Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Koskaan ei ole liian myöhäistä ;)

 Osalle lukijoista ei ole vielä selvinnyt että Bikini-kisaajamme Minna ei tosiaan aina ole ollut rautaa pumppaava Fitness-babe 🙂
Hänkin on vain ihminen, joka koki valaistumisen. Tämä postaus vielä ihan yleisen motivaation herättämiseksi kesäkuntoon haluaville. Sinäkin pystyt siihen ihan varmasti!

 Minnan kavereista jotkut ovat edelleen sitä mieltä että hän oli paljon kauniimpi hiukan pyöreämpänä. Oli miten oli, jos ylipaino olisi vain ulkonäöllinen haitta ei olisi väliä vaikka joku viihtyisi pyöreänä pallona. Toimituksenkin mielestä pyöreämpi ihminen voi olla hyvin viehättävä. Nykyinen Bikini Minna kuitenkin muistuttaa, että vaikka ei kärsinytkään merkittävästä ylipainosta hän alkoi kärsiä jo terveydellisistä haitoista. Seisoma työ oli haastavaa nivelille, polvet olivat koetuksella. Vatsaa turvotti koko ajan epäsäännöllisen ruokavalion seurauksena, iho kukki, väsymys ja apeus vaivasivat, normaali herääminen aikaisin tuntui haastelliselta, kesällä ihopoimut hinkkasivat ikävästi yhteen aiheuttaen hiertymiä, vaatteet kiristivät, kenkien sitominen oli hankalaa, liikuntamuotoja joutui rajoittamaan jne. Mihin tilanne olisi johtanut kymmenen vuoden päästä?
Minna koki myös että häntä ei ylipainoisena huomioitu yhtä hyvin, ja hän sai jopa huonompaa asiakaspalvelua jne. Tämä on ikävää, mutta totta. Niin pinnallinen maailma vain on.

Samoksella kesällä 2008
Leppoisa vai vaan tyytymätön ja väsynyt?

Minna karisti suurimmat hötöt aika hardcore tahdilla. 20 kg lähti muutamassa kuukaudessa, käytänössä syömättömyydellä ja hurjilla liikuntamäärillä.  Vaaka näytti ennen tuota huimat 95 kg! Tavoite oli ensin puhtaasti ulkonäöllinen, mutta pian Minna ymmärsi myös kokonaisvaltaisemman syyn tavoitella ihanne painoa. Normaalia oli että nuori nainen halusi nauttia kauniista vaatteista, ja vapaasta liikkumisesta ilman ylipainon tuomaa rasitetta. Tuossa nopeassa painonpudotuksessa ei ollut silloin järjenhäivääkään, läski lähti mutta niin lähti myös lihas. Olomuoto oli kuin tyhjä pussi.  Hyvin äkkiä päättäväinen Minna kuitenkin ymmärsi että näin hän ajaa itsensä väistämättömään ylirasitustilaan ja päätti löytää tasapainon. Tahto oli kova. Urheilusta oli tullut intohimo, mutta hän ymmärsi että jos jatkaisi samaa tahtia jotain tapahtuu eikä keho kestä.

 Tällöin alkoi tavoitteellinen kehon muokkaus. Minna otti yhteyttä valmentajaan ja alkoi syödä tarkasti ja säännöllisesti, vähensi treenistä turhat jumppatunnit pois, ja keskittyi 5 kertaa viikossa tehokkaaseen salitreeniin. Kas kummaa tyttö kiristyi kuukaudessa 4 kg, vaikka söi enemmän ja liikkui määrällisesti vähemmän. Hänellä oli sellainen olo että häntä on huijattu ja pahasti, oliko hän turhaan kärsinyt pitkiä aikoja syömättä, juossut 20 km lenkkejä omenan voimin, harkinnut jopa laihdutus lääkkeitä ja suunnitellut liittyvänsä painonvartijoihin. Nyt tämä naurattaa, mutta ei ollut hauskaa silloin. Näin helppoako se olikin, syöt vaan terveellisesti, ja liikut tavoitteellisesti, ja ennen kaikkea lopetat valehtelun itsellesi.
Minnalla oli paljon kavereita liikunta alalla, jotka olivat koittaneet ohjata tyttöä oikeille urille mutta turhaan, nykyinen fitness- tyttönen ajatteli vain että hänet on vaan tarkoitettu tälläiseksi, ja että sporttiset säteilevät ystävät olivat vaan siunattu huikeilla gaselli geeneillä.

Kanarialla on joskus kylmä talvella, tässä kunnossa lämmikettä oli omasta takaa

 Neiti haluaakin korostaa että vaikka ulkonäöllisiä syitä laihdutukseen pidetään pinnallisena, ne ovat hyviä hyväksyttäviä syitä. Kaikki mikä pistää ihmisen liikkeelle ja huolehtimaan monipuolisesta terveellisestä ravinnosta on hyväksi. Kun oma ulkonäöllinen tavoite oli saavutettu, olo oli niin hyvä että siitä oli turha ajatella palaavansa takaisin. Kroppa toimi, mieli oli kirkas, ja jaksaminen huomattavasti parempi. Tyttö lupaakin, että samalla myös mielenlaatu kohenee, itsetuntemus vahvistuu,  elämänhallinta helpottuu ja koet itsesi varmasti pirteämmäksi. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus.

Minnakin syyllistyi aikaisemmin selittelyyn, kyllähän on normaalia että parinkympinjälkeen ikään kuin kroppa muuttuu naisellisemmaksi ja kasvetaan aikuiseksi. Tälläinen minusta nyt tuli…
Totuus oli kuitenkin että ruokavalio oli retuperällä, illat vietettiin usein päivän syömättömyyden jälkeen kokkaillen kaikkea hyvää kotona, ja hups heijaa siinähän ne kalorimäärät huomaamatta kasvaa yli rajojen vaikka pohja olisikin suht. terveellinen.
Viikonloppuisin rentouduttiin, ja herkkuja kului olihan sentään rankka työviikko takana 🙂 Viiniä päälle ja kaloripommi drinkkejä ravintolassa soppa oli valmis 😀

Kauniista vaatteista pitävän Minnan lempivaate oli pitkään tunika, muut vaatteet ahdistivat.

Jos epäilet että sinulla ei itsellä riitä motivaatio ja tieto tulosten saavuttamiseen, palkkaa valmentaja! Se voi olla elämäsi paras sijoitus! Jo puolivuotta valmentajan kanssa voi muuttaa koko elämäsi!
Hyvän valmentajan merkki on että tulosta alkaa tulla, älä siis maksa turhasta vaan hanki itsellesi kunnon sparraaja!
Äläkä pitkitä yhteyden ottoa enää yhtään, siirrät vain tavoitteita kauemmas.
Rasva sulaa jokaiselta, se on varma! Tässä kohtaa moni vetoaa jonkinlaiseen sairauteen tai kehon toimintahäriöön. Oikeasti ne ovat melko harvinaisia, ja ratkeavat usein pelkällä elämäntavan muutoksella. Jos näin on, ja sinulla on esimerkiksi kilpirauhas ongelmia. Mene lääkäriin ja hanki ensin apu niihin!

Kesä on kohta täällä, haluat kai nauttia siitä ilman että sinun tarvitsee kärsiä olomuodostasi.

12 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Juurikin näin.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Tää blogi on ihan mieletön! Kiitos ja mahtavaa kevättä.

 3. Anonymous kirjoitti:

  Anu on ihan mielettömän symppis ja luonnollinen, mutta Minnasta haiskahtaa vähän ”tiedän olevani hyvännäköiden”- asennetta! Mutta mahtava blogi!

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Laura: 🙂

  Anonyymi: Kiitos, pirteää kevättä sinullekin!

  Anonyymi: Kiitos kommentista, arvostamme kaikenlaista palautetta! 🙂 Minnankin mielestä Anu on todellakin hyvin sympaattinen yksilö. Minna myös tietää, miltä näyttää – niin hyvässä kuin pahassa. Joidenkin silmää se miellyttää, joidenkin taas ei. Jokaisen naisen tulisi mielestämme tehdä olonsa sellaiseksi, jossa viihtyy. Tällöin hyvä olo viestittyy myös ulospäin. Tätä lajia ei voi harrastaa pää painuksissa, joten itsensä on kannettava ylväästi. Minna ei ole ollut koskaan täydellisen tyytyväinen kisakuntoonsa, ja kisakunnon ja normaaliolotilan välinen vaihtelu ei ole aina helppoa. Tästä ei ole kaikilla kokemusta. Helppoa se ei ole, ei myöskään jatkuva arvostelu, joka jatkuu kisakauden ulkopuolelle. Itse laji on kuitenkin valittu 🙂 Blogiteksteissä on käyttetty ironiaa ihan tarkoituksella: Anun tapoihin kuuluu mollata itseään ihan tarkoituksella ja Minnan huoliteltu ulkonäkö kontrastina Anun ryysyilyyn on otettu välillä vitsillä ihan leikiksi 😀 Toisaalta Minnakin polkee usein kaatosateessa kampauksen ja meikkien piloille menemisestä vähät välittäen, eikä tietoisuus ulkonäöstä vie päivästä joka hetkeä. Tervettä itsekunnioitusta löytyy kuitenkin meiltä molemmilta. Toivottavasti blogi ei anna kuitenkaan liian ylimielistä vaikutelmaa kummastakaan meistä 🙂

 5. Timo Haikarainen kirjoitti:

  Hyvä Minna!

  Elämänmuutos ja kropanmuokkaus on konstien suhteen lopulta melko yksinkertaista. Mutta HELPPOA se ei ole.

  Sinä olet hyvä esimerkki siitä, mihin oikeiden asioiden toistaminen säännöllisesti ja pitkäjänteisesti johtaa 🙂

  Hyvä pointtija koutsista. Jos omat metodit eivät toimi, kokeile jotain muuta, tai saat edelleen samoja lopputuloksia. Vaadi tuloksia. Älä lykkää ja lykkää.

  Tsemppiä teille 🙂

  Timo

 6. Anonymous kirjoitti:

  Ihan huikea muodonmuutos Minnalla, onko tollanen edes mahdollista!? 😀 Näköjään on, wau!

 7. Anonymous kirjoitti:

  Mykistävää! Olen aika tuore lukija blogissanne, ja jotenkin vain ajattelin, että Minnalla on vaan hyvät geenit ja hän on ollut aina tosi hoikka…

 8. Anonymous kirjoitti:

  Mun mielestä Minna oli kauniimpi, kun oli vähän naisellisia muotoja. Noista kuvista ei kyllä ikinä uskoisi, että painoa olisi jopa 95 kiloa! Hyvältä näytät tosin nyttenkin 🙂

  Haluisin lukea teidän blogia enemmänkin, mutta mua ärsyttää aivan suunnattomasti, kun ette osaa kirjoittaa sanoja oikein. Noi yhdyssanavirheet on aivan uskomattomia, pliis (Tämä teksti on pahin, parissa aiemmassa tekstissä ei ollut virheitä, lieneekö eri kirjoittaja?).

  Mulle opetettiin ala-asteella, että jos kahden sanan väliin sopii -kin liite, se ei ole yhdyssana. Kannattaa kokeilla.

  Ei tää mua häiritse, jos vaikka juttelee jonkun kanssa Facebookin chatissa, mutta kun kirjoittaa blogia, pitäisi mun mielestä ottaa tälläiset asiat huomioon.

  Ottakaa kritiikkini rakentavana palautteena, ei syytöksinä 🙂

  T: Entinen kuntosaliohjaaja, nykyinen äidinkieliperfektionisti 🙂

 9. Anu ja Minna kirjoitti:

  Timo: Kiitos! Osuvia kommentteja. Lykkääminen, kaikki mulle tänne ja heti -asenne ja liian vähään tyytyminen ovat ehkä asioita, joihin monen treenaajan tavoitteet kaatuvat. Arvostamme ammattilaisen palautetta 🙂

  Tuloksellista treenikevättä Timo sullekin! 😉

 10. Anu ja Minna kirjoitti:

  Anonyymi: Jokainen, toistamme, jokainen pystyy muuttumaan, kunhan muuttaa tapojaan ja tottumuksiaan. 🙂

  Anonyymi: Yleensä aina itsestä tuntuu, että kaikilla muilla on paremmat geenit 😀 Loppujen lopuksi ihmiskroppa toimii aika lailla samoilla lainalaisuuksilla kaikilla, tosin eroja yksilöiden välillä löytyy. Jokainen pystyy kuitenkin kasvattamaan lihasmassaa ja laihduttamaan, tarvitaan vain tahtoa 🙂

  Anonyymi: Kiitos! Kauneus on katsojan silmässä, ja Minnan pehmeämpi olomuoto miellyttää takuulla osan silmää.

  Arvostamme palautettasi kielioppivirheistämme. Joskus treenieuforian jälkeen sanat hyppivät villinä mielessä. Pyrimme jatkossa oikolukemaan tekstimme tarkemmin, jotta lukeminen olisi miellyttävää jokaiselle.

 11. Anonymous kirjoitti:

  Useampi vuosi on vierähtänyt kun viimeksi Minnaan törmäsin. Pitää kyllä sanoa, että muutos on ihan uskomaton verrattuna entiseen!

  Näyttää oikein hyvältä ja näytät muutenkin terveemmältä kaikin puolin. Ei muuta kuin stemppiä tuleviin koitoksiin ja hyviä reenejä.

  ps:tutun näköinen treenipaikka kuvissa tuossa alempana 😉

  T:Marko

 12. Anonymous kirjoitti:

  Mun mielestä taas ei kannata panikoida kielioppivirheiden kanssa. Blogi voi olla puhekielellä kirjoitettu ja juoksevalla ajatuksella. Ei siinä ole niin justiinsa onko pisteet ja pilkut missä ja milloin. Pääasia on, että asia käy selväksi ja kirjoittaja pystyy purkamaan asiansa tekstiksi. Kirjoittaminen on vapauttavaa. Suomalaiset sattuvat nyt vain olemaan tällaista yber-tärkeää kansaa että esim. englannista kirjoitetaan L, mutta sitä ei voida puhua englantilaisen kanssa, kun pelätään niin paljon että tekee virheen! Maailma on täynnä virheitä ja liian vähän näin ihania blogeja. 🙂 Aurinkoa päiviinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *