole enää nälkä. Tämä postaus on kuin parasta ennen -käyttöpäivän ajat sitten ohittanut maitopurkki: näyttää vielä kelpo tavaralta mutta on todennäköisesti kaikkea muuta.

Minnan täydellisen aamupuuron ainekset. Kaurahiutaleissa on todellakin eroja, nämä luomuhitaleet ovat parhaimpia, joita olen maistanut – isoja ja niin meheviä 🙂 Suolahan punnitaan aina myös ja lisäillään tasaisesti päivän ruokiin. Merisuola paras suola!

Alkuun esittelemme dieetillä nautiskelevan Minnan päivittäisen menjyyn. Minna suorittaa usein aamuaerobisen, jonka jälkeen aamupala sujahtaakin huomaamatta yhä kapeammaksi käyvään uumaan.

Päivän tärkein ateria! Dieetilläkin saa syödä ja pitääkin, jotta keho pysyy toiminnassa! Tästä n. 3 h niin vuorossa on välipala, rahkaa siis.
Kana- ja muissakin lihapaketeissa kannattaa olla tarkkana tuoteselosteiden lukemisessa. Kuluttajaa koetetaan härskisti höynäyttää maustamattomilla lihavalmisteilla, jotka sisältävät kuitenkin mm. lisä- ja säilöntäaineita, suolaa ja vettä. Tällöin tulisi puhua raakalihavalmisteesta.http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Lihan+ostajaa+johdetaan+harhaan/1329103447408 Marinadiliemessä lilluvista ”täyslihavalmisteista” emme viitsi edes tässä yhteydessä puhua.

Parasta kanaa! Osta mahdollisimman isoja paljoja, älä suikaleita, niin et maksa hötöstä.
Se on tasan… ei yhtään yli eikä varsinkaan ali 🙂
Usean päivän ruoat on hyvä valmistaa kerralla.

Minnan säntillisyys ruoka-annosten kokoamisessa on ihailtavaa. Dieetillä ruokamäärä on rajattu ja näännyttävän poikkeustilan tuoma ylipirteys säteilee jokaiselle elämänalueelle. Virran ja energian voi käyttää hyväksi keräämällä annosluomuksilla Michelin-tähtiä, kokoamalla ruoka-aineet postimerkin kokoisiksi, asettamalla ne lautaselle kolmioviivaimella ja harpilla EridAnuksen tähtikuvion muotoon ja lorauttamalla niihin pipetillä horsmauute-saniaisvatukka-karhunmaksa-tryffelikääryle-kastiketta. Löytyy ihan sieltä lähi-Siwan hyllyltä.

Minnan työpäivän eväät. Tälle päivälle riittää kaksi ateriaa työpäivän ajaksi… Parhaimmillaan mukana kulkee 5  🙂 (Olen todennut parhaimmiksi eväsbokseiksi nuo Ikean punareunaiset.  Tiiviitä, mukavankokoisia ja pysyvät hyvänä konepesusta toiseen.)
Laihduttajan kannattaa koota annokset niin esteettisiksi taideteoksiksi, ettei niitä raaski syödä.
Jos hiukan näkee vaivaa ruoan esillepanoon, on makunautintokin paljon suurempi! Kauneus on puoli ruokaa:)
Jos samasta annoksesta ehtii ottaa kolme kuvaa ennen kuin siihen on edes koskettu, puhutaan jo itsekurista.
Pieniä makunautintoja: maustettuja oliiviöljyjä ja tuoreita yrttejä. Ethän unohda välttämättömiä rasvahappoja ruokavaliostasi.
Treenilataukseen Shockia, joka sisältää mm. kehon tarvitsemia aminohappoja ja kofeiinia, jotka tehostavat harjoitusintensiteettiä, puskuroivat maitohapon kertymistä lihakseen ja tehostavat proteiinisynteesiä… HUOM! Arvoisa FASTin tuotantoyksikkö, vaikka uskomme positiivisen ajattelun voimaan, Shock-purnukka on mielestämme auttamatta enemmän puoliksi tyhjä kuin puoliksi täysi – arvokas purkki hupenee suurkuluttaja Ahmonsaarella parissa viikossa! Ratkaisuksi ehdotamme joko selkeästi pienempää pakkauskokoa tai enemmän sisältöä. Palautusjuomaksi WHEY + proteiini ja glutamiini + banaani hiilarin lähteenä ja mahdollisimman iso 😀 (ainut asia, jota Minna ei punnitse tällä hetkellä).
Välillä kuppi teetä lämmittää mukavasti!
Minnan iltapala: Ehrmannia, marjoja ja makua antamaan kardemummaa,  kanelia ja tilkka kahvia: Hmmm…. tämän jälkeen vielä vuorossa yöproteiini… Huhhuh, miten sitä jaksaa 😀
Nyt seuraa varoitus. Seuraavat kuvat sisältävät röyhkeää tuotesijoittelua, epäesteettisiä annoksia, osia eläimistä ja osoitusta surkeasta ruoanlaittotaidosta, viitsimättömyydestä ja epäsiisteydestä. Gordon Ramsay, welcome to Hell’s Kitchen!
Koska jääkaappi paljastaa pelottavan paljon käyttäjästään, Anu tulee ulos kaapista ja näyttää jumalaisen, lihassäikeisen, rasvattoman kroppansa salaisuuden.
Ylärivi: kattilassa keitettyjä kanamunia, 0,99 EUR/kg (!!!) kokonainen ananas. Toiseksi ylin rivi: aina yhtä takuulaadukkaan X-tran rahkapönikkä, pari säilöntäaineomenaa, Rainbown rasvatonta raejuustoa, maa-artisokkaa. Keskirivi: paha Dijon-sinappiaddiktio, karitsan kieltä, PORKKANOITA (niin ja joku kurpsahtanut kukkakaali perällä). Toiseksi alin rivi: suolakurkkua, sitä sinappia, ananasta, parsakaalia, olisiko palsternakkaa. Alin rivi: joo, porkkanaa.
Aamu- ja iltapalaan soijalesitiiniraetta. Päivän omegat kala(nmaksa)öljystä. Normaalisti Anu käyttää hc-versiota eli ei mitään maustettua litkua. Mutta menköön tuo sitruunanmakuinen tavara tämän kerran.
D3-vitamiini on varsinkin suomalaisille näin talviaikaan erityisen tärkeä. Oikeanpuoleisen pönikän kanssa Anu taisteli tullissa asti. On se kumma, kun ruokateollisuus suoltaa kaikenlaista äitien tekemää paskaa ihmisille, ja vitamiineista ja luontaistuotteista saadaan tapella. Kyseessä siis kunnon tavaraa osoitteesta iHerb.com.

Anu ei tee mitään turhia aamuaerobisia, vaan heti herättyään pysäyttää katabolian ja kuihtumisen kevyehköllä aamupalalla. Kaurahiutaleet vaan sellaisenaan keittämättöminä kattilaan, päälle marjoja, lohkottua omenaa, rasvatonta raejuustoa, soijalesitiiniraetta, kanelia ja kardemummaa. Älä laske kaloreita.

Kunnon hotelliaamiainen syödään hygienisesti sängyssä. Kissa syö loput murut.
Anu kärsii todennäköisesti viimeistään muutaman vuoden päästä vakavasta maksasairaudesta. Syynä on kassiakanelin hillitön käyttö, minkä vuoksi kumariinipitoisuudet ovat pilvissä. Mutta bodaus ei nyt muutenkaan ole terveiden hommaa.

Kissankin aamu starttaa aamiaisella. Nessi kärsii vieläkin hieman raskauskiloista, joten Anu on laittanut misun raw food -linjalle. Nessi on karppaaja henkeen ja vereen. Hiilihydraatit eivät kuulu kissoille. Heikkilän Anttikin olisi ylpeä.

Maijall’ oli karitsa, karitsa, karitsa… Vaan eipä ole enää! (P.S. Kielen silpominen saksilla on muuten äärimmäisen terapeuttista.)

Päivän lounastauko. 140 grammaa tonnikalaa, vapaasti vihanneksia. Anun kohdalla tämä tarkoittaa vähintään kilon pussia porkkanoita ympäri vuoden, vuoden jokaisena päivänä. Hämäränäkö on erinomainen, kämmenet ja jalkapohjat ovat oranssit ja maksa huutaa jälleen tuskissaan A-vitamiinimyrkytystä. Tärkeimpänä plussana on se, että kesällä rusketus tarttuu hyvin, mikä kumoaakin muut lievät sivuvaikutukset.

Säilykepurkki auki, suoraan pellosta siistit, pestyt, kuoritut porkkanatikut sinappidippiin – enjoy. Voisiko ruoan valmistaminen olla enää vaivattomampaa?

Ruokailujen välillä yllättää usein nälkä. Tämä on hälyttävä, luonnoton olotila, joka tulee katkaista välittömästi. Seuraava resepti riittää ainakin hetkeksi pahimman lihaskadon tyrehdyttämiseen. Varaa vähintään puolentoista litran kattila, rahkaa, hedelmiä, ADHD-riskiä kasvattavilla makeutusaineilla kyllästettyä heraproteiinia ja (tosinaiset sokeroitua) kaakaojauhetta. Sekoita. Tätä settiä Anu syö aamu-, aamupäivä-, keskipäivä-, iltapäivä-, alkuilta-, ilta- ja yöpalana. Tai ihan vaan silloin, kun tekee mieli.

Jos haluaa hippeillä, voi käyttää raakakaakaojauhetta. Opiskelija tyytyy pahvinkatkuiseen X-tran makeuttamattomaan, yliprosessoituun kaakaojauheeseen, jonka kaukainen alkumuoto, kaakaopapu, on onnistuttu tuhoamaan antioksidanteiltaan niin hyvin kuin teollisuus vain osaa.
Banaanit ovat herkullisimmillaan silloin, kun ne ovat ehtineet mehustua hikisten treenivaatteiden seassa kassin pohjalla.

Onkin aika siirtyä treenin jälkeiseen ateriaan. Anun bravuurina on pitää huolta vitamiineista, ja siksi hän höyryttää kerralla ison satsin rehuja. Höyrykattilan pohjalle tulee usein hifistellen maa-artisokkaa, palsternakkaa, selleriä, bataattia, lanttua, salottisipulia, kukkakaalia ja parsakaalia. Nämä höyrytetään varovasti kannen alla niin, että ne ovat juuri sopivasti pehmenneet ja imeltyneet. Sekaan kun heittää vielä pussin sulatettuja pakastevihanneksia, lorauksen kylmäpuristettua oliiviöljyä ja raffinoimatonta, harmaata merisuolaa, saadaan aikaan mahtava värien ja makujen ilotulitus, josta Sikke Sumarikin saisi orgasmin.

Kannattaa aloittaa ehkä vähän pienemmistä määristä. Märehtivillä eläimillä on suuri pötsi, joka sulattaa hyvin kasvismassaa. Tosin ihmislajistakin löytyy muutamia poikkeustapauksia, nimimerkki oma ruoansulatus tieteellisenä tutkimuskenttänä.

Pääruoan lisäksi on tietenkin tarjolla proteiinin lähde, tänään lohi. Opiskelijabudjetti estää hankkimasta villilohta ja asettaa tyytymään halpaan (tällä kertaa 6,95 EUR/kg), viljeltyyn, norjalaiseen, antibiooteilla ja hormoneilla pumpattuun kassiloheen. Lohen paistamisessa on erittäin tärkeää välttää yleinen suomalaisten perisynti paistaa kaikki joskus aikoinaan eloperäinen aines (useimmiten tosin jo valmiiksi kuollut eines) 250 uunin lämpöasteessa läpikypsäksi korpuksi. Ei, vaan uuniin tulee kääntää mieto lämpötila (n. 130-150 astetta) ja lohen antaa kypsyä niin, että se on juuri ja juuri läpikuultavan vaalenpunaista, mehukasta ja ennen kaikkea rasvaista. Kannattaa käyttää paistovaiheessa (ja näemmä ruokailunkin ajan) paistopussia.

1,5 kg:n lohifileestä suoraan vaan merisuolan kera lusikoimaan. Kannattaa syödä reunakaistat: ne ovat rasvaisimmat.
Illalla (usein yöllä) ei kannata (ainakaan laihduttajien, eli ei siis koske meitä massankasvattajia) tankata enää ääretöntä määrää hiilihydraatteja, ellei treeni ole ollut vasta myöhään illasta. Kesää kohden vararengas voi tosin pelastaa tilastolliselta hukkumiskuolemalta.
Ahtaassa ahdingossa kasvaneen häkkikanan Onnellisen kanan munia
Karsi turhat valkuaiset pois ja syö keltuaiset. Hyvä keino alentaa kolesterolia.

Näistä meidät on tehty 🙂
Hyvää ruokahalua!

3 kommenttia

  1. Reta Raven kirjoitti:

    Tää teidän blogi on ihan huippu!! Kiva lukea ja hyvin kuvia, jatkakaa samaan malliin ja tsemppiä treeniin.

  2. Anu ja Minna kirjoitti:

    Moikka! 🙂 Mukava kuulla! Tosin kuvat tulee otettua usein lennossa tavan digikameralla ja vielä kömpelömmillä taidoilla… Vaan tärkeintä lienee, että tekemisen meininki välittyy 🙂 Toivottavasti nämä meidän treeniähellykset antaisivat sullekin vinkkejä treeniin!

  3. Reta Raven kirjoitti:

    Vinkkejä poimittu. Jos teistä ei oo valokuvaajia tulossa, niin sillä kuvan laadulla tuskin on merkitystä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *