Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kurkistus pukuhuoneeseen

Tärkeimmät asiat ensin. Kunnioitamme valmentajamme Jari Bull Mentulan vaikeaa päätöstä olla kisaamatta ensi syksyn Suomen ammattilaiskilpailussa. Body-lehden nettisivuilta viittaamme (21.5.2012) Mentulan lausuntoon:

Haluan kehittää itseäni ja treenata 100% ilman dieetin tuomia rajoitteita… olen liian väsynyt aloittamaan uuden dieetin koska tämä edellinen alkoi viime elokuussa jo kuitenkin! Haluan ja pyrin aina menemään paremmassa kunnossa, kehittyneenä lavalle ja syksyyn sitä en pysty tekemään ja silloin en näe järkeä kilpailla.
Periaatteistaan tulee pitää kiinni. Kukaan ei ole yli-ihminen, ei edes Jari tai me tehotytöt. Mutta tähtäin, intohimo, motivaatio ja usko kehittymiseen – ne ovat voittajan periaatteita. Tsemppiä, Jari.
Koska nyt on luotu alkuun syvällinen tunnelma ja muutenkin fitness sisältää estetiikkaa, kultaista leikkausta, symmetriaa, luovuutta ja taiteellista silmää, johdatamme teidät pukuhuoneiden maailmaan alkuun kera voguemaisten, valokuvauksellisten otosten, jotka fashionista Anna Wintourkin eittämättä kelpuuttaisi muotiraamatun kanteen. Nuo pienet, mutta niin tärkeät hetket ennen ja jälkeen harjoituksien. Ystävien tapaaminen, treeniin latautuminen, eväiden tankkaaminen, viime hetken kiireessä kaaottinen jumppavaatteiden vaihtaminen, nautinnollinen saunominen, meikkaaminen, hiusten väkertäminen, palautusjuoman hörppiminen, juorujen sipittäminen, murheiden kertominen, pyyteetön kuunteleminen… Ne syntyvät pukuhuoneissa. Huom! Koetimme ottaa yksityisyyttä ja henkilösuojaa kunniottaen kuvia naisten pukuhuoneessa julkaisematta Suomen lakipykälien mukaan kieltävää materiaalia. Edit. Huom. Koetimme. Nyt kuvat ovat hitusen paremmin rajattu. Pahoittelemme kömmähdystä.

Hektinen 2000-luvun kaupunkilaismaisema. Ei tilaa ajatuksille, ainainen kiire. Miksi? Minne? Mutta toivon peukku, hymy. Meissä on edelleen ihmistä. Meidän yhteiseksi hyväksi.

Portaat. Seisot alhaalla, katsot ylemmäs. Valo häikäisee. Ylimmät portaat näkyvät kirkkaana ja kaukaisina kuin haaveet. Porras kerrallaan, pienikin askel. Nouset ylöspäin. Usko, usko askelten kantavan.

Treeninä toimi tänään etureisi-pakaratreeni. Jätämme nöyrästi vaivaamatta lukijoita sen enempää tarkemmilla ko. alueiden lihaserottuvuutta ja -muotoa havainnollistavilla kuvilla, vaan siirrymme suoraan treenin jälkeiseen hetkeen. Pukuhuonetiloihin. Huom. mieslukijat: naisten pukuhuonetiloihin. Joskus puhumme pukuhuonekataboliasta, jolla tarkoitamme kaikkea turhaa säätöä, jota saa huomaamatta ja itsestään riippumattomista syistä ahdettua ennen varsinaiseen salitreeniin siirtymistä tai salilta poistumista. Tänään tunnelma oli kuitenkin treenin jälkeen euforisen raukea, ja aikaa jäi hyvin olennaiseen – meikkaamiseen, syömiseen ja juoruamiseen.

Kun Minna menee suihkuun, puoli pukuhuonetta muuttuu yksinomaan hänen kuivaus-, säilytys-, hylly-, kaappi-, lokerikko-, naulakko-, taso- ja ripustintiloiksi. Eikä sekään yleensä riitä.

Joskus on erittäin kohtuutonta vaatia muistamaan joka ainoa tarvittava pieninkin asia, jota treenin jälkeiseen ehostautumiseen vaaditaan. Kerran Tampereen bodyreissulta Minna oli unohtanut pyyhkeensä kotiin, mutta Tampereen Sokoksen urheiluosaston reipas myyjä suositteli taskuun mahtuvaa hypermonikäyttöistä Arenan pyyhettä, joka kuivuu nopeammin kuin kitalaki prässisarjoissa. Kannattaa testata, vaikka materiaali näyttääkin lähinnä tiskirätiltä.

Kuvanottohetkellä Minna oli juuri tullut suihkusta ja katso itse: pyyhe on jo lähes kuivunut! Uskomatonta mutta totta! Osta heti ja saat kaupan päälle tehotyttöjen blogivideon ”Butt Workout – 69 Reps”!

Minna on ollut tyytyväinen Dubain Otomixin kenkiin. Napakat jalassa, tasainen, tukeva pohja (kuin tehty rässeihin ja kyykkyihin), näppärä nauhoitus, katu-uskottava tyyli ja pehkeä nahka. Kuin bodymimmille luodut.

Dubain kokoisesta vaatimattomasta kylänpahasesta juuri kyseisten kenkien metsästäminen oli välillä ”hieman” hankalaa…

Anu pölyttyy ahkerana opiskelijana valtaisien tenttikasojen keskellä, kun taas Minna muuntautuu arkisin tyylikkääksi kampaajaksi. Lancomen uusi ripsiväri pääsi tänään käyttöön, ja jo ennestään tuuheat ripset saivat silmät sykkimään. EASY to apply. GENTLY lifts and curls. DRAMATIC wide-eyed look. Tyylin viimeistelee kauneudelle sielun antava Escadan kesäinen Sunset-tuoksu. Aah, kuin vieno tuulahdus valkoista, päättymätöntä hiekkarantaa ja auringonlaskun väreissä kylpeviä havanalaisia hulahulatanssijoita.

Minnan luonnonkaunis olemus ei kaipaa kuin pientä ehostusta. Ripaus maskaraa ja suihkaus hajuvettä.

Kosmeetiikkateollisuuden järjestäytyneeseen salaliittoon ja suunniteltuun ihmisten kemikaalisurmaan uskova Anu luottaa juuri ja juuri ainoastaan muutamaan luottotuotteeseen, mikäli omat nokkosuutteet ja pajuliemet loppuvat. Tässä kaikki, mitä tarvitset. Kuinka se menikään? Wash ’n’ Go.

Anu pelkää muovituubin liottavan voiteeseen kemikaalisia myrkkyjä ja estrogeenikasaumia, jotka puolestaan imeytyvät ihon alle, siitä verenkiertoon ja siitä elimistöön.

Dubain hehkutuksesta saattaa moni olla saanut jo tarpeekseen, mutta vielä yksi asia Dubaista: naisille suunniteltu Ecko Unltd:n mallisto, josta Minna nappasi valioyksilön. Huoleton, mutta samalla mustaa ja kultaa tyylikkäästi edustava paita istuu niin töihin kuin vapaa-ajallekin. Ja solahtaa Minnan uumiin kuin nakutettu.

Tyylilyyli on valmiina lähtöön jo vartin päästä treenistä. Kaikki tekosyyt esimerkiksi aamuliikuntaan ennen töihin tai kouluun menoa vedoten kiireeseen ovat keksittyjä. Tässä siitä elävä todiste.

Olemme kuulleet kylällä kiertävän huhuja (no, julkisuuden henkilöinä olemme varautuneet), että Anun dieettipää ei kestä liian kovia paineita. Vai niin. Tässä alla pettämätöntä kuvamateriaalia. Treenin jälkeen eväätkin ovat huolellisesti pakattu. Bataattia naamaan milligrammalleen oikea määrä huuhdeltuna palautusjuomalla. Proteiini-hiilaritankkaus pelaa täydellisen optimaalisissa suhdemäärissä.

Yhdysvalloissa kasvatettua geenimuunneltua bataattia. Hys, ei kerrota hipille.

Treenikassin organisoitu järjestys ja kaikki mitä nainen tarvitsee: S-ryhmän muovipussi, punnittu suola, vetoremmit, kynä, Vitalis-rasva, liimapuikko, treenin aikana juotava juoma, palkkari, avaimet ja Globe Hopen ekorahapussi, jossa 11,07 EUR katetta oleva, plussaominaisuudella varustettu Visa Electron, rinnakkais-S-kortti, kirjastokortti, ”opiskelija”kortti, salikortti ja kasa kuitteja, joissa lukee: parsakaali, parsakaali, seiti, kananmuna, maitorahka, kananmuna, kukkakaali, irtopähkinä, raejuusto, selleri, raejuusto, broilerin rintafilee…

Hurjimmasta karppausbuumista lienee jo toivon mukaan toivuttu, mutta ilmeisesti leipäteollisuus on kokenut sen verran suuren romahduksen, että kuluttajia höynäytetään milloin milläkin uudella trendillä. Nyt Realin ruisleipää saa vhh-tyyliin. Minna kuitenkin kokee kauhistuksen: ”Siis eikä. Tässä on 2,7 grammaa hiilaria viipaleessa. 2,7 grammaa! Ja mä kun mietin, et söinköhän mä liikaa niitä marjoja, kun ne housut tuntu tänään kireemmiltä. Mua on huijattu!” Perään tapahtuukin totaalihajoaminen. Minna kokoaa kuitenkin itsensä ja lupaa elää loppuviikon terveellisesti ainoastaan kananmunalla, pekonilla, meetvurstilla, bratwurstilla ja porsaan potkalla.

Karppi-Minna on shokissa. Viljat ovat pahan ruokateollisuuden keksintö petkuttaa ihmisiä lihoamaan, vajoamaan hiilaripöhnään ja jäämään koukkuun huumaavaan gluteeniin.

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos Anu ja Minna mielenkiintoisesta blogista, oon ihan jo koukussa tähän!! 🙂

  Itsekin Satsilla treenaavana toivoisin kuitenkin, että rajaisitte muut kävijät kuvista pois. Ainakaan itse en haluaisi näkyä mahdollisesti ”ei niin edustavassa” kuvassa julkisesti…

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Moikka! Kiitos asiallisesta kommentista! Pahoittelemme, että ulkopuolisia osui kuvaan ja rajasimme heidät nyt pois. Pyrimme jatkossa olemaan huolellisempia ja välttämään, ettei vastaavia tilanteita sattuisi.

 3. Anonymous kirjoitti:

  Kuka nämä kirjoittaa? Aivan loistavaa sanailua. 😀 Tosin joskus naurattaa ajatus siitä että yksi keksii itsestäänkin imartelevat ylistyssanat hih. Mahtavaa, on kyllä ihan ykkössuosikkeja tämä blogi nykyään.

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Anonyymi: Tattista! 🙂 Meillä on salainen haamukirjoittaja, mutta ylistyssanat lisäämme kumpainenkin aina itse, eivätkä ne ole missään nimessä keksittyjä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *