Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Täyden kympin fitnesskansalainen

Tiistaipäivä meinasi mennä ihan plörinäksi, kun aamu starttasi vasta klo 7. Kipin kapin kohti rappusia ja vatkaamaan portaita ylösalasylösalasylösalas… Ihan saa kyllä syyttää itseään, kun siirsin illalla herätystä normaalia myöhemmäksi. Yleensähän olen jo fitnesshenkeen kipitellyt rinta polleana aamuviiden maissa. No, pahin vaihe ei suinkaan ollut portaiden kipuaminen vaan se, että hiestä märkänä olisi mielellään päässyt heti pyörällä kotiin. No, pyörän jarruthan jumittivat sitten niin, etteivät ne enää päästäneet takarengasta hievahtamaankaan. Tällä nupilla ja pöhnäisellä aivotoiminnalla meni liki vartti, kun koetin höllätä jarruta, mutta rengas vain pysyi ja pysyi sitkeästi jumissa. Pyöräily on pahinta kataboliaa, ja lupaan hommata ajokortin ja auton heti, kunhan saan vain sopivan rahoittajan. Silikoniprojektin lisäksi, tietty.

Oikea Carte D’Or -annos: kaurapuuroa, mustaherukoita, FASTin minttusuklaa-Blockia (ihan ykkösmaku), kanelia, kardemummaa ja maitorahkaa. Valmista edellisenä päivänä, laita yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä saat kulinaristisen välipalaherkun. Ai niin, älä vaan unohda esitellä sitä muille ja kertoa, kuinka optimaalisesti jälleen syötkään.

Salilla sitten aamupäivästä yläkroppa heviä. Treenikuvia en edelleenkään jaksa ottaa niiden rumuuden, epämääräisten söhellysten, väärien tekniikoiden, outojen kuvakulmien ja nolojen ajastusten vuoksi (tosin tämä nyt ei eroa juuri mitenkään blogin muustakaan kuvasisällöstä). Hauikseni pullisteli aika komeasti treenin jälkeen. Koetin ottaa siitä jopa kuvan, mutta paras pumppi oli ilmeisesti mennyt, kun kameran zoomi ei enää riittänytkään tarkentamaan. Nykypäivän tekniikkaa, huoh.

Arvoitus: mikä saa kaupassa bodarin hymyn huulille? Vastaus: Lidlissä parsakaali 500 gr/0,99 EUR. Nostin ne luonnolliseti näkyvästi hihnalle ja irvistin takana jonossa olevan makkarapaketille. Olisi pitänyt vielä väläyttävää jäätäviä vatsalihaksiani.

Kaupan kautta kurvaus: suunta lempiputiikkiini, Lidliin. Tiedättekö, kuinka helpottavaa on kulkea ilman kauppalistaa? Aina samat eväät kesät talvet. En valita, saan oikeasti todella paljon vaihtelua. Ruokavalioonhan pystyy varioimaan monen monta makuyhdistelmää, kun valikoi eri marjoja, välillä kanaa, toisinaan kalaa, sitten kylkeen parsaa, ehkäpä joku päivä pinaattia, vähän salaattia, kananmunia keitettynä tai paistettuna, uuden makuista herajauhoa, cashewpähkinöiden tilalle mantelia jne. Ja mikä tärkeintä, mausteet! Olen oppinut varsinaiseksi makuhifistelijäksi ja sekoittanut mitä erilaisempia maustesekoituksia. Curry on ihan ykkönen, menisi vaikka aamupuurossakin. Usein meneekin.

Olen äärimmäisen kiinnostunut tutkimaan kaupassa muiden ihmisten ostoslistoja ja analysoin niiden perusteella, millainen henkilö on kyseessä. Yleisin ihmistyyppi on tarkkojen tutkimusteni perusteella olut-mikropitsa-pullonpalauttaja. Välillä en meinaa millään kestää tätä omaa mallifitnesskansalaisuuttani moisten rappioiden rinnalla.

15 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  voi vitsi tää on jotain niin parasta tää teiän blogi!
  Currya puuron joukossa, aloin nauraa kun luin ton 😉 jospa huomenaamuna heittäs omankin puuroraejuustorahkamehukeittosatsin joukkoon :)) taitaa jäädä laittamatta 😉

 2. Anonymous kirjoitti:

  Aivan ykköstä on kaurapuuro + raejuusto maustettuna aromisuolalla. Kannattaa kokeilla!

 3. Anonymous kirjoitti:

  Aivan ykköstä on kaurapuuro + raejuusto maustettuna aromisuolalla. Kannattaa kokeilla!

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Sieltähän löytyy ennakkoluulottomia fitnesskokkeja! Ilo jakaa puolin ja toisin reseptivinkkejä, aromisuola kokeiluun 🙂

 5. Anni kirjoitti:

  Todellisen curryn ystävän valinta on Santa Marian Mango Curry, tuntomerkeillä keltanen purkki, hopeinen korkki. Sitä vois syödä melkein pelkiltään, mmm… (Sitä ei taida kyllä olla Lidlissä, mutta jos joskus eksyt johonkin muuhun kauppaan, niin nappaa mukaan!)

 6. Jaanaba kirjoitti:

  Jösses minkänäköinen setti tota sapuskaa! =D

  Lidl on kyllä lompakkoystävällinen kauppa.

 7. Anu ja Minna kirjoitti:

  Anni: Oo, supervinkki, kiitos! Kyllä sitä joskus tulee noissa eliittikaupoissa (Prisma, Citymarket) käytyä, ehkä palkkapäivän jälkeen uskaltaisi ostaa? 😀

  Jaanaba: Mikä vika? Kaikki soseeksi, uppoo suoraan lihakseen! Lidlissä on kieltämättä halvinta yleensä, rahkat priimaluokkaa (paksua!) ja vihannekset yleensä halvempia ja laatukin ihan ok. Pähkinät kanssa halvempia kuin muissa kaupoissa!

 8. Nuuna kirjoitti:

  Lidlin rahka on parhautta ja mantelitkin makeita! Ja mitkä hinnat, kyllä kelpaa 🙂 Ite en oo vielä uskaltautunu sotkee ees raejuustoo puuroon, saatikka sitten currya.. ootte kyllä hevi sakkia 😀

 9. Anonymous kirjoitti:

  Vaikka nää muutkin vinkit on aika hc-kamaa (currya aamupuuroon?! :o), erityisesti tuohon
  aromasuolavinkkiin kannattaa suhtautua tietyllä varauksella: kyseinen suola kun ei tunnetusti sisällä oikein mitään terveydelle edullista tavaraa.

  Kiitti Anu hyvistä Lidl-vinkeistä jälleen kerran! Pitänee noi pähkinät käydä ainakin katsastamassa —>

 10. Anu ja Minna kirjoitti:

  Nuuna: Oikeasti myö ollaan aikamoisia pehmopyllyjä, mutta ei myönnetä 😀

  Anonyymi: Juu, aromisuolan suolahan ei nyt mitään parasta taida olla, pikaisella googlettelulla tuoteselosteista löytyi mm. glukoosia ja joistain aromivahvennetta. Ruususuolaa ja raffinoimatonta, harmaata merisuolaa on itse tullut lähinnä käytettyä ja muutenkin ruoat valittuna niin, ettei niissä ole lisätttyä suolaa (ja natriumia). Tosin joskus makuasiat ohittavat terveellisyyskysymyksen 😀

  Pähkinöissä noiden manteleiden kilohinta on edullisin, n.12-13 eur/kg. Löytyvät kuivahedelmien luota, usein eri paikasta kuin muut pähkinät!

 11. Lady Puntti kirjoitti:

  Kurkku ulkomainen: hyi hyi, hiilijalanjälki ainaki nelivitonen!

  Virikehäkkikananmuna: hyi hyi, kalarehulla ruokittu tipu, joita häkissä kymmenen tirppaa aanelosen häkkipohjalla! Onneks niillä on yks pingispallo siellä koipien seassa tuomassa sitä virikettä.

  Henkselikassi uusio: hyi hyi, öljyä kulutettu tuohonkin ja kaatopaikalle se kuitenki joutuu!

  Se siitä mallikansalaisuudesta, maailman tuhoajat 😉

 12. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kaltaisemme luomuintoilijat ostavat vain ja ainoastaan tehotuotettua, geenimuunneltua, ulkomaista ja halpatyövoimalla tehtyä tavaraa, kunhan ravintoarvot ovat kohdallaan (lue: proteiinipitoisuus pilvissä) ja hinta bulkkitavaran luokkaa 😀

 13. Aikku kirjoitti:

  Santa Marian muutkin maustesekoitukset kuin Mango-Curry löytyy hyllystä (paitsi se Cacao-Chili, sisältää sokeria (valmentaja sanoin nounou) ja ostamassani purkissa oli päiväyskin jo mennyt; rahat takaisin tuplana 🙂 ). Pasta Balsilico on uusi suosikki, jolla maustan salaatin (sisältää suolaa, mutta laitan suolaa salaattiin joka tapauksessa että maistuu..)

 14. Laura.K kirjoitti:

  Moikka!

  Täytyy alkuun sanoa että nauroin vedet silmissä tälle postaukselle, siis aivan loistava päivän pelastaja!! 😀 🙂

  Muutin tänä syksynä Jyväskylään opiskelemaan. Olin ennen muttoa lukenut blogianne mutta tajusin vasta muutaman kerran Anun cycling- tunneilla istuneena että hittolainen muuten, tehän te oottekin ja käytte ainakin siis Satsilla (minne itse päädyin mittavan salien vertailun jälkeen).

  Pointtina oli se, että haluan kiittää loistavasta treenimotivaatiosta, jonka annatte mulle blogillanne. Postaukset on superhauskoja ja joskus ihan pelastaneet huonon päivänkin 8)

  Ja Anulle kiitokset aivan mahtavista cycling- tunneista 🙂 Tsemppiä kovasti fitnesskisoihin kummallekkin!

 15. Anu ja Minna kirjoitti:

  Laura K: Ensinnäkin superiso halaus kommentista, lukijat te aina nostatte hymyn huulille! Minna edelleen jatkaa treenausta SATSilla, Anu valitettavasti (ja joidenkin helpotukseksi) siirtyy muihin työhommiin, joten toistaiseksi SATSilla pyöräilyohjauksen taso siis nousee huimasti. Anulta sellaisia terveisiä, että hirveästi harmittaa, kun ei nimeltä kaikkia reippaita polkijoita muista, mutta ihan mahottomasti treeni-intoa sinne SATSille! Muista äheltää, puheltaa, irvistää ja kirota siellä salilla, joskus tunnelma nimittäin on liiankin neitisievää =D Loistavia treenejä Laura sulle ja kiiiiitos tsempeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *