Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kolme kieroa savolaista Tampereella

Mitä saadaan, kun hiilarivajaa bikinikissa, testosteronia pursuava voimamies ja tonnikalapurkkeja ryystävä eskimo sullotaan samaan autoon? Mansen reissu, tiätty!

Aloitamme esittelyn Suomen yhdellä vahvimmista miehistä, voimamies Henri Peiposella. Henkan harjoitukset kuulostavat kovaankin treeniin tottuneelle bodarille varsin herkullisilta: mies mättää renkaita, autoja, hiekkasäkkejä, betonia, kivimöhkäleitä ja kaikkea sellaista, jota kukaan muu ei saa liikkeelle, ennätystahtia. Kova voimatreeni vaatii vastapainokseen voimamieskilpailijalta myös aerobista suorituskykyä, ja Henri onkin parantanut hapenottokykyään ja kestävyyttään myös mm. juosten ja pyöräillen. Maratoonariksi hän ei kuitenkaan ainakaan ihan heti aio (never say never).

Henri on hetkellisessä mielenhäiriössään lupautunut kahden kaakattavan naisen kuskiksi eessun taassun Tampereelle. Onneksi keli on yhtä selkeä kuin mielentilamme, ja aamu alkaa ratissa rattoisasti.

Henrin hiukset aiheuttavat sananmukaisesti päänvaivaa: kuontalo kasvaa ennätystahtia, ja Minnan sakset saavat tiuhaan napsia komeaa kuviota kallon sivuille. Toimitus muistuttaa, että kun kroppa pelittää ja vitamiinit ovat kohdillaan, karvankasvu on ehtymätön. Liikakarvoitus + bikini fitness = NOT.

Mikä on oksennuksenkeltainen ja heitetty takapenkille? (Anun hieno vintage-toppatakki on mummon peruja.) – Turvavyöhön köytetty inuitti. (Heh.)

Alkuun kuulumisia vaihdetaan melko siveästi, vaan Minnan riittämättömän hiilarinsaannin vuoksi jutut luistavat pahasti sivuraiteille. Henri ei yhtään auta hekottamisellaan ja puheillaan perjantairutiineista asiaa. Anu nyt ei vaan tajua, mistä puhutaan.

On siis aika taukopaikalle. Oritupaan astelee joukkomme ainut ori ja muutama tamma.

Pinkkiteema ei jätä Bombshell-Ahmonsaarea hetkeksikään rauhaan. Pinkki apina ei tosin eroa paljon Minnan alla olevasta treenikaverista, hän itse on myös varsinainen apina kisajännityksen hiipiessä mieleen 🙂
Osta apina, saat kaksi yhden hinnalla.

Raavasta miestä alkaa hiukoa. Henri on kiristänyt kuntoaan mielettömästi, ja hän syö useita pieniä (pieni on suhteellista) annoksia pitkin päivää. Peiponen aikookin kisata seuraavissa voimamieskoitoksissaan useammassa sarjassa, painoluokassa ja yleisessä. Hurja jätkä! On siis taas aika antaa pikku nälän sammua.

Henri söi annoksesta ainoastaan broilerit ja rehut kunnon bodaushenkeen. Friteeratut potut jääkööt antikarppaajille. Rasvasta ja hiilareista puheen ollen Minna on lähdössä ensi viikolla irtiottolomalle Lontooseen. Ruokavaaka jää kotiin, ja treeneistä otetaan lepoa. Kuntoa pidetään yllä hiilihydraatteja välttelemällä. Normaaliin ruokavalioon niitä kuuluu vielä kiitettävästi, vaikka hiilarivajauksesta vitsaillaankin 🙂  Päivässä syödään tutut 6 kertaa, mutta vain proteiinia ja rasvaa. Osa aterioista on korvausravintoa, eli tässä tapauksessa proteiinipatukkaa. Koko reissua ei siis tulla viettämään ravintolassa odottaen, että Ahmonsaari ruokailee…  Päivät alkavat  perinteisellä englantilaisella aamiaisella. Munia ja pekonia luvassa 🙂

Savolaisen lupsakan Jyväskylä-Tampere-taipaleen jälkeen TaNpereen bodymekka, Wolf Fitness Club, häämöttää arvolleen sopivasti paraatipaikalla Lidlin vieressä. Summerin soitto ja simsalabim, ovi maitohapon katkuiseen maanalaiseen luolaan aukeaa. Tosin ensin on etsittävä parkkipaikka. Siihen tarvitaankin muutama taikasana enemmän.

Ainut katu, joka Tampereelta tulee tietää.

Ja mitäpä olisi fitnesspäivä ilman Fitfarmin pääjehua? Miesvahvistuksemme on innoissaan veroisensa voimakimpun tapaamisesta. On siis aika astella itse Mentulan tapaamiseen.

Henkasta uusi Fitfarmin keulakuva? Voimamieskisoille taatusti näkyvyyttä!
Minna: ”Sit me tehdään niinku lavalla näin…” Henri: ”Mä en osaa sanoa tuosta teidän lajista sen kummemmin, kuin että mä tiedän, kun näen, millainen on hyvä ***** ja millainen huono *****.”

Huhtikuun kisoihin valmistautuva tummaverikkömme Minna vaihtaa Bullin kanssa dieettikuulumiset, ja Jari tsekkaa kunnon. Kunto on edennyt mallikkaasti: alaosasto on kiristynyt samaa tahtia Minnan pinnan kanssa. Mentula ei usein kehu, vaan nyt Jari heltiää sanomaan Minnan kuntoa varsin hyväksi bikini fitness -sarjaan. Nyt vaan huolella tyhjennykset ja tankkaukset viimeisille viikoille!

Bull’s Angels

Henri löytää yhteistä jutunjuurta voimamiestreeneistä ja kunnon kiristämisestä. Tosin, Tero Kivisen sanoin bodauksessa ei päde sanonta nopeus on voimaa, kun lihasta rakennetaan (”10-9-8- HEP, vielä pysy piip penkissä, 7-6- noita ei laskettu, 7-6- hitaammin, 5-4, oho nyt tais mennä laskut sekaisin, 6-5, teepä nyt oikealla lihaksella töitä, 4-3, sä et nyt keskity yhtään, vedä henkeä ja sitten jatkuu, edelleen 4-3…”).

Kuvassa miestä vähintään neljän miehen edestä.

Kello lähestyy uhkaavasti klo 14.00, mikä tarkoittaa Teron satujumppaa. Hyvät lukijat, tervetuloa WFC:lle.

Pyhäkkö, josta rukouksia yläkertaan usein satelee. Vaan armoa ei heru.

Vastaanottotiskin takaa kantautuu reipas tervehdys. WFC:lla porukka on aina leppoisaa juttuseuraa.

Ennen treeniä Minna vetää jälleen Shockit naamariin. Shotti hujahtaa nuppiin hetkessä.

Pinkki-Minnan aivotoiminta virkistyy hetkeksi. Onneksi Teron treenissä ei kuitenkaan tarvitse keskittyä toistojen laskemiseen. Fitfarmin koutsi pitää huolen, että toistoja tulee riittävästi.

Hippi-Anu vetää laukun pohjalta luomuomenan. Ei kai pieni ylimääräinen luomufruktoosi pahaa tee…

WFC:lla törmää aina tuttuihin. Niin tälläkin kertaa. Anna valmistautuu kevään 2012 body fitness -kisoihin uutena tulokkaana. Anna pitää Fastin sivuilla treeniblogia ja on tehnyt mielettömän muutoksen. Tsemppiä, Anna!

Dieettiläiset jakavat toisilleen myötätuntoa.

Lämpötila alkaa nousta pukkarissa. Minna bongaa jälleen Anun treeni-, kauppa-, matka- ja iltalaukun seasta Anun tyylille uskollisena kokonaisen herasäkin, josta Anu lappaa tarpeen mukaan tavaraa juomapulloon. Mittalusikkasarja kulkee mukana. Tällä kertaa se oli tosin unohtunut, joten mittaus suoritettiin ruokalusikalla. Reissulta mukana ovat löytyneet myös mm. kokonaisia, kuorimattomia (onneksi sentään keitettyjä) kananmunia, kuorimattomia porkkanoita, tonnikalasäilykepurkkeja, säilykesimpukoita, sinappia, suolapussi, rikkoutunut maitorahkapönikkä, mehustuneita banaaneja… Ai niin, testattu on myös varsinainen kombo, jota ei kannata jättää laukkuun rasiaan päiväksi muhimaan: keitettyä lanttua, sipulia ja silakkaa. Avot.

Vinkki lukijoille stressin välttämiseen: Just Wash ’n’ Go, usein pelkkä go riittää.

 
Tero huhuilee jo uhkaavasti alkavaan takareisi-pakaratreeniin, mutta saamme armonaikaa vielä, kun tapaamme kaunotar Alonan. Alona kilpailee syksyllä 2012 body fitness alle 163 cm -sarjassa, joten kovaa treeniä tahkotaan vielä plussakaloreilla. Nainen sädehtikin WFC:lla: treenit ovat kulkeneet ilmeisen hyvin!

Alonalle hurjasti intoa treeneihin!
Alona ja Minna kannustavat toisiaan kisoissa. Hyvä yhteishenki on tärkeää, ja jokainen tekee omaa kisasuoritustaan.

 Än, yy, tee, nyt, takalisto kuosiin -jumppa alkakoon. Minna verryttelee kissamaista vartaloaan sulavin liikkein.

Keppi matkaan ja isoja, avaavia liikkeitä. Ennen kovaa treeniä on erittäin tärkeä lämmitellä huolella lihakset.
Anu harjoittelee tempausta voimanais(/-mies)kisoihin. Lahjoja tähänkin lajiin vahvalla Anulla varmasti löytyisi. Tytöt saatetaakin kevään mittaan löytää vaihtelun vuoksi kantamasta kiviä 😀

 Teron salaisesta treenireseptipankista ei tänäänkään puutu yllättäviä elementtejä. Starttaamme ”lämmittelykierroksella”, johon kuuluu reiden loitonnusta laitteessa, selän ojennusta pakarajännistyksellä (”Minna, sun peppu on muuten kiristynyt. Se on kun pienen pojan pylly”), askelkävelyä, penkille (lue: pöydälle) nousua ja reiden koukistusta laitteessa.

Ota pitkiä askeleita selkä suorana, tällöin liike kohdistuu enemmän pakaraan ja takareiteen.

VAROITUS: Seuraavat kuvat voivat aiheuttaa pysyviä henkisiä vammoja herkimmille ja karkoittaa viimeisimmätkin lukijat blogista. Vaan mitäpä sitä ei bodauksen vuoksi tekisi.

Tero laittaa reiden koukistukseen istuen. Koetapa kotona: pysäytä liike viimeisissä toistoissa alhaalla ja anna kaverin laskea HITAASTI kymmeneen. Jarruta koko ajan liikettä. Sitten kun polttaa pirusti, olet vasta puolessa välissä. Tee vielä uudestaan sama. Tee.

Unstoppable. Yeah.

Reisikoukistuksessa saatiin mukavasti vielä lisää vetreyttä lihaksiin. Prässi heti perään, leveä asento jalkoihin, polvet ulospäin ja prässilevyä niin alas, kun roti riittää ja housut antavat periksi. Siis hyvin alas.

Lukijoille tiedoksi, että kyseessä ei ole Kaksplussan synnytysaiheinen ketju. Anun asenteella mahdollinen tuleva synnytys sujuu kuin leikki. Sellaista itsensä ylittämistä on treeneissä nähty. Minna saisi ottaa oppia!!!

Jos homma alkaa tuntua liian heppoiselta, ei hätää. Guru-Tero vinkkaa, että prässi kannattaa pysäyttää pariksi hassuksi sekunniksi alas ennen kuin nostaa sen hallitusti ylös. Muutenkin, älä käytä nopeutta, koska se on voimaa, ja kehonrakentaja ei tarvitse voimaa vaan LIHAA. Siis keskity supistukseen kohdelihaksella.

PPPP – Pitää Pystyä Puhumaan Puuskuttamatta vai Pitää Painaa Pohjasta Pepulla?

Pienen kuoleman jälkeen saamme koottua itsemme sen verran, että on aika suunnata Body Actionin liikkeeseen. Minna metsästää itselleen pinkkimaniassaan kaikkea vaaleanpunaista ja samalla katsastaa uusimmat tehobuustit dieetin loppuun.

Sitähän tää fitnesslaiffi on.

Anu on ollut koko reissun kovin jännittynyt, kun hän on päässyt tapaamaan paitsi itse Bullia nyt myös Ari ”Godzilla” Kokkosta. Savolaisille tuttu Ari on paitsi menestyksekäs bodaaja ja IFBB Pro Cardin saavuttanut urheilija myös Body Action -liikkeen omistaja.

Ari sai myyntipuheillaan vakuutettua Minnan. Kiitos siis Arille lisäboosteista dieettiin! Kannattaa käydä Tampereella vieraillessa Aria moikkaamassa – rento, vaikkakin iso mies!

Minna löytää täydellisen hupparin, Better Bodies since 1982, kuin luotu kaunottarellemme.

Paita sopii Minnalle aivan nappiin. Syntymävuosikin tekstattuna rintaan! Better Body, sitä tullaan huhtikuussa vielä näkemään!

Ennen kotiinlähtöä on aika vielä siirtyä Henkan reissun odotetuimpaan paikkaan, Biancaneveen. Minnalle on varattu klo 16.00 bikinien sovitus.  Astelemme liikkeeseen ja saamme vastaamme iloisen henkilökunnan palvelemaan. Syksyn kisaajien kannattaa jo hyvissä ajoin kysellä kisabikineitä ja kenkiä, koska kesällä ja syksyllä ruuhkaa alkaa jo olemaan. Valikoimassa on suuri määrä kankaita ja muita koristeita, joista voi koota mieleisensä bikinit. Myös kisakenkiä löytyy eri korkuisia ja mallisia. Kenkiä on myös hyvä sovittaa ja valita niistä napakat jalkaan, koska kengänkoko usein dieetin myötä pienenee.

Jos aerobisia haluaa tehdä pyörällä, kannattaa ostaa kunnon blingbling-Jopo.

Puuduttavan treenipäivän jälkeen kuskiamme Henriä rasitetaan vielä bikinisovituksilla ja makutuomaroinnilla. Minnan kroppa on kiristynyt huikeaa tahtia viimeisen viikon aikana, nyt aletaan olla kevyttä viimeistelyä vailla kisakunnossa. Sama draivi pidetään kisalavoille asti. Bikineihin tullaan vielä tekemään muutoksia, mutta Minnan hehkuvan tumman ihon päälle fuksianpunainen näyttää tyrmäävän upealta.

Sovituskopista asteli sen verran häikäisevä kissa, että matkatiimi hieraisi muutaman kerran silmiään. Minnan jalat ovat etenkin kiristyneet toivotulla lailla.

Bikinisarjassakin on tarkat säännöt, että bikinien tulee peittää tietty määrä vartaloa. Housut aiheuttavatkin keskustelua, tulisiko kangasta leventää vai lisätä pieni levike tikun avulla. Henrin yhtyy mielipiteeseen, että pieni viaton vahinkovilautus tuskin ketään haittanee. No, Henkka, mitäs mieltä?

”Joo-o, kyllä mä sanoisin, että kelpaa.”

Minnan kropan malli on omiaan bikinisarjaan, lihaksikkuutta, kireyttä, pyöreyttä lihaksissa ja naisellisuutta tasapainoisessa paketissa. Ja ei malli muutenkaan hullumman näköinen ole.

Anun korkkarikengät kisoihin ovat vielä hommaamatta. Koetetaanpa siis sulosääriin lasikenkää. Vaan onko autossa istuminen ja Teron treenit tehneet tepposensa, koska kenkä ei tahdo sujahtaakaan ihan niin helposti…

”Ja niin ilkeät sisarpuolet koettivat hentoa lasikenkää jalkaansa, vaan heidän rujot jalkapohjansa eivät mahtuneet kenkään. Kunnes Tuhkimo asetti varovasti siron jalkansa kenkään, kas vain: se istui siihen täydellisesti.”

Päivä Tampereella alkaa olemaan pulkassa, ja perjantai-ilta taittuu kotimatkalla Jyväskylään. Orituvassa pysähdytään jälleen evästämässä. Minna ja Anu juuttuvat ABC:n vessaan juoruilemaan.

Minna heittää uuden paitansa ylleen. Huomaa myös mallin vaaleanpunaista teemaa mukailevat kynnet, joilla hän kannattelee hopeista dieettiboostiaan.

Rainbown laatutonnikalaa ABC:n vessassa. Mikä kulinaristinen nautinto.

Minna haluaa vielä lämpimästi muistaa pienellä matkamuistollaan äitiään, joka on käymässä hänen luonaan. Minna on usein valittanut, että hän välillä puhuu vain itsestään, vaikka oikeasti Minna kannustaa ja tsemppaa älyttömästi muita. Äiti saa olla ylpeä, kun hänellä on niin kultainen tytär.

Tuliaisia Orituvalta. Joskus äidit ja tyttäret tosin ovat kuin napit vastakkain. Minnan äiti on tukenut tyttärensä kisaprojekteja aina kiitettävällä tavalla. Laji onkin lähentänyt äidin ja tyttären välejä. Anun vanhemmilla on lajin suhteen vielä hiukan sulattelemista 😀

Henri kruunaa onnistuneen turistimatkan vielä juhlavalla perjantaiaterialla, vuohenjuustopizzalla. Dieetti-Minnaa ei kuitenkaan houkutus juurikaan hetkauta, vaikka herkullinen tuoksu leijailee huoltamon pöydässä. Raavas urheilija saakin syödä välillä vapaammin. Kokonaisuus on tärkeintä, ja rentous on hyvä säilyttää kaikessa tekemisessä.

Kerrankin reilu annos tuoretta rucolaa pannupizzan päällä. Pisteet ABC Orituvalle!
Toivotamme kaikille herkullista viikonloppua! Treenataan kovaa ja syödään hyvin.

2 kommenttia

  1. Me, Myself and Alona kirjoitti:

    Hei Tytot! Oli kiva nahda teita! Tsemppia treeneihin ja ilmoittakaa ku ootte taas Tampereella pain ni nahdaan 🙂

  2. Anu ja Minna kirjoitti:

    Moikka Alona! Oli mukava nähdä, ilmoitellaan ehdottomasti seuraavasta Tampereen reissusta. Kovaa treenikevättä sullekin, kohti syksyä täysillä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *