Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mikä onnen tuo?

Kävin tänään mielenkiintoista keskustelua ollessani rentouttavassa jalkahoidossa. Kosmetologini on nähnyt kaikki kisavalmistautumiseni läheltä, olemme puhuneet avoimesti tuntemuksista, sekä positiivisista että negatiivisista. Kiitos siitä, Anastasia.

On ollut valtavaa innostuksen voimaa, tahtoa, keskittymistä, uskoa unelmiin, kipua ja kuolettavaa väsymystä. Kaikki  nämä kuuluvat kilpaurheiluun. Mutta tuoko tämä sitä onnea, että elät aina tavoitteesta toiseen? Aloin miettiä asiaa keskustelun jälkeen tarkemmin ja ajattelin kirjoittaa ajatuksistani tänne, arvon lukijat.

Onnea tuo omien rajojen rikkominen, On oltava päämääriä ja tavoitteita. Mutta elämä ei saa perustua tavoitteesta toiseen elämiseen. Mukavuusalueelta on välillä poistuttava. Jotkut ihmiset surffailevat koko elämänsä mukavavuusalueella sekä urheilussa että muussa elämässä. Tällä tarkoitan, että jos ylität itsesi ja kipurajasi jollakin elämänalueella, ylität sen varmasti jollakin toisellakin alueella. Näin kestät vastoinkäymisiäkin paremmin.

Jouluaatto 2010 Zansibarilla snorklaamassa rakkaan ystäväni Alanin kanssa.

Jokainen käy elämässään myös siellä mustalla alueella. Se, miten sieltä pääsee ylös, riippuu meistä itsestämme. Jos emme jaksa kiivetä, käy huonosti. Siksi sitä kapuamista on välillä hyvä harjoitella!

Fitness kasvattaa luonnetta äärimmäisyyksiin asti, niinkuin moni muukin kilpaurheilu.
Harvassa lajissa kuitenkaan toimitaan niin kokonaisvaltaisesti 24 h kisoihin tähdäten kuin fitneksessä. Siksi tämä vaatii erityistä luonteenlujuutta.
Jotta linnut eivät jää kokonaan näkemättä, on kehitettävä itseään monella osa-alueella, on nähtävä ympärilleen, valaistava itseään sekä henkisesti että fyysisesti. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, joka tarvitsee virikkeitä sekä aivoille että keholle. Aisti luontoa, kiinnostu kulttuureista, opiskele, katsele maailmaa, tutki historiaa, luo käsilläsi,  mikä ikinä sinua kiinnostaakaan. Ole rohkea ja ennakkoluuloton. Ime itseesi tietoa, huolehdi henkisestä hyvinvoinnistasi. Siitä, että saat tarpeeksi läheisyyttä ja rakkautta. Tutustu uusiin  ihmisiin ja heidän erillaisiin tapoihinsa elää elämää.

Vierivä kivi ei sammaloidu. Fyysisyys on tärkeää. Itse voin parhaiten, kun olen voimakas, notkea ja ketterä silloin, kun tunnen kehoni. Huolehdi myös ulkoisesta voinnistasi, näytä siltä, mitä edustat. Keho on lahja, jota tulee vaalia. Olet oman itsesi käyntikortti. Jos näytät jotain muuta ulospäin, olet ristiriidassa. Onko tämä tarkoituksellista?

Minun Afrikkani

Meillä on koko elämä aikaa. Koskaan emme ole täydellisiä emmekä valmiita mutta meillä on elämä aikaa kehittää itseämme. Oma itsetuntemuksemme paranee koko elämämme ajan, kun luulemme tuntevamme itsemme täydellisesti, yllätymme, koska löydämme aina itsestämme uusia puolia.  Kyynistyä emme saa, aina pitää antaa mahdollisuuksia. Antaa anteeksi muille sekä itselleen. Aloita alusta, jos epäonnistut. Älä muistele liikaa menneitä äläkä odota liikaa tulevaa. Elä hetkessä, se hetki on nyt. Stressi liittyy siihen, että ihminen takertuu liikaa kiinni ajatuksiin, jotka liittyvät tuleviin tai menneisiin tapahtumiin. Tiedosta tämä ja ole tietoisesti läsnä. Meillä ei saa olla kiire… Välillä on oltava vain aikaa pysähtyä ja nauttia hetkestä. Tee ympärillesi kaunista, tee elinympäristössä sellainen, jossa viihdyt.

Isäni takapihalta Kilimanjaron juurelta.

Ota ympärillesi postiivisia ihmisiä, joita arvostat, karsi pois negatiiviset ihmiset, jotka vievät sinusta energiaa. Ilkka Koppelomäki opetti minulle kesällä, että olet seitsemän lähimmän ihmisesi keskiarvo. Tämän olen todennut pitävän paikkaansa. Konkreettisen esimerkin hän antoi läheistesi tuloista: jos lasket seitsemän lähimmän ihmisen tulot yhteen ja jaat ollaan aika tarkalleen omissa tuloissasi. Tämä pätee kaikkiin osa-alueisiin, jos alat miettimään. Jos joukkoon tulee yksi miljonääri, todennäköisesti tulosi nousevat ja toisinpäin. Ei tietenkään pidä alkaa karsia ystäviä, koska jonkun heikomman alueen omaava omaa todennäköisesti jonkun toisen vahvan ominaisuuden. Täkeintä on, että elät oman arvomaailmasi edustamalla tavalla ja valitset seurasi myös sen mukaan. Jos arvojen ja tekemisen välillä on ristiriita, on tekeminen todennäköisesti hyvin raskasta.

Pidä huolta kehostasi, pidä huolta, että sinulla on siinä hyvä olla, välitä lähimmäisistäsi. Pystyt siihen, mihin haluat. Kehosi ei saa rajoittaa sinua. Myönteisyys ja myönteinen puhelu sekä itselle että muille lisäävät motivaatiota ja edistävät tavoitteeseen pääsyä, kun taas kielteisellä on päinvastaiset vaikutukset. Nauti siitä, että meillä on neljä vuodenaikaa, kohta talvi ja nauti siitäkin. Huolehdi terveydestäsi, anna muille itsestäsi, rakasta ilman rajoja. Uskon, että niin kauan kun on uskoa, toivoa ja rakkautta, on elämää. Ja rakkaus on niistä se kaikkein tärkein.

Dubai 2012 maailman suurin ostoskeskus. Voi sitä materian paljoutta…

Intia 2011, ystäväni Anna ja paikalliset hierojanaiset. Tutustu rohkeasti paikallisiin matkustellessasi. Saat paljon enemmän…

4 kommenttia

 1. Meo kirjoitti:

  Hei:)
  Sulla on mahtavia ajatuksia, itekin justiin kirjotin tekstin liittyen aiheeseen..
  Hyvää lauantaita ! 🙂

 2. Marja Kiviniemi kirjoitti:

  Upea kirjoitus ja niin totta. Positiivista energiaa arjen keskelle 🙂

 3. Jessica kirjoitti:

  Etenkin tuo tavoitteesta toiseen eläminen jäi mieleen. Olen itse todennut sen olevan pahinta itsensä kiusaamista, mutta juurikin tällaisilla ajatuksilla siitä on päästy pois. 🙂

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kiitos, lukijat! Hetkessä elämisestä täytyy osata nauttia, niin kliseistä kuin se onkin. Vaikka päämäärät tuovatkin motivaatiota ja antavat tekemiseen puhtia, myös matkasta pitää osata nauttia, olla näistä hetkistä tyytyväinen, siihen, mitä on jo saavuttanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *