Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

FunFitnessFashion – Tehotytöt Suomen luonnossa

Mieli loistaa jo aamusta kirkkaana kuin pyörän heijastin.

Keväinen lauantaiaamu valkenee lintujen viserryksessä, purojen solinassa, aamureippailijoiden askelten pehmeässä kopsutuksessa ja leudon huhtikuisen tuulen vienossa puhalluksessa. Suomen luonto päättää näyttää powerkaksikolle parastaan. Puiden oksat lähestulkoon kylpevät vehreissä silmuissaan, ja aurinko paistattaa pisamia ulkoilijoiden poskille. Kullankeltaisessa takissaan paikalle pyyhältää uskollisella Kaunotar-Helkamallaan tuttu kauneusuniltaan vastikään herännyt fitnessbeauty. Sinivalkolenkkarit loistavat käyttämättömyyttään vasta pesukoneesta tuloaan, ja huoleton kampaus kehystää kasvojen 12 tunnin unien jälkeistä pöhötystä hehkua.

Pajunvitsaksi hoikistuneella Anulla ei ole ollut mitään ongelmia ruodussa pysymisessä. Aamulenkit ovat startanneet (lähes) joka aamu kukonlaulun aikaan. Vihreät vihannekset ovat kuin karkkia: papuja, lehtiselleriä, jäävuorisalaattia, pinaattia. Pahimmissa viherhimoissaan Anu on popsinut myös vihreää merilevää. Jari, onkohan merilevä vihannes?

Mutta käydäänpä itse aamuspurttailun pariin. Lenkkinä toimii tänäänkin tyhjällä vatsalla Jyväsjärven merellinen maisema. Reippaillessa ihastelemme kaupunkimme koreampaakin korempaa maisemasuunnittelua, sataman tunnelmallisuutta ja kävelyteiden istutuksia. Päätämmepä hiukan urheilla rappusissakin.

Tiukan porrasjuoksun jälkeen hapotuksesta kärsivä fitnessammattilainen joutuu turvautumaan hetkeksi kaiteeseen. Vain hetkeksi.

Blogikommentista masentunut ja nyt kauneusleikkausta harkitseva Minna ei vähistä lannistu. Entistä sisuuntuneempana hän harppoo kaksi porrasta kerrallaan. Piukat fitnesspakarat huutavat armoa. MUTTA armoa ei heru.

Jyväskylän viihtyisältä satama-alueelta löytyy helteillä kansaa virkistävä jäätelökoju. Kesäisessä vaatetuksessaan ahkera lenkkeilijämme poseeraa jätskitiskillä. Pehmistä ei muuten kurkusta mene alas pahimmilla paahteillakaan, sen blogimme lupaa.

Eskimolle eivät Eskimo-puikot maistu.

Minna räpsii ammattimaisia maisemakuvia kauniista satamakaupungistamme. Jyväsjärvi on jo melkein luopunut kristallinkirkkaasta jääpeitostaan. Aino-paatti odottaa vielä talviteloillaan heinäkuun turistiristeilyjä Keski-Suomen järvimaisemassa. Lutakon pilvenpirtäjät kurkottavat kattojaan hivenen pilviselle taivaalle. Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen…

Joka syksy kaupunkiimme saapuu liuta ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita, jotka saavat ihastella Suomen ainutlaatuista järvimaisemaa.

Pumpulinvalkoista lunta on vielä himppunen jäljellä.

Kesähelteillä laiturilta veteen polskahtavat iloiset humalaiset lapset.

Ylistönrinteelle johtavat portaat huolehtivat päivittäin fyysikkojen, matemaatikkojen, kemistien – ja fitnesstähtien kunnosta. Minna asettuu yliopiston eteen poseeraamaan ja huitaisee muutamaan otteeseen portaat ylös. Palaamme kuitenkin pian tasasykkeellä tehtävään kävelylenkkiin valmentajamme ohjeistusta kunnioittaen. Ei intervallia. Ei korkeaa sykettä.

Pieni askel bikinikisaajalle, suuri askel IT-nörtille.

Järvilenkki alkaa kääntyä jo ehtoopuolelle. Kuulasta kevätkauneutta hohkava Minna väläyttää valkoisena kiiltävän hammastahnamainoshymynsä (onko yhdys sana ja kirotusvireet oken?), jota tosin korjaillaan vielä Jylhän klinikalla (poski-implanttien, kasvojen kohotuksen ja botox-ruiskeiden lisäksi, of course). Näidenkään edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen tuskin uskaltaa fitnesslavoille astella. Ehkäpä kuitenkin päätoimittaja Susanna Sievinen huolisi Egorazzi-lehteen Kuukauden Mirriksi?

Törmäsimme paikallisiin kylähulluihin.

Lenkin jälkeen Anu koki pienen välikuoleman valitti kiireitään, joten Minna joutui yksin astelemaan Tampereelta haarojaan Jyväskylään levittäneeseen Body Action -liikkeeseen. Ari ja Jutta toivottivat avajaisissa kävijät lämpimästi tervetulleiksi. Blogimme tutustui liikkeen tarjontaan: taattua bodylaatua!

Jutan ja Arin liike löytyy Vapaudenkadulta Nikolainkulmaa vastapäätä.

Bia Brazil -jumppapöksyt. Huomaa makea resori. Ainut ongelma on, että Minna joutuu ostamaan myös mallistoon kuuluvan topin, jotta kuviointi taatusti näkyisi muillekin salikävijöille.

Sillä aikaa kun toinen kaksikosta kärvistelee kaaliensa kanssa, toinen saa herkutella kananmunaleivillään. Lauantai-illan bodyherkutteluhetkeen sisältyy tällä kertaa salaattipedillä Real-ruisleipiä, reilusti lohta, paistettuja kananmunia, siitake- ja herkkusieniä sekä paistettua punasipulia. Mausteina siemeniä ja chiliä. Mmm.

Munavoileipiä. Etsi kuvasta leipä.

Makoisaa viikonloppua ja vapun odotusta! Vappupostausta tulossa 😉

Yksi kommentti

  1. Suvi kirjoitti:

    Yhdys sanat ja kirjootusvirheet olivat oikeinkin oikein. Mielestäni blogikirjoitusten tarkoituksena ei ole suorittaa äidinkielen oikeinkirjoutusoppia.. Välittyy hieman yksilöllisempää tyyliä, kun enemmän puhetyyliin kirjoittelee. Joten jatkakaahan samaan malliin, Tehotytöt. Eikä lannistuta liikaa niistä ei-niin-positiivisista-kommenteista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *