Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Tankotanssin pyörteissä

Jokaisen täydellisen naisen, niin kuin Anu ja Minna, kuuluu osata erilaisia erityistaitoja. Yksi niistä on mutkattomasti kissan lailla tangossa pyörähtely. Minna viettää kisojen jälkeistä toista lepopäiväänsä treenistä. Tuleehan toki jotain fyysistä aktiviteettia harjoittaa, jottei pääse sammaloitumaan 🙂 Staililla on tapana järjestää erilaista virkistystoimintaa henkilökunnalleen, ja tällä kertaa irrottaudutaan kampaamoarjesta tankotanssin pyörteissä. Ohjaajana toimii Riikka Partanen, joka on loihtinut Stailista taidegallerian jo kaksi kertaa upeilla töillään. Hänen töitään voi ihailla hänen Facebook-sivuillaan riikka.arte. Lisäksi hän ohjaa tankotanssia Jyväskylän SalsaStudiolla Kauppakadulla. Riikalta on tulossa myös metamorfoosi tyylinen esitys Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtumassa. Ai mikä metamorfoosi? Tule paikalle ja näe!

Minnan aurinkoinen vapaapäivä toiselta työpaikaltamme, kuntosalilta, starttaa SalsaStudion pääsisäänkäynnin edestä Kirkkopuistoa vastapäätä.

Koko jengi paikalla ja private-tunti voi alkaa. Riikka on harrastanut kilpa-aerobicia, joten fysiikka on hioutunut vauhdikkaiden askellusten, hyppyjen, ponnistusten ja punnerrusten säestäminä varsin bodysalonkikelpoiseksi. Tosin taiteellista naista ei ainakaan toistaiseksi bodailu ole houkuttanut, vaikka potentiaalia löytyisi rutkasti.

SalsaStudio on Jyväskylän monipuolisimpia tanssistudioita, josta saa opetusta maailmanluokan ammattilaisilta. Minnan ja Anun tuttu Suvi on intohimoinen tanssija, jolle tanssi on enemmän kuin liikuntaa. Opetus on innostavaa, asiantuntevaa ja tuoretta. Jos olet kiinnostunut parantamaan kuntoa, rytmiikkaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa tai vaan nauttimaan kuumista lattarirytmeistä, käy osoitteessa http://www.salsastudio.fi/.

Jos näet katukuvassa SalsaStudion paitoja, tiedät, mistä puhutaan.

Minna sulahtaa Tansanian kissaeläimen lailla notkeasti tankoon. Kädet pyörittävät villiä ympyrää, reidet puristavat tiukasti tankoa vasten. Laji vaatii akrobatiaa, voimaa, notkeutta. Salilla hiotut vipunostot, penkit, punnerrukset, soudut ja vedot ovat vahvistaneet yläkroppaa, mutta tällä kertaa tutun 20 kilogramman tangon sijasta oleva pystytanko asettaa käpälät erilaiselle koetukselle. Minna huohottaa, rutistaa vatsalihaksilla itsensä tiukalle kerälle ja nauttii kovasta treenistä. Jokainen, joka epäilee tankotanssin olevan ainoastaan hämyisten strippiluolien viihdykettä, on väärässä. Kyse on urheilumuodosta, joka on kuitenkin esteettisesti silmiä hivelevää.

Suomessa tankotanssin maailmanhuippu Oona Kivelä kertoo tankotanssissa parasta olevan flow, joka tarkoittaa asennetta, musikaalisuutta, luovuutta ja yllätyksellisyyttä. Saavuttikohan Minna samankaltaisia tuntemuksia?

SalsaStudion selkeät, avarat ja valoisat tilat antavat rauhallisen oppimisympäristön. Kuuliaiset oppilaat tarkkailevat herkeämättä suorituksiaan lasipeileistä. Tankotanssi vaatii myös tekniikkaa, joka tulee jo alusta asti huolella opetella, jotta liikkeet säilysivät turvallisina.

Ryhmässä nauretaan, kokeillaan, kokeillaan uudestaan, onnistutaan, kannustetaan. Etsi paikkakunnaltasi lähin tankotanssia tarjoava studio, nappaa kaveri matkaan ja astu rohkeasti uuteen lajimaailmaan!

Opettajana toimiva Riikka on yhdistänyt luovuutensa ja liikunnallisuutensa: tankotanssi on sekä taidetta että ruumiinkulttuuria hänelle. Riikka on viettänyt elämää myös Costa Ricassa, josta hän on saanut vaikutteita taideteoksiinsa. Hänen Facebook-sivuiltaan riikka.arte voi käydä enemmän ihailemassa värikästä ja eloisaa taidetta. Alla pieni maistianen:

Taiteilija: Riikka Maria Partanen, teos: ”Gaia”. Runsas värimaailma ja satumaisen kauniit olennot tekevät taideteoksesta esteettisen nautinnon.

Riikka näyttää itse mallia, kuinka vanha aerobiccari kääntyy ja vääntyy. Pinkki-mustassa asussaan hän kiepsahtaa notkeasti ilmaan. Siro, mutta lihaksikas kroppa on kuin luotu ilma-akrobatiaan. Liikkeet ovat sulavia, jänteviä, notkeita, venyviä. Studio huokailee ihastuksesta ja hämmästyksestä.

Kauniit lihakset voi saada muuallakin kuin kuntosalilla. Tankotanssi on oiva esimerkki, kuinka lihaskuntoa ja voimaa voi kehittää omallakin kehonpainolla.

Lopputunnista Minna kieppuu ja vieppuu viimeisillä voimillaan tangolla. Off-season-kunnossa tolpalla pysyminen on jo melkoinen haaste, mutta tykeistä olkapäistään tunnettu brunetti ei vähästä luovuta. Minna yllättää kaikki ja näyttää oman erikoisliikkeensä: jaloilla roikkumisen.

Tsadam, Minnan bravuuri. Prässissä hiotut reisipalat takertuvat pihtien lailla tankoon.

Katja on saavuttanut kiitettävän kesäkunnon juoksun, kuntosalin, ja ruokavalion avulla. Sixpack näkyy jo!!! Nyt hän tanssahteleekin tangon ympärillä höyhenenkevyen vartensa kanssa kuin vanha tekijä.

Blogimme suosittelee tankotanssia vaikka körmymmällekin salikörmylle. Hiki tulee, ja tunnin tankotanssisession jälkeen olkapäät huutavat taatusti enemmän kuuluisaa hoosiannaa kuin 3 x 15 sivuvipareiden jälkeen.

5 kommenttia

 1. Reta Raven kirjoitti:

  Tankotanssi on ihan huippu laji. Sen siivittämänä mulla lähti kuntosaliharjoittelukin käyntiin. Piti saada voimaa jotta jaksaa kannatella itseään 🙂

  You go girls!!!

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Reta Raven: Vautsi, sulla on lähtenyt sitten kipinä sitä kautta! Tiedä mistä johtuu, mutta välillä se ihan oman kropan kannattelu on sitä raskainta puuhaa. Lieneekö tuo lihasmassa jo niin valtva, että muu liikkuminen käy meillä tukalaksi 😀 Vieläkö harrastat tankotanssia ja onko tuntunut, että siitä on tullut apuja salitreeniin?

 3. Reta Raven kirjoitti:

  Tankotanssia harrastan vielä. Salitreeni taas jääny nyt kesällä vähän vähemmälle mutta sitä sitten ”korvattu” millon milläkin kuten juoksemisella, kahvakuulalla ja yksinkertasesti fyysisellä työllä maalla. Tankoilut alotettua huomasin että varsinkin kädet ja selkä sekä keskivartalo on saanu ihan uuden ilmeen. Ihan perus sohvaperunasta aloitin, mulla ei oo minkäänlaista urheilutaustaa. Penskana liikkatunneilla olin aina se joka valitaan joukkueeseen viimeisenä (ellei joukkueeseen tarvittu isoa ja pelottavaa maalivahtia). Rasvaa on vieläkin mutta saahan sitä ollakkin kun mihinkään kisoihin en ole näillä näkymin osallistumassa vaikka fitness kiinnostaakin suuresti 🙂

  Tanko löytyy myös kotoa 🙂
  https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/392511_10150986908562792_2080300835_n.jpg

  Ja tässä hieman saavutettua kesäkuntoa 🙂
  https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/600644_10151036934222792_635878333_n.jpg

  Reta

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Reta: Upea kunto ja ihailtavaa temppuilua tangolla! Eipä sitä aina salia tarvitsekaan, kun pysyy fyysisesti aktiivisena touhuillen milloin mitäkin. Ei se välttämättä tarkoita, että jos ei ole lapsena ollut jo pieni huippu-urheilija, niin aikuisena olisi tilanne sama. Sullahan on atleettinen kroppa! Hienoa työtä ja intoa liikkumiseen jatkossakin 🙂

 5. Sonja McDonell kirjoitti:

  Hello girls,
  I am Sonja McDonell, 23, Stewardess Swiss Airlines. Oh yes, lesbian gymnastics with much fantasies keep our bodies in form.
  Regards
  Sonja sonjamcdonell@yahoo.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *