Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Terminator-(r)uhoa

Urheilijan karu paluu arkeen on koittanut. Kisojen jälkipyykissä on turha jäädä rypemään. Siksipä siirrymmekin uusiin, taktisiin strategioihimme ja aloitamme päätargetista (jossa ei tosin ole ennenkään ollut moitteen sijaa). Ks. kuva alla.

Pelitaktiikkaamme kuuluvat takimmaisten pakkien kevyehkö ylösnostaminen, keskikentän laitojen kaventaminen ja etupuskureiden roolin huomattava kasvattaminen.

Keskiviikkoaamupäivän takareisi-pakaratreeni sujuu ex-massakkaalla ja bikinineitsyytensä menettäneellä konkarikisaajalla ammattimaisella rutiinilla. Anu vaikuttaa hieman ärtyneeltä, mutta ihmekös tuo: dieetillä kuihtuva jumppari on lisäksi kärsinyt netin toimimattomuudesta jo kolmen (!) päivän ajan, minkä vuoksi hän on joutunut jopa turvautumaan äärimmäisessä ahdingossa kirjoihin ja itsensä sivistämiseen muullakin keinoin kuin Facebookissa stalkkaamalla ja tuntemattomia ahdistelemalla. Minna puolestaan on päättänyt kisojen jälkeen olla stressaamatta turhia ja keskittyä ainoastaan puhtaaseen bodyelämään – kuten aina ennenkin.

Koska Minnan kisat ovat ohi, on aika suunnata seuraava toivo(ton), optimistinen katse, tulevaan syksyyn. Anu on punninnut täsmällisesti kanafileitään ja valkuaisiaan, mättänyt märehtijämäiset annokset lehtivihreää ja tampannut aamuaerobisia huhtikuisessa lumessa ja sateessa päässään Jari Bull Mentulan ylistysmantraa hokien. Vaatekaapin uusiminen alkanee tulla ajankohtaiseksi, koska massavaatteet alkavat hivenen lököttää jo päällä.

Mutta nyt jätetään turhat jauhannat ja annetaan muutaman kuvan ravistella syksyn kilpailijoita. Anu uhoaa lähtevänsä voittamaan kisat täydelliseksi hiotulla fysiikalla, huippuunsa viritetyllä kisastailauksella, öljypullossa uitetulla olemuksella ja heliumpalloa muistuttavilla lihaksilla. Vähempään ei tyydytä. Lisäksi kisaesiintyminen muovaillaan varsinaiseksi performanssiksi, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Päivän treeni sisältää suorin jaloin maastavetoa, reidenkoukistusta sekä istuen että makuulta, kyykkyä leveällä asennolla, pakarapotkuja laitteessa ja taljassa, reiden loitonnusta ja pakarutistuksia selänojennuksella.

Tyköistuvat treenivaatteet. Anu haluaa pitää kunnon etenemisen (tai totaalisen taantumisen) vuoksi löysiä vaatteita. Jätetään jotain salaisuudeksi vielä syksyyn ja ei aiheuteta paineita muille kilpakumppaneille.

Taas kerrankin tuli todistettua, että lajimme vaatii valtavaa psyykkistä kapasiteettia etenkin arvostelun keskittyessä korostetusti ulkoiseen olemukseen. Suomessa urheijoiden psyykkiseen valmennukseen tulisikin kiinnittää enemmän huomiota. Mutta Anu ei tarvitse tsemppaajaa. Hänen paineensietokykynsä on huikeissä sfääreissä ja hermonsa kuin norsulla (paitsi Elisan ”tekninen tuki” nettiasioissa on hiukan kiristellyt viime päivinä pinnaa). Alle kymmentä rasvaprosenttia lähestyvä bodaaja on laittanut entistäkin peittävämmät laput silmilleen ja keskittyy jatkossakin vain ja ainostaan, kehenkäs muuhun, kuin itseensä. Muiden kunno(ttomuude)n spekuloiminen on niin turhaa, että Anu jättää sen naisten joukkohysteriahömpäksi. Vain oma suoritus ratkaisee. Anu kilpailee itseään vastaan. Vahvempaa vastustajaa kuin hän itse ei Terminator-Anulle löydykään.

”I’ll be back and back and back. And after that I’ll be back again.” (Kuva: http://avp.wikia.com/wiki/Terminator)

Voittajan katse. Tahdonvoima. Päättäväisyys. Unelmille uhrautuminen. Verisiä kyyneliä. Tuskan hikikarpaloita. Pelottomuus. Luotto omiin kykyihin. Halu olla paras. Täydellinen.

Jottei postauksemme säikyttäisi synkistelyllään, loppuun blogigenreemme kuuluva pakollinen, elämäniloa pursuava yhteiskuva. Minna tähyää jo uusiin haasteisiin, ja työtä tullaan tekemään jokaisella osa-alueella potenssiin kymmenen.

Kaikessa kisahössötyksessä on hyvä ymmärtää, että laji tarjoaa ehkä ne hauskimmat ja antoisimmat hetkensä arkisista treeneistä. Joka iikalle motivaatiota harjoitteluun, kilpaillaan verisesti hyvässä hengessä!

5 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Ihana lukee tätä blogia, niin aitoa asiaa kivasti kirjotettuna. Minna näytti lavalla tosi hyvältä vaikka vaan kuvat ja videot näinkin. Anulle hirveesti tsemppiä tulevaan!! Tiedän niin tunteen kun pitäs vaan keskittyä omaan tekemiseen ja treeniin, silti sitä tuijottaa ja vertaa itteensä muihin. Nimimerkillä nytkin kateellisena luen tätä blogia ja kattelen kuvia ja koitan keskittyä omaan dieettiin, hah 😀 Eli tsemppiä meille kaikille syksyn tulokkaille! 🙂

  -Hanna-

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Moi Hanna! Kiitoksia, Minna näytti huoltotiimimmekin mielestä varsin tyrmäävälle 😀 Anu kiittää tsempistä ja muistuttaa, että ei kannata liikaa tuijottaa ja vertailla itseään muihin. Jokaisella on omat vahvuutensa, ja kisoissa kokonaisuus ratkaisee. Tärkeintä onkin, että on tyytyväinen omaan suoritukseensa, oli sijoitus mikä hyvänsä. Mutta paljon intoa ja jaksamista dieettiin sullekin Hanna, tsempataan toisiamme! 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Jep, kiitti. Meikäläisen blogi on ollut pienessä hiljaiselossa, mutta jospa intoutuisin taas kirjoittelemaan. Ja eipä sitä tiedä vaikka Jyväskylässä jossain törmätään ja tsempataan toisia oikein kunnolla..:)

 4. Anonymous kirjoitti:

  Mahtava blogi, nokkelaa kielenkäyttöä ja hauskuutta kerrakseen, hienoa! 🙂

  Voisitteko laittaa johonkin postaukseen tyypilliset treeniviikkonne? Näyttää siltä,ettei paljoa lepopäiviä taida olla? 🙂

 5. Anu ja Minna kirjoitti:

  Hanna: Blogia vaan pystyyn! Jos törmätään, tuu moikkaamaan ihmeessä 🙂

  Anonyymi: Lepopäiviä on välillä ollut ehkä liiankin vähän, Anu varsinkin on nyt potenut pientä väsymystä, kun ryhmäliikunnanohjaamisia on tullut kevään mittaan jonkun verran. Mutta laitetaan korvan taakse postausideasi, hyvä ehdotus! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *