Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Joulu on ihmisen pahinta aikaa

Kolmeee yötäää jouluun ooooon… Ja jälleen uuden reenikierron korkkaamiseen. Olen kärvistellyt, vuodattunut pakkolevon kyyneleitä, tuskastellut tyhjyyttä ja tekemisen puutetta, koettanut jopa lukea vähän kirjojakin (en oppikirjoja, älkää säikähtäkö) ja katsella seiniä jopa tavallistakin pidempään ajankuluksi. Sekunnit matelevat, minuutit kuluvat hiiiiitaaastiiii… Jouluaattona siis onneksi jälleen etureisi-pohjetreeni, ja huh helpotusta, huomenna saa käydä tunnin kävelemässäkin reippaassa ulkoilmassa, vaikka minusta on alkanut (kyllä, entisestä karpaasisuksijasta) tulla sisäsiisti salibodari, joka vuodattaa hikeä ainoastaan tunkkaisissa, hiostavissa ja huonosti ilmastoiduissa kellaritiloissa.

Neljän salittoman päivän aikana (joista vasta yksi ja puoli on mennyt, huoh) olen saanut yllättävän paljon aikaan. Kävin hierotuttamassa sekä ylä- että alakropan erikseen (yläkropan oikeastaan jo viime viikolla), ja selkä alkaa jo paremmin vastata käsittelyyn; aiemmin selkälihakset vastasivat löysästi. Jalat olivat jälleen pökkelöt, mutta huolellisen jokapäiväisen venyttelyn avulla olen saanut taas spagaatit menemään. Selkää olen putkirullaillut kissan raapimapuusta irronneella pötkylällä ja tennispalloilla. Köyhyys laittaa luovuuden valloilleen.

Aloitin hetkeksi jopa traditionaaliset joulusiivoukset, mutta minusta touhu alkoi käydä äijyydelleni liian neitimäiseksi.

Hierojan kanssa tulikin viime tapaamisella puhetta lihashuollosta, ja hän ehdotti, että jos minusta riittävästi äijää löytyy (tottakai löytyy), voisin alkaa aina heti treenien jälkeen käymään ulkona hangessa muutaman minuutin kasaamassa lunta esim. reisien päälle. Kylmäsuihkukin tepsii. Jätesäkkiin voisi myös kasata lunta ja upottaa sitten jalat sinne. Aatoksi minulla onkin rattoisaa tekemistä, kun ajattelin kyhääväni takapihalle kylmähoitosession. Naapurit, jos näette pihalla jonkun punanenäisen isoine säkkeineen, se ei ole joulupukki. Se on bodari korviaan myöten lunta täynnä olevassa jätesäkissä.

Miten muuten jouluvalmistelut etenevät? Käytin tänään kissaa vuosittaisissa rokotuksissa eläinlääkärissä ja ostin itselleni kasan lisäravinteita. Asiat siis tärkeysjärjestykseen. Kukkaro meni sen verran katabolian puolelle, etten osta kenellekään tänä(kään) vuonna lahjoja enkä muista mitenkään muutenkaan. Toivon, ettei kukaan osta minulle yhtään mitään, vaan saisin rauhassa olla koko joulun. Jouluperinteekseni on muodostunut katsoa The Grinch. Tunnen jostain kumman syystä samaistumista tähän lämminsydämiseen otukseen.

Kertokaa, pliis, uskaltaako ruokakauppoihin vielä lähteä kananmunien ostoon vai tukkivatko kinkkukärrääjät jättimarkettien kulkuväylät?

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Mitä se lumen kasaaminen reisien päälle niinku tekee…eli miksi hierojasi suositteli sitä? Eli oletettavasti avannossa käyminen treenien jälkeen ois napakymppi?

 2. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos tästä! 🙂 Sulla on kyllä aivan huippuläpät. Tää oli ihanaa vertaistukea, että muutkin angstailee ja kärsii kevennetyillä viikoilla/treenitauoilla. Itelle vielä sattui mystinen noidannuoli (johtuisko jostain tekniikkapuutteesta, varoituksen sana?) & keventelyviikko samalle viikolle mut silti kotona pysyminen on täyden työn takana.En oikein tajua miten voi käydä niin hyvä mäihä, yleensähän noidannuolet, flunssat ja vatsataudit yms tulee just silloin kun sais paahtaa ja hikoilla täysillä…

  Ensi viikolla on meidän aika! Olkoon siis Suuri Henkinen Voima ja Kylmänviileä Kärsivällisyys myös Sinun kanssasi.

 3. Anu ja Minna kirjoitti:

  Hehhe, nyt kysyt liian vaikeita 😀 Avannossa käyminen olisi varmasti ihan vastaava juttu. Tuli vaan puhetta, että reumapotilaatkin käyvät noissa pakkashuoneissa, niin laittaisko se kylmä heti harjoituksen jälkeen ja siitä syntyneiden mahdollisten lihasvaurioiden palautumisen käyntiin? Jos joku osaa tieteellisemmin vastata, antaa tulla, mielellään kuuntelen 🙂

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Jaetaan myötäangstia! 😀 Koska bodarithan ovat pohjimmiltaan positiivista kansaa, niin noidannuolessakin on se hyvä puoli, että tuleepahan ainakin jollain pakolla levättyä, koska (hoetaan yhdessä pyhää mantraa) lihas kasvaa levossa. Mutta joo, tuttu tuo mäihäsi 😀

  Ensi viikolla annetaan palaa! Puhallan pahaa jouluhenkeä sinne karkottamaan noidannuolen! Ja kiitos, samoin Sinun kanssasi.

 5. Anonymous kirjoitti:

  Kylmäsuihkut, -huoneet, -altaat ynnä muut hoidot pistää verenkierron turbovaihteelle ja ikäänkuin huuhtelee tai tuulettaa lihaksista maitohapot sun muut aineenvaihdunnan kuona-aineet pois, eli suomeksi ne nopeuttaa & tehostaa treenistä palautumista. Tekevät toki hyvää myös nivelille & lihaskalvoille. Tuntuu aika vinkeältä! Ihan sit oman luonteen masokistisuudesta sitten riippuu, kauanko pystyy suihkun alla seisomaan 😉

  Perinteisen suihkun sijaan voi myös pitää jäistä suihkua reiden/käden/olkapään päällä.

  Sellanen kylmä/kuumasuihkuvaihtelu (n. 10s kylmää, 10s kuumaa hitaasti vaihdellen) on myös hyväksi!

 6. Anu ja Minna kirjoitti:

  Jaaha, siellä siis joku masokisti on testannut ja havainnut hyväksi tällaisen kylmäkalleilun 😀 Iso kiitos infosta!

  Tuo kylmä-/kuumasuihkuttelu onnistuisi varmasti ihan sisätiloissakin, täytyypä joulusaunassa testata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *