Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mimmien Mittumaari

Oi yöttömän yön juhlaa, kokon roihua, kesäillan valoisia hetkiä, kaislikoiden suhinaa, järvimaiseman seesteisyyttä, purppurana piirtyvää taivaanrantaa – juhannus, keskikesän kohokohta.

Tuhopolttajat Anu ja Minna sytyttivät lieskoihin kaikki dieettiruokavalio-ohjeet. Massakausi – enemmän ruokaa, enemmän lihasta.

Alkuillasta selkätreeni on taottu jo Valorinteen salilla. Aattopäivä ei ole saanut vankimpia kehoiluharrastajia jättämään tavoiksi pinttyneitä treenejään, vaan paikalla suorastaan kuhisee ammattilaisia. Saamme rupatella sarjojen välissä, toki hetken ainoastaan, pitkän linjan kehonrakentajan kanssa. Mies on kilpaillut peräti 38 kertaa kehonrakennuskilpailuissa – ja aikoo jälleen ensi vuonna kuusikymppisten kunniaksi kilpailla. Kysymme salaisuutta pitkään kehonrakennusintoon. Resepti on yksinkertaistakin yksinkertaisempi: kovasti treeniä ja ruokaa. Treeneistä hän muistuttaa erityisesti myös liikkuvuuden ja kehonhuollon merkitystä saliharjoittelun rinnalle. Ruokaa tulee syödä tasaisin väliajoin, ja valkuaisessa on proteiinia, jota keho hyödyntää optimaalisimmin. Näillä vinkeillä lihan paisutus on väistämätöntä.

Kesän leukojen(huomaa monikko)vetohaaste on edelleen voimassa. Kyse on nyt siis muustakin kuin kaksois- tai peräti kolmoisleuoista. Jotta saisimme kunnon toistomäärän kasaan, kyhäämme tangosta roikkumaan tukevan kuminauhan. Jalkapohjat vaan kuminauhalle, käpälät tankoon ja leukaa kohti kattoa. Muikea alkulämppä selälle ennen varsinaisiin romurautoihin siirtymistä.

Tehomimmien pro-liike osa 8221: leuanvetoswingi.

Keljon sali on Jyväskylän vanhimpia kuntosaleja, mutta konkarikehonrakentajankin mukaan rauta painaa yhtä paljon kaikkialla. Juhannustunnelma salilla on letkeä: sauna käy pukuhuoneessa kuumana ja höyryilee salin puolellekin, sarjoissa otetaan kunnolla löylyä ja Cypress Hill pauhaa kaiuttimista. Selkätreeniliikkeinä:

1. Leuanveto kuminauhalla / oma paino max.
2. Suorin jaloin maastaveto tanko
3. Ylätalja lapio-ote
4. Alatalja rusettiote
5. Kulmasoutu tanko
6. Yhden käden kulmasoutu kp

Alkuun teimme kulmasoutua 90 asteen kulmassa (huh, raskas) ja perään 45 asteen kulmassa.

Käsi pystyyn kommenttiboksissa, kuinka moni on viettänyt cityjuhannusta? Jyväskylän Ainolanrantaan on pakkautunut sankka joukko kesäillan juhlijoita. Ihmiset ovat iloisia, kokko lämmittää lomalaisten mieltä ja risteilyjahti-Rhea tööttää juhlapäivän kunniaksi. Bodygenreämme on saapunut piristämään Jyväskylässä jalkapalloileva taituri, Diho. Yritämme kovasti käännyttää lajivalintaa eristävien hauispumppailujen ja punnittujen valkuaisten suuntaan, mutta Diho on antanut rakkautensa vain ja ainoastaan jalkapallolle. Intohimo on tärkeintä, lajissa kuin lajissa.

Diho on viihtynyt hyvin Jyvääääskyläääässä. Ihmiset ovat avoimia, ja menoa löytyy viriilistä urheilukaupungista aina.

Lutakon ranta komeilee keskiyöllä maalauksellisissa väreissä. Minnan ja Anun niksi-Pirkka-osiossa paljastamme kesäväelle, kuinka tehdä letkeä rantajumppa, joka päihittää kovimmankin kahvakuulailun, vaikka keskellä yötä. Takuuvarma pumppailuliike vaikka ympärivuotisen sikspäkin hankkimiseen: hommaa kaupasta muutama olutboksitönikkä. Ota kantokahvoista kiinni ja ei muuta kuin hauiskiäntöä. Painojen määrää voi kätevästi säädellä tarpeen mukaan, ja mitä kevyempi paino, sitä iloisempi treenifiilis. Tönikkäpainot ovat oivat myös vaikka turkkilaiseen ylösnousuun, mutta liian nesteytettyna nestetasapaino on saattanut horjua niin, että ylösnouseminen hidastuu huomattavasti. Silloin kyseessä on perisuomalainen alaslasku, joka toimii toki eksentristä voimaa harjoittavana painovoiman vastustusliikkeenä.

Hauiskääntöä vastaotteella 3 x 8-10. Jalat tukevasti ankkuroituna maahan, hyvä ryhti, vatsa sisään, kyynärpäät lähellä kylkiä. Joillekin jo asennon säilyttäminen tuottanee alkuun hankaluuksia.

Diho ja Minna vaihtavat afrikkalaisia, kulinaristisia tottumuksia. Diho paljastaa teräksikkään kroppansa salaisuudeksi paitsi vuosikymmenien jalkapallon myös afrikkalaisista juurista kumpuavan makumaailman. Hän syö paljon kasvikunnan tuotteita. Suurimpia herkkuja ovat pavut, reilussa öljyssä paistettu pinaatti, riisi ja kana. Mies ei ainakaan myönnä käyvänsä sen kummemmin salilla, mutta käsi on mieletön. Voi vain kuvitella, millaiseksi optimaalinen kehonrakennukseen keskittynyt treeni kasvattaisi patin.

Eriasteista papua rinta rinnan. Minna pärjää habavertailussa varsin kiitettävästi.

Puntus on roteva ja lihaksikas kolli, joka nautiskelee valoisasta kesäyöstä parvekkeella.

Tehotytöt päättävät tehdä vielä hiukan juhannustaikoja. Tyynyn alle kasaamme kedon kukkasia (Kuokkalan sillan varrelta) ja ripottelemme ne valkoisille lakanoille. Eteerinen ruusun hengähdys siivittää valoisan kesäyön uniin. Kuka uniin yöllä ilmeistyikään, se jääköön salaisuudeksi.

Tunnelmallista juhannusta!

Anun uniin ilmestyi Jari Bull Mentula.

5 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hahah, ihana postaus – jälleen kerran! Kiitos ihan mahtavasta blogista, jota on ilo lueskella 🙂

  Kumman tutunnäköiseltä näyttää muuten tuo Diho, osaatteko sanoa missä joukkuessa kyseinen komistus pelailee?

  – Minea

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Minea: Diho pelaa Jyväskylän JJK:ssa, ja sitä aikaisemmin hän on pelannut Kuopiossa KuPSissa. Kiitos, mukava, jos ilo lueskella! 🙂

 3. Anu ja Minna kirjoitti:

  Tarkennetaan vielä sen verran, että Dihon polvi on reistaillut, joten ainakaan vielä toistaiseksi hän ei ole päässyt pelaamaan kunnolla JJK:n peleissä.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Hehee, Minnalla selvästi homma isolla, kun postailee jo normi kuvissakin bf tyyliin.

  -Juha

 5. Anu ja Minna kirjoitti:

  Juha: Minna osaa poseerauksen jalon taidon, ja kun hommat tehdään, ne tehdään ISOSTI! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *