Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Muajussit Jussijumpalla

Since 1944. Liki 70-vuotias Keljon sali palvelee edelleen uskollisesti ahkeria kuntoilijoita ja aktiivikilpaurheilijoita.

Bodarin arki jatkuu, oli arki tai pyhä. Magneettikortilla sisään Valorinteen legendaarisen tanssilavan yhteydessä olevaan Keljon Viestin ylläpitämään, tiukaksi SATSin haastajaksi nousseeseen voimailusaliin. Itse asiassa pyhäpäivät ovat parhaita treenipäiviä: saamme ähistä aivan rauhassa ellei prässissä pakertavaa mieshenkilöä lasketa mukaan. Juhannuspäivän anabolisena tuokiona toimii tänään puhtaasti, eristetysti ja erityisen tuntumahakuisesti keskittyvä hauis-ojentajatreeni terästettynä muutamilla linkkareilla loppuun. Sarjoja liikkeissä pääosin 3-4, toistoja 8-12.

1. Hauiskääntö vuorotahtiin vinopenkki kp
2. Dippi x max
3. Hauiskääntö mutkatanko scott-penkki
4. Ranskalainen punnerrus selinmakuulta mutkatanko
5. Tuplahauis ristikkäistalja
6. Ojentadippi kädet penkillä x 100 (taukoja välissä tarpeen mukaan, meillä ei siis lainkaan)
7. Linkkarit 3 x 15 tai niin monta kuin menee (Minna 3 x 100, toim. huom.)
8. Putkirullausta putkiaivoille
9. Palkkarin nauttimista ja juoruilua

Olemme asettaneet itsellemme kesän 2012 viralliseksi tavoitteeksi tehdä a) vapaalla tangolla etukyykkyä b) leuanvetoa omalla kehonpainolla väh. 20 toistoa c) puhtaita ja syviä dippipunnerruksia omalla kehonpainolla väh. 20 toistoa. Kuinka tavoitteemme ovat edenneet? Hyvin, tietysti. Toki pientä kiristysvaraa on aina, mutta itseään kannattaa ehdottomasti haastaa eikä pinttyä vanhoihin, tuttuihin ja turvallisiin liikkeisiin, joissa saa aina varmasti sen 3 x 10 menemään. Kehitys loppuu siihen, kun kroppaa ei enää vaivaudu haastamaan ja tarjoamaan uutta ärsykettä. Siis tekemään siitä.

Syksyn tavoitteena lisätä matkaan roikkumaan reilu painokiekko.

Minna on anatomis-fysiologinen ihme. Hän pohtii, kuinka hauis on vahvempi kuin ojentaja, vaikka yleisten anatomian ja fysiologian oppikirjojen mukaan ojentaja on usein hiukan vahvempi. Vaan mitäpä tuosta. Olkavarsi on mallikas, ja painoja saa ladata habaliikkeisiin urakalla. Pumppaa, pumppaa, pumppaa. Käsi pullistuu, ja veri pakkaantuu lihaksiin. Olemme tainneet aiemminkin mainostaa ristikkäistaljaa erinomaiseksi liikkeeksi myötäilemään cbb- ja kehonrakennuskisoissa tarvittavaa tuplahauisposeerausta. Sitä on hyvä mainostaa tässäkin välissä, eikä tee varmasti fitnesslikoillekaan pahaa.

Astu hieman eteenpäin ristikkäistaljassa ja tuo aavistuksen liikerataa korvan taakse. Tuntuu nannalta.

Linkkareista hiipii mieleen karmivat muistot telinevoimistelujumpista. Telinevoimistelijoiden keskivartalon voima onkin omaa luokkaansa, joten edes me emme lähde vertaamaan täkäläisiä meikäläisiin.

Minna päättää vankasti sunnuntaina varaavansa aikaa reilusti kalenterista venyttelyyn. Venyttelyharkat onkin parempi sopia, sillä rehellisesti sanottuna – kotona ei tule koskaan juurikaan itsenäisesti venyteltyä. Minna kellahtaa selälleen ja nappaa neonkeltaisen uimahallien lötköpötköä muistuttavan putken. Alaselkä on jumissa, ilmoittaa putki, kun jumppari rullailee eessun taassun selän alla hierovaa pötköä. Jos kotoasi ei löydy vastaavaa putkea, kannattaa kokeilla esimerkiksi vaikka tennispallon rullausta selän alla tai pyytää jotakuta pyörittämään palloa jumiutuneita lihaksia vasten. Hierojahan tulisi olla jokaiselle itsestäänselvyys, eikö?

Minnalla on jäänyt jussin jälkeen ei putki päälle vaan alle.

Harjoituksen päätteeksi molemmat nappaavat malto-herakombosekoituksen, anabolisesti laadituissa mittasuhteissa tietysti. Uuteen kauteen ollaankin jo nyt varauduttu entistä ammattimaisemmin ja pitkänäköisimmin ottein. Body- ja bikini fitness -lajeissa vaadittavan lihasmassan määrä takaa sen, ettei kilpailijan tarvitse pitää överimassakausia lihaksen kasvattamiseen, vaan hän pystyy pysymään halutessaan ympäri vuoden melko kireässä kunnossa ja kilpailemaan näin sekä keväällä että syksyllä. Olemme havahtuneet tähän faktaan hiljattain, ja siksi ruokavaliossa tulee olla huolellinen myös varsinaisen kilpailukauden ulkopuolellakin. Tämä tarkoittaa, että lähes kaikki ruoka rehuja lukuunottamatta kulkee puntarin kautta. Silloin dieetin ruokamääräkään ja tarvittava säntillisyys ei tule shokkina. Vaikka olemme taitavia tekosyiden selittäjiä aina silloin tällöin, rasvalla ei rauta nouse. Paino sanalla maltilliset plussakalorit mahdollistavat optimaalisen lihaskasvun, ja nekin ylimääräiset tulee kerätä puhtaista bodyruoka-aineista, pääasiassa laadukkaista hiilihydraatin lähteistä. Proteiinin määrähän saattaa jopa hiukan nousta dieetillä, mutta silloin hiilareista aletaan karsia reilummalla kädellä.

Iltapäivä jatkuu yhtä valoisana kuin lähes koko päivä ja yökin, mutta nythän valoisuus pienenee jatkossa päivä päivältä. Tervetuloa synkkä syksy ja kolea talvi, sillä bodymimmejä ei lannista ei tuiskut, ei sateet eivätkä pimeät illatkaan, kun tähtäin on kirkkaana mielessä ja motivaatio korkealla.

Selkeitä päämääriä ja omistautumista unelmien saavuttamiseen!

Anu on pysynyt kiitettävästi peräti kaksi kokonaista päivää dieettiruokavaliossa, vaikka kisatavoite on ainakin näillä näkymin siirretty syksyyn 2013. Aikaa lihasmassan takomiseen siis on, muttei se tarkoita suunnatonta fläsän keräämistä. Off-kaudellakin on hyvä pitää välillä kiristysviikkoja, jolloin lihasmassaa säilyy hyvin, vaikka välillä ylimääräistä dieetataankin pois ja kisakuntoon kiristyminen on vaivattomampaa, kun kilpaileminen käy ajankohtaiseksi.

6 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  Luin juhannuksen aikana läpi koko blogin. Oon ollut salilta pois muutaman kuukauden sen jälkeen kun avo sairastui vakasti (voi tosin jo hyvin) ja ensin ei vain jaksanut. Sitten kun oli kotona niin kynnys salille palaamisesta vain kasvoi. Maha kasvoi. Tekosyiden lista kasvoi. Sitten luin tätä blogia ja sain taas itseäni niskasta kiinni ja tadaa, jalat niin kipeenä, ettei voi kävellä ja yrjösin eilen pari tuntia treenien jälkeen (syytän liikaa proteiinia, oksennan nimittäin myös palkkarit). Joten iso kiiitos, että saitte potkittua mut takaisin treenaamaan. Käydään muuten samalla salilla ja näin (tai kuulin 😉 teidät eilen! Kerran otin teistä kuvankin salilla kun pyysitte. 🙂

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Essi: Onpa mahtava kuulla, että olet saanut itsesi takaisin salille ja läheisesi on kunnossa 🙂 Ettet vaan aloittanut sitten vähän liian kovaa? Vaikka intensiteetti saa toki olla korkealla, pidemmän tauon jälkeen kannattaa kuitenkin lähteä maltilla matkaan. Mutta hienoa, että intoa riittää! Palautusjuomia kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja, osalle perinteinen hera-maltokombo ei saata upota heti treenin jälkeen. Kannattaa myös syödä pari tuntia ennen treeniä jotain mahd. helposti sulavaa, ettei ruoka jää pyörimään mahaan. Haha, kiitos kuvanotosta! Mukavia treenejä sulle, nähdään varmasti jatkossakin salilla! 🙂

 3. Jouni K kirjoitti:

  Tuon dipin teen tossa aina naama seinään päin (erityisesti jos ojentajille on tarkoitus) – tuntuu jotenkin että tekee häijyä olkapäille jos kämmenet on auki ulospäin.
  Ja silloin pystyy ottamaan kapeamman otteenkin. ThinkAboutIt =)

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Jouni K: Suurkiitos vinkistä, täällä vaan pähkäillään, kuinka liike siis menee tällöin (salijunttiutemme paljastuu viimeistään nyt:D). Kyynärpäät ovat kyllä kieltämättä ainakin vähän levinneet tuonne sivuille, pitäisikö kämmenten asentoa kuitenkin vaihtaa?

 5. Rebe kirjoitti:

  Heippa!

  Te ootte kyllä niin symppiksiä blogissanne! 🙂

 6. Anu ja Minna kirjoitti:

  Rebe: Voi tattista! Sulla on muuten leeeeeveeeeeääää selkä ja mahtavat hauikset! Hyvältä näyttää treenisi ja niin koko mimmikin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *