Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kevyttä viikkoa ja uusia makuja

Tuntuuko sinustakin joskus, että veto on poissa? Uuvuttaa kuin maratoonin jälkeen? Väsyttää kuin vanhainkodissa? Sängystä kömpiminen on verrattavissa ruhon siirtämiseen hinausautolla? Kroppa pöhöttää stressistä? Silmäpusseihin voisi piilottaa pienet kengurut? Tältä tehotytöistä on tuntunut viime aikoina. Positiivista on, että ainakin treenit ovat menneet jossain määrin perille, mutta vain hölmö (Anu) ylpeilisi asialla ja jatkaisi tekemistä selkeistä väsymyksen merkeistä piittaamatta. Siksi keholle on nyt annettu aikaa levätä, kuunneltu kropan signaaleja ja tehty sitä, mikä urheilijalle on usein vaikeinta – siis laiskoteltu.

Minnan kroppa on sinnitellyt urheasti läpi useat dieetit, kärvistellyt rajoitetuilla hiilarimäärillä, pumpannut super-, hyper-, mega-, gigasarjoja, janonnut treenin jälkeistä ainoata makeista, banaania, odottanut tankkausviikkoa kuin pikkulapsi joulua ja sulatellut viimeisiä laardihippusia. Nyt on siis viimeistään annettava sekä kehon että ennen kaikkea myös mielen palautua kaikesta stressistä. Anu puolestaan on kevättalven aikana ohjaillut ryhmäliikuntatunneilla sisäpyöräilyä, pumppaillut pitkiä, hapottavia sarjoja ja suhannut ympäri Jyväskylää pyörän selässä. Väsymys on alkanut hiipiä lihaksiin pikkuhiljaa, ja nyt kalorimäärän vähentyessä hän on selkeästi huomannut, ettei treeni kulje niin hyvin kuin pitäisi. Anu on vähätellyt usein lepoa ja pitänyt itseään superihmisenä, joka ei tunne nälkää, janoa tai väsymystä. No, nyt Super-Anu on joutunut hiukan nöyrtymään ja myöntämään ruhonsa ottaneen hitusen liikaa kuormitusta vastaan.

Minna rakastaa kookosta. Lesitiini aamupuurosta on vaihtunut kookosöljyyn. Öljy sulaa ihanasti puuron sekaan. Sillä on myös lukuisia terveysvaikutuksia.
Jotta treeniblogimme imago säilysi arvoisenaan, kerrottakoon hiukan tämän viikon treeneistä. Maanantaina tehokaksikko aloitti viikkonsa tuttuun tapaan jalkatreenillä. Minna saapui paikalle myöhässä, ja Anu puhisi onnettomien painojen alla jalkaprässissä. Lääh, puuh, hapotus oli maksimissaan, ja veto oli yhtä poissa kuin Anun hypervoimat. Minna oli pihalla kuin lumiukko (eipä tuota tosin huomannut normaaliolotilaan mitään eroa). Uupumusta siis selkeästi ilmassa. Minna veti jalkatreenin ilman jättiläissarjoja ja muuta ”mukavaa” läpi, ja Anu puolestaan haki tuntumaa pitkillä supersarjoilla pumppaillen. Anu jumppailee siis tämän viikon ilman piiskuria tehden pidempiä sarjoja pumppaillen, tuntumaa hakien. Minna on levännyt tiistain, ja loppuviikolla ohjelmassa on mm. harjoitusasiakkaan kanssa ryhmäliikuntatunneilla käyntiä 😀
Viikkoon on toki mahtunut muutakin kuin vain reeniä, reeniä ja vielä kerran reeniä. Esimerkiksi kulinaristisia nautintoja. Minna on lunastanut viime viikon aikana lukuisat illalliskutsut ja herkutellut mielin määrin. Lähes jokainen Jyväskylän ruokapaikkakin on koluttu. Nyt ähkyyn kyllästynyt Minna nauttii vapaammasta ruokavaliosta, mutta ah-niin-ihanaan bodyruokaan on niin miellyttävä aina palata. Ohessa muutamia uusia hyväksi koettuja lisiä 🙂
Agavesiirappi kruunaa rahkan.
Auringonkukan ja pellavansiemenen muodostama cocktail. Lisää silloin tällöin mihin vaan.
Ihanan kermaista, ei niin rasvatonta raejuustoa.
Muiden hajunsietokykyä koetellakseen Anun lemppari on hapankaali valkosipulilla 🙂 Minna matkii ja kokeilee perinteistä versiota. Minnan suuri rakkaus ovat myös sienet. Pirkkasieniä kasvisten sekaan…

Haluamme muistuttaa jokaikistä parahinta lukijaamme pitämään huolta tärkeimmästä työkalustaan – kehostaan. Treeni on aivan turhaa ja ainoastaan k-a-t-a-b-o-l-i-s-t-a, jos riittävästä palautumisesta ei huolehdi. Ehkä juuri optimitilan löytäminen onkin haastavinta. Tasapaino treenin ja levon välillä. Balanssi. Kuuntele signaaleja, joita kroppasi sinulle lähettää. Ihmiselimistö on viisas otus, mutta haastavampaa onkin tulkita viestit oikein. Valmentajaa kannattaa hyödyntää tässäkin asiassa ja kertoa rohkeasti ja vähättelemättä tuntemuksistaan. PT-tuttumme Timo Haikarainen on esimerkiksi kirjoittanut mainiosti blogissaan levon merkityksestä. Käy lukemassa, ota tyyny pään alle ja lepää rauhassa!

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Jos saan kysyä, niin paljonko tuo kookosöljy maksaa ja mistä ostettu ja kuinka paljon siinä on sitä öljyä? Ihan näin vertailun vuoksi 😀

  2. Anu ja Minna kirjoitti:

    Kookosöly maksoi reilu parikymmentä euroa ja se on ostettu Jyväskylän Torikeskuksen Sinunkaupoista. Purkissa öljyä on 1000 ml eli litra. Kyseistä Virilo-kookosöljyä taitaa löytyä myös Jyväskylän kirkkopuistoa vastapäätä olevasta Katriinan kaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *