Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Faster, Harder, Better – Tie kehittymiseen

Kehon suurin lihasryhmä rutistuu sadan toiston ojennussarjassa. Tee jaloille sekä lyhyttä että pitkää sarjaa. Maksimoi kinttusi.

Muutama lukija oli jo huolissaan, loppuuko kunnianhimoinen blogimme vasta, kun olemme päässeet vauhtiin. Vastaus: ei tietenkään. Päinvastoin, treenit jatkuvat nyt Massa-Minnan ja Massa-Anun Massatreeneillä, jossa ei säästellä Massapainoja, Massasanoja, Massatekemistä, Massamättöä, Massakarjumista, Massajuomaa, Massasarjoja tai Massatoistoja.

Aamupäivän jalkatreenin aikana vaihdetaan viikonlopun kuulumisia. Minna on ollut Tampereella PT-opinnoissa, Anu Leppävaarassa ryhmäliikuntaohjauskoulutuksessa. Molemmat meistä ovat huomanneet saliharjoittelun pienen kääntöpuolen: kunto on kehittynyt nimenomaan saliharjoitteluspesifiksi, mutta ryhmäliikuntatunnit, kävelylenkit ja kaikenlainen hyppiminen, pomppiminen,juokseminen, ryömiminen, konttaaminen (eli ihan perustaidot) ovat ruosteessa. Olemme rapakuntoisia, painoindeksitaulukon mukaan hädin tuskin normaalipainoisia ja pidämme itseämme kilpaurheilijoina. Ei näin.

Jalkatreeni ma 11. kesäkuuta:

1. Smith kapea, syvä 3 x 8-10
2. Reiden ojennus 1 x 100
3. Reiden koukistus 1 x 100
4. Vaakaprässi 3 x 10-15
5. Yhden jalan prässi 3 x 10 / jalka
6. Lantion nosto yhdellä jalalla penkiltä 3 x 10-12 / jalka

Tuttu smith mennään aivan pohjaan asti. Liikelaajuutta kasvattamalla saat aktivoitua enemmän lihasryhmiä. Maksimoi aktivaatiotasosi.

No, pientä liioittelun makua. Kuitenkin jokaisella urheilijalla, olkoon laji mikä hyvänsä, on selkeitä kausia, jolloin harjoitetaan eri ominaisuuksia. Kehonrakentamisessa voitaisiin siis puhua tietyn lihasryhmän painottamisesta, välillä erikoistekniikoiden ja tehokeinojen kausittaisesta käytöstä, välillä lisätystä aerobisesta ja kevennys- tai totaalilepoviikoista. Olemme kuitenkin painaneet koko ajan suunnilleen samankaltaisella tekemisellä, kangistuneet kaavoihimme. Se ei vie eteenpäin. Nyt kun molemmat olemme vailla dieetin tuomaa lisästressiä, on aika panostaa kovaan harjoitteluun. Minna haluaa lihasta. Anu haluaa lihasta. Me haluamme kehittyä. Siksi tietotaitoa on kasvatettava koko ajan ja otettava oppia paremmista.

Hackia emme ole vielä taikoneet SATSille, mutta kesän aikana aurinko lämmittänee arvon päättäjien mieltä niin, että toivomus josko toteutuisi. Pide liikerata isona, varo kuitenkin polviasi ja etene liikkeessä hallitusti. Maksimoi liikelaajuutesi.

Olemme saaneet sähköpostiimme useita kyselyjä, kuinka aloittaa fitnessharrastus. Into on monilla suuri, mutta suosittelisimme miettimään tarkkaan, milloin kilpaileminen on ajankohtaista. Minna aloitti kisaamisen jo pian ja menestyikin hyvin huomioon ottaen, kuinka lyhyt hänen aktiivinen ja organisoitu saliharjoittelutaustansa olikaan. Anu puolestaan huomasi kaipaavansa hitaampaa etenemistä ja opettelemista sekä treeni-intensiteetin, tekniikan ja kovan tekemisen että erityisesti ruokavalion ja sen tarkkuuden suhteen. Salille kannattaa ehdottomasti lähteä, innostua tekemään ja kehittymään, mutta kilpailemisen ei mielestämme tulisi olla itsetarkoitus. Toki moni voi ajatella, onko hommassa mitään järkeä, jos ei edes kilpaile, mutta kilpaileminen vaatii usein vuosien pohjatyön, jotta riittävä, lavalla vaadittava lihasmassa saavutettaisiin. Ole kärsivällinen, kehity pienin askelin.

Yhden jalan prässi – teholiike pakaralle. Maksimoi pakarasi.

Ehtymättömältä tietolähde-Timpalta lainattu takareisi-pakara-liike on oiva variaatiolisä jalkapäiviin. Jos lukijoilla on tarjota hyväksi havaittuja, ilkeitä liikkeitä, otamme ideoita mielellämme vastaan. Lihas kaipaa myös eri ärsykettä, ja mitä useammista eri kulmista erilaisilla liikelaajuksilla, kuormilla, sarjoilla ja toistoilla sitä ärsyttää, sen parempi. Treenaamisesta, syömisestä ja levosta on meillä paljon yhä edelleen ja taatusti tulee olemaankin opittavaa, mutta se on tämän lajin rikkaus. Koskaan ei voi olla liian hyvä. Aina on vara kehittää itseään ja tekemistään paremmaksi.

Loistava takareisiliike, jossa tuntuma pureutuu paistotikun lailla syvälle kankkuun ja takareiteen. Maksimoi supistuksesi.

Minna on pyrkinyt hölläämään dieettiruuveja löysemmälle ja nauttii treenin päätteeksi valmiin Maximin proteiinivoimajuoman.  Kaloreissa on turha kitsastella, kun lihaa taotaan. Toki joku roti tässäkin, mutta liian vähäinen syöminen yhdistettynä kovaan, jopa turhan tiuhaan salitreeniin, aiheuttaa vain ja ainoastaan… Arvaatko? Juuri niin – KATABOLIAA. Siksi toivotamme anabolisia salisessioita kaikille.

50 grammaa roheiinia, 50 grammaa carbohydraatteja = 400 kcal. Maksimoi lihasi.

3 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Kuis tuo paistotikkutakareisiliike oikein menee, kun en tuosta kuvasta ymmärtänyt? Viideoita ois myös mukava saada, eikä tarvi olla edes treeneistä. Stemppiä treeneihin!
  -Juha

 2. Anonymous kirjoitti:

  Penkkejä kauemmas toisistaan! Vain Kantapää toiselle penkille, alka suorempana ja lavat kiinni penkkiin. Parempi asento ja enemmän potkua pakarasiltaan! 🙂 Fitin sivuilla muistaakseni hyvä suoritusopas!

 3. Anu ja Minna kirjoitti:

  Juha: Treenivideo voisi varmaan joskus olla paikallaan, katotaan! =) Liike on paremmin kerrottu alemmassa kommentissa, mutta tuosta asennosta pyrimme nostamaan jalkapohjaa kohti kattoa ja lantio ylhäällä.

  Anonyymi: Kiitos ohjeesta! Täytyy ehdottomasti korjata asento heti seuraavissa treeneissä. Katotaan, saadaanko oikealla tekniikalla yhtään toistoa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *