Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

British Cuisine

Lentokoneen menyy, katsotaanpa. Valkoista höttöhiilaria, kylkiäisiksi muutama oluttölkki jos toinenkin ja Boxerin sipsejä. Ilmeisesti näillä siis pääsee nyrkkeilijän kehäkuntoon. Minna ja Anu uskovat kuitenkin salaliittoteoriaan, jonka mukaan tarjoilujen tarkoitus on ainoastaan hiljentää asiakkaat hiilaripöhnään.

Sillä aikaa kun Anu hikoili sisäpyöräilykoulutuksessa, bikini fitness -, kampaaja-, missi-, kehonrakentaja-, personal trainer- ja dieetti-Minna (you name it) viiletti Lontoon katuja toisessa kädessä Louis Vuittonin, toisessa Bullfarmin laukku. Tarvittavat korvausravinnot viikonlopuksi oli  mitattu tarkkaan valmiiksi. Lisäksi mukana kulki vähähiilihydraattisia proteiinipatukoita.

Vain Minnan iltalaukusta löytyy yhtä aikaa proteiinipatukoita, jumppakuminauha, estrogeenin sammuttajaa ja hajuvesiputeli. Aivan. Vaaleanpunaisena.

Minna selvisi lähtöselvityksestä ja lennosta melko kivuttomasti ottaen huomioon dieetin aiheuttamat erinäiset mielenliikutukset, joita ilmenee etenkin useita häiriötekijöitä yhtä aikaa ilmenevässä tilassa. Positiivinen yllätys oli, että jopa Lontoon kokoisesta kylästäkin löytyy ruoaksi tunnistettavaa ruokaa. Kunnon karppaushenkeen vastavirtaan uiva karppi-Minna hotkaisi englantilaisen aamiaisen. Hieman varioituna.

Munia, kinkkua ja muutama siivu juustoa. Ai naiset eivät syö riittävästi proteiinia?

Minna haluaa muistuttaa lukijoille, että vaikka fitnesslaiffi on pitkälti hyvinkin kurinalaista ja säntillistä ruokailua vaativaa, välillä on hyvä löysätä henkistä salivyötä. Ylilyöntejä ei tarvitse tehdä, mutta kun ruokailut suunnittelee ja pakkaa välipalat/lisäravinteet etukäteen, dieetissä on helppo pysyä ja toisaalta saa vapauden nauttia itse matkasta. Ravintoloissa kannattaa reilusti kysyä annosvaihtoehtoja ja kertoa erityisruokavaliosta. Kaltaisillemme erityiskohtelu on suorastaan toivottavaa ja olemme tottuneet siihen, että ravintolahenkilökunta joustaa tarpeidemme mukaan.

Parmankinkkua ja salaattia. Läpäisee hiilaritestin hyvin.

Kehoilu voi olla hieman järjestelykysymys vegaaneille, mutta tässä siis eettisesti meetvurstia ja salsadippiä.

Iso-Britanniassa on totuttu näemmä massakauden vaatimiin tankkauksiin. Alla kulmakuppilan kevyttä välipalaa.

Äidille… Iso-Britanniassa vietettiin äitienpäivää 18.3.

Matkassa kulki mahtava ystäväporukka, jolle Minna haluaa lähettää kiitokset. Tutut jo purkkirumbaan tottuneet ystävät jaksoivat hyvin, kun Minna muuttui hiljaiseksi ja kysyi anelevalla äänellä, milloin mennään syömään. Vaikka bodymimmi välillä pitää itsestään hyvinkin kuuluvaa ääntä, nälän yllättäessä hiipivä katabolia vaimentaa hänetkin. Matkaseuralainen Alan tiesi hiljaisesta ystävästään heti, että nyt on aika tankata energiaa koneeseen.

Salaattia jälleen. Tällä kertaa hieman spesiaalimpi kurkku-tomaattisalatti kevyesti parmesaanilla ja kastikkeella höystettynä. Proteiinia kananmunasta.

Broilerisalaatti italialaisessa ravintolassa.

Minna suosittelee Lontoon ravintolamaailmaa. Jamie Oliverin pelottelupuheista huolimatta kunnon sapuskaakin saa, kun osaa pyytää. Ja ehkä tietty vähän maksaa.

Ennen koneen lähtöä Suomeen Minna kävi vielä silmillään syömässä herkkukonditorian tuoteikkunaa Haroldsilla. Suklaan tekeminen on taitolaji, ja ainoastaan Kinder-suklaaseen tottuneelle aito, käsintehty suklaa voi olla varsinainen makunautinto.

Huhtikuun kisojen jälkeen Minna aikoo tehdä reissun pelkästään Lontoon herkkupuoteihin.

Anu oli kinunnut Lontoon reissulta tuliaisia. Minna halusi avittaa erityisesti massakauden vaatimia lisätankkauksia ja osti ei pop- vaan topcornia. Näemmä Anu voi vetää pussin huoletta, koska teksti suorastaan kehottaa nauttimaan: ”After the gym… anytime.” Super Whey -juoma pitää huolen proteiinitankkauksesta.

Skinny Topcorn salin jälkeen. Tuliaiset Anulle, joka vielä nauttii vapaita off-päiviä. Proteiinilisää unohtamatta.

Lentokoneessa lentoemot alkoivat turruttaa matkustajia samoilla tarjoiluilla. Matkastressistä irtipääsemiseen auttaa muutama huolella valittu nestetankkaus. Skumppa vaan auki, kerrankos sitä lomalle päästään 😉

Lontoon keväisillä kaduilla oli mukava seikkailla. Kevät oli jo pitkällä. Reissu virkisti mukavasti mieltä. Vaikka elämä pyöriikin varsinkin nyt dieetin ja treenien ympärillä, elämään on hyvä mahduttaa muitakin asioita. Ystäviä, hauskanpitoa, kulttuuria, matkailua. Silloin mieli on virkeämpi ja kroppakin jaksaa taas kovia treenejä.

Suosittelen kaikille reissaamista hyvässä seurassa! Muutama vapaampi päivä ei kaada tiukintakaan fitnessfanaatikkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *