Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Baywatch – Minna ja Anu merihädässä

Ennen harjoituksia Minna polvistuu tatamille, kumartaa ja lähtee kohtaamaan kunnioittaen illan treenivastustajaansa.

Olemme pohtineet, että Jyväskylään tulisi saada päivä-, ei yökerhoja. Ilta-aikaan rellestäminen, nautintoaineiden nauttiminen ja yleinen kissanristiäisissä istuminen on kerta kaikkiaan katabolista, epäluonnollista ja sopimatonta kehonrakentajalle. Siksi nautimmekin lauantai-illan huumasta rinta-olkapäätreenin merkeissä, vaikka Jyväskylään avattu luksusklubi Escape oli vasta viettänyt avajaisiaan. Escape on laatua vaativalle bilettäjälle varsinainen helmi: sisustuksessa ei ole säästelty designia, nahkaa, tyylikkyyttä, muotoilua, retroa, vintagea, eksotiikkaa. Niin, ja juoma- ja musiikkipuolikin on kuulemma vähintäänkin miljoonakaupunkien klubien vastaavaa tasoa. Salilla näkyykin ja ennen kaikkea haistaakin testosteronin höyryä, kun muutamat bilepumppailijat viimeistelevät viimeisetkin suonet pintaan. Tänään käy selkeästi flaksi.

Toispolviseisonnassa vipunostot olkapäiden takalohkolle. Saman voi tehdä myös esimerkiksi vatsa vasten vinopenkkiä.

 Rinta-olkapäätreeni etenee seuraavilla liikkeillä. Lyhyestä bodausvirsi kaunis.

1. a) Vipunostot sivulle kp
1. b) Vipunostot taakse kp
2. Vinopenkki kp
3. Tasapenkki tanko
4. Alaristikkäistalja penkillä
5. Punnerrukset max. oma kehonpaino
6. Vatsat roikkuen

Minna rutistaa oppikirjan mukaisesti suorin käsin sivuille. Hän onkin saanut aivan erilaisen tuntuman kuin kädet 90 asteen kulmassa.

Päätämme kokeilla hieman uudenlaista variaatiota rinnalle. Rystyset suoraan sivulle punnertaen. Kyllä, tuntuma osuu selkeästi eristäen jonnekin rintalohkon alaetukeskikolmanneksen tuntumaan.

”Hulkkikin tekee näin. Miksei siis mekin.”

Barefoot-trendi oli ja meni kaikkialla muualla paitsi bodailijoiden keskuudessa. Tuntuma maan syvimpiin magneettikenttiin on tänään erinomainen ilman ylituettuja Adidaksen jumppamonoja, mikä säteilee maadoituksen voimasta koko treenaajaan kehoon ja tekee sitä kautta suorituksista räjähtävämpiä, voimakkaampia ja loppuun asti viedympiä.

Jos salillasi alkaa uusi muotivillitys, tiedät, keistä se on lähtöisin. Emme aliarvioi blogimme vaikutusta bodyskeneen.

Junttiliikkeistä junttiliikkein, penkki, muuttuu käsissämme moderniksi ja uudenaikaiseksi moninivel-funktioonalis-hybridiliikkeeksi. Hallitusti alas, rintalohkoja hermottaen ankarasti pinnistäen ylös.

Oli junttia tai ei, tuntuma ei koskaan valehtele. Ei koskaan.

Varsinainen pro-liike rinnalle: alaristikkäistaljaa penkistä rutistaen. Minnan fokus on täydellisessä liikeradassa. Herkeämätön katse tarkkailee suorituksen jokaista osa-vaihetta. Tällä tasolla ei ole varaa yhteenkään varomattomaan keskittymisen herpaantumiseen – hetkeksikään.

Jari olisi meistä ylpeä. Minna tuntee, kuinka venytys ja vuoroon supistus pumppaavat rintafileen pinkeäksi.

Punnerruksia voi tehdä varioiden. Voit myös olla kontallaan, mutta haastavinta on tietenkin päkiät lattialla. Tai jopa laittaa jalkojen alle koroke tai punnertaa vasten jumppapalloa. Valitsemme tietysti sen haastavamman pään vaihtoehdon. Ole hyvä, Minna.

Perusliikkeitä omalla kehonpainolla ei ole syytä väheksyä. Viimeisenä liikkeenä etunojapunnerrus viimeistelee reenin.

Kesällä aiomme vielä testata Bootcamp- ja CrossTraining-harjoituksia. Bodaus on välillä hieman yksipuolista ja eristävää, joten ei ole pahitteeksi maustaa sitä monipuolisilla liikeyhdistelmillä ja nopeutta, räjähtävyyttä, voimaa ja kestävyyttä kehittävillä supertreeneillä. Minna-Apina käy roikkumaan saliin asennetuista liaaneista ja nostaa hallitusti ilmaan jalat kohti kattoa. Kello kuuden sulkemisaika lähestyy, vaan uupumus ei iske, ei sitten millään.

Jalkojen nostot ovat yllättävän raskaita. Muistamme Nyyssölän Mikankin puuskuttaneen kyseisessä liikkeessä mainioissa Team M&M:n juutuben videoissa.

Viisi minuuttia  sulkemisajan jälkeen kipitämme nopsaan höyryävän kuumaan savusaunaan. Vastaa ja vihtaa vasten väsytettyjä rintalihaksia, lisää löylyä, tervankatkuisia hikilammikoita, kylmää olutta vettä päälle. Jos dieettikunto ei millään tahdo ennättää ajoissa syyskuuhun mennessä, meillä on salaiset keinot. Tuorekelmuun vuorattuna ja makuupussiin sullottuna vaan tulikuumaan saunaan, jo nesteet lähtevät. Takuita tajuissaan lavakuntoon pääsemisestä emme voi antaa, mutta eiköhän asiaa voi testata edellisenä iltana.

Puntus toimii virallisena naulakkona.

Minna heittää viimeiset kauhalliset löylyä, heittää crocsit jalkaan ja lompsii hissiin. Tässä talossa ei kummastella enää mitään. Minna on nähty niin kisabikineissä, kokohaalarissa, pelkkä pyyhe päällä, joskus tuskin ilman mitään rihman kiertämää yllään, tukka astmakohtauksen aiheuttavassa lakkapilvessä ja aamuviideltä silmät ristissä ja kofeiinitabletti huulessa. Mikään, ei mikään, ei siis enää hetkauta.

Keli on juuri oivallinen pikku pulahdukselle.

Aurinkoiset hiekkadyynit odottavat lomalaisia.

Törmäsimme hississä paikalliseen nudistiin.

Minna ryntää veteen. Tyynen rauhallisena hän lompsii järveen, sukeltaa, ui pitkään, naatiskelee, kastautuu uudestaan, ui selkää, pyöräyttää kuperkeikan ja loppuun heittää turhat bikinit aaltoihin. Anu kastaa pottuvarpaansa ja kertoo, että sydämelle on vaarallista äkkinäiset lämpötilan vaihtelut. Puolen tunnin jälkeen Minna alkaa jo kyllästyä uimiseen ja Anu pääsee kriittisen rajan yli vyötärömitan syvyyteen. Yksi kaksi kolme, laske isä kolmeen, äiti sanoi älä istu, isä sanoi istu vaan – NÄIN SITÄ ISTUTAAN! Lomps, lihaksikas, rasvaton kehon massa syrjäyttää valtavan aallokon ja Baywatch-Anu sprinttaa rantaan.

Merihädässä? Ei hätää, Lifeguard rientää hätiin. I´ll be there!

www.youtube.com/watch?v=WtCQF4xaBLk

Paikallinen Hasselhoff.

Rantavahdit ovat sitten aina kesällä valmiita pelastamaan vesille eksyneitä. Muistathan turvallisuuden vesillä liikkuessasi! Aina uidaan rantaa kohden, ei mennä liian syvälle, ei veneillä liiaksi nesteytettynä eikä hypitä tuntemattomaan rantaan pää edellä. Tämä on tosi kuin vesi.

Seiloripojat eivät jää pulaan, kun Lutakko-dyynien oma Pamela kauhoo uhmaten aaltoihin.

Haita! Tsunami! Paikallisia rantavalaita! Juoskaa!

Kesäksi on hyvä kasvattaa ympärilleen pelastusrengas ja säästyä tällä tavoin tilastolliselta hukkumiskuolemalta.

Emme tainneet kuitenkaan olla ensimmäiset rantakastautujat. Kesän varma merkki ovat tennissukat ja sandaalit. Dyyneiltä löytyikin juuri tyypilliset ergonomiset, tukevat ja aina niin mukavat hiking-vaikutteiset sandaalit. Paksu tennissukka vaan sisään ja rakoilta säästyminen on yhtä varmaa kuin tyylikkäiden rusketusrajojen saaminen puoleen pohkeeseen.

Mistä erottaa suomalaisen turistin?

Lauantai-ilta kuhisee hieman pilvisestä ja sateisesta kelistä huolimatta ilahduttavasti lenkkeilijöitä. Jano yllättää niin lemmikin kuin omistajankin. Onneksi Suomen kesässä voi kuitenkin pääosin luottaa siihen, ettei koskaan tule olemaan liian kuivaa. Siitä pitävät terassit huolen.

Lutakon lähteistä raikasta pohjavettä.

Pitkän polskuttelun jälkeen takaisin nopeasti saunan lauteille. Löylyä heitetään olan takaa. Kiuas suhisee, hiki tirisee, lihakset rentoutuvat. Kesäsauna – Suomen suvi on täällä.

Turkkilaisessa höyrysaunassa suomalaista saunakulttuuria. Minna oli tutustunut Vuokatissa lomaillessaan paikalliseen saunamaailmaan, jossa uimapuvut ja pyyhkeet olivat kiellettyjä. Siinä ulkomaalaisilla turisteilla oli ihmettelemistä, kun reippaat saunojapojat ja -tytöt heittivät sulassa sovussa löylyä.

Illan kruunaa vielä herkullinen salaatti. Minna kasaa lautaselle tomaattia, romainesalaattia, persiljaa ja porkkanalohkoja. Kylkiäisinä täysjyvänuudeleita ja naudan paistijauhelihaa. Terveellistä, ravitsevaa, maittavaa – bodyäitien tekemää ruokaa.

Minna repsahti. 234 grammaa rehuja. Hiilarirajat paukkuvat.

11 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Aika sissejä olette, respect! Ah, rakastan tätä blogia, niin parasta lukea superviihdyttävää juttua tästä elämänalueesta, usein päivitettynä. En oikein koskaan kommentoi muita blogeja mutta teitä haluaisin kannustaa niin kovasti että pakko on aina jotain pistää. Thanks!

 2. Tuikku kirjoitti:

  Joo, ihan mahtavia juttuja :). Jatkakaa samaan malliin!

 3. Anu ja Minna kirjoitti:

  Anonyymi: Eikä edes ollut kylmää! Voi kiitos kommentista, piristit aamua! Ei tehdä elämästä liian vakavaa – bodauksestakaan =)

  Tuikku: ”Mahtavia” 😀 Pidetään juttujen taso yhtä huonona jatkossakin, hehee!

 4. Anonymous kirjoitti:

  Multa repes kyllä nyt mun uudet niken juoksutrikoot!

  Janina

 5. Anu ja Minna kirjoitti:

  Janina: Valitettavasti blogimme ei vastaa erinäisten vaatekappaleiden repeämisestä, mutta mitä sitä kesällä turhilla, hiostavilla trikoopöksyillä tekemäänkään… Pelaapahan tuuletus hyvin.

 6. Anonymous kirjoitti:

  Anu on niin hassu! Ja Minna… Huhhuh, mikä UPEUS!!

 7. Anu ja Minna kirjoitti:

  Anonyymi: Totta joka sana!

 8. Anonymous kirjoitti:

  ootte tytöt ihan parhaita! omia aitoja itsejänne. Jatkakaa samalla tavalla, tää blogi on mun piristys, tulee kummasti omaankiin treeniin intoa 🙂

 9. Anu ja Minna kirjoitti:

  Anonyymi: Aitous kannattaa kaikessa tekemisessä, kun se lähtee vilpittömästi sydämestä 🙂 Piristitpä meidänkin päivään, puhtipuhallus täältä sullekin reeneihin!

 10. Suvi kirjoitti:

  Minna näyttää asuvan jossain kovin lähellä..nimittäin samaiset kesäiset riemut on välillä täälläkin; sauna lämpimäksi ja Lutakon rantaan pinkaisu. Ihanaa, että näin voi jälleen taas tehdä! *sydän sykkii kesälle ja lämmölle* Ja hack-toivelistaan voi lisätä nimeni myös mun! 🙂

 11. Anu ja Minna kirjoitti:

  Suvi: Sauna + ranta = parasta Suomen kesässä! Ehkäpä osumme kesällä Lutakko-beachille aaltoihin… 😉 Suvi, sinut lisätään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *