Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Lähiömutsista Fitnesstähdeksi – Joulun Tukkataikaa

Naisillahan on tapana muuttaa mielipidettä kuin tuuliviiri. Yksi päivä miellyttää pinkki laukku, toinen päivä kaikki ällövaaleanpunainen näyttää halvalle ryysylle, kolmas päivä tekee mieli kokeilla hiuksiin jotain kylmänvaalean tuhkan sävyä, neljäs päivä kylmänvaalea onkin muuttunut pikemminkin haljuksi pissaksi.

Lähtötilanne: 42-vuotias yh-lähiömutsi, jolle musta tukka on yritys muistuttaa etelänmaiden kuumia kanssakaunottaria.

Kevään alkuperäisenä kisatukkasuunnitelmanahan oli mennä lavoille lähiöjuntahtavalla mustalla tukalla, mutta pitkän ja kerrankin hartaan pohdinnan jälkeen päätettiin päätyä kylmänviileään ruskeaan, jota jo joskus vähän kokeiltiin. Anun luonnollinen, oma hiusväri on hiekkaan taittuva vaaleahkon ja keskiruskean välimaastossa oleva kultakutritukka. Hiusväriä haluttiin siis lähemmäksi tätä ehtaa, karjalaista, vahvaa jouhihiusta. Apuun pyydettiin yksi ja ainoa, pomminvarma alan ammattilainen – Minna.

Minna oli varustautunut tukkasotaan tietysti kimaltavin ja hohtavin raudoin.

Minna oli varannut koko lauantaipäivän operaatio värinpoistoon. Mustahan on siitä kinkkinen poistettava, että liki kuuden tunnin session aikana tukka vaihtoi väriä kaikissa punaisen, oranssin, keltaisen ja muiden riemunkirjavien värien maastoissa. Herkemmillä olisi saattanut mennä isompikin ammoniakkivetyperoksidiherne nenään, mutta Äijä-Anu ei ollut moksiskaan. Tukkahan on uusiutuva luonnovara, hei haloo.

Joulunpunaista ei kannata ottaa aina liian kirjaimellisesti, ei ainakaan tukka-asioissa.

Anun sisäinen larppaaja alkoi muistuttaa erehdyttävästi eilisiltaisen Hobitti-elokuvanäytöksen fanaattisimpia faneja.

Minnan taidoikkaissa hyppysissä värinpoistoja tehtiin kaksi kertaa peräkkäin. Kampaaja osasi sekoittaa sopivat hapetteet, jolloin tukkaa saatiin perusmarkettien värinpoistoa siistimmin ja tasaisemmin käsiteltyä. Musta irtosi yllättävän hyvin, ja pohjasta tuli jo sellainen ruskea, johon on hyvä lähteä tekemään ensi vuoden talven aikana megabeiben kisatukkaa esimerkiksi erittäin huomaamattomilla raidoilla asteittain vaalentaen ja näin tasaisempaa väriä kohti kulkien. Anu oli stalkannut jälleen esimerkiksi Victoria’s Secretin alusvaatenäytösten superkaunotarten luonnollisia, hulmuavia hiuksia ja muutenkin jenkkimeininkiä fitnesskisaajilla (hei, kuka nyt kotimaan meininkiä jaksaa seurata?). Huhtikuun kampausteemana tulee siis kulkemaan ei nyt ihan mikään hippimeininki vaan luonnonläheinen, sensuelli metsänkeijukaisluukki. Pikkuisella bodarillamme on suuret visiot ja vielä suuremmat luulot itsestään.

Mitä olisi kehonrakentaja ilman Ed Hardya? Aivan, ei yhtään mitään.

Huhtikuun kisaaja pyysi luonnonläheistä metsänhaltijastyleä – ja sai, mitä pyysi.

Värjäysoperaation jälkeen aikaa jäi (kuten aina jää) pieniin posetteluihin. Minnalta löytyi kaapista peräti bikinitkin, joiden remmejä jouduttiin kuitenkin kuromaan urakalla. Tissit ja pylly, mihin te hävisitte?

Kotistudiolla on hiottu illat pitkät imartelevia poseerausasentoja. Rankkaa tämä urheilu.
 
Henkäys aikaa, jolloin kehonrakennus oli estetiikkaa, sulavia linjoja ja klassista symmetrisyyttä.

Ja millainen itse tukasta sitten loppujen lopuksi tuli? Volaa, Stailin Minnan käsissä on onneksi aina turvassa.
Minnan laittamaksi värinpoiston jälkeiseksi sävyksi valikoitui 6.1. Ja nappiin meni – kuten aina.

Neljän seinän sisällä hiostunut tukkakuontalo sai jälleen kokea aimo muutoksen. Lähiötyyli hei hei, fitnesslavojen glamour – tervetuloa!

15 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Vau Anu! Näytät mielettömän upealta!

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kukaanhan ei tiedä, että myös mekin pystymme kommentoimaan itse itsellemme ”anonyymeina”… hehe 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Tää blogi on uskomattoman hyvä! Tulee aina niin hyvälle tuulelle kun tätä lukee. Mahtava asenne!

 4. Anonymous kirjoitti:

  Kiva nähdä susta pitkästä aikaa muitakin kuin humoristisia naamanvääntelyfotoja. Niillekin on paikkansa mutta vaihtelu virkistää. 🙂

 5. Anu ja Minna kirjoitti:

  Anonyymi: Pelättiin jo, että karkotettaisiin lukijoilta joulumieli 😀 Jaetaan hyvää mieltä kaikille varsinkin näin pyhinä!

  Anonyymi: Fitnesstontut ovat kuulleet lukijoiden toiveet! Kunhan pakolliset pyhät on vietetty, lupaamme palata naama dieettihappamana 😀

 6. Anonymous kirjoitti:

  Hei ota nuo posettelukuvat alaviistosta, jos on joku kaveri ottamassa niin käske käydä lattialle istumaan ja alkaa räpsimään. Sillon saat käsityksen miltä paketti näyttää niinku ”from the judges wiev”. Voi olla että tiesitkin tämän jo mutta yritin tässä nyt vaan viisauttani jakaa… Heh. Hyvältä näyttää muuten, tsemppiä dietille! Ja oikein hyvää Joulua 🙂

 7. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kiitos viisauden jakamisesta! Enpä ole aiemmin asiaa näin ajatellut, mutta totta, sehän se kisoissakin ratkaisee, mille tuomareiden silmissä näyttää 😉 Ensi kerralla otetaan ehdottomasti alaviistosta!

  Mahottoman hyvää joulua sinnekin! 🙂

 8. Nuuna kirjoitti:

  Hei, diettihän puree hyvin 🙂 Hyvvää joulua ja liikkuvaista tulevaa vuotta!

 9. Anu ja Minna kirjoitti:

  Dieetti suorastaan takertuu ja puraisee rasvasolut tyhjiksi. Sitä samaa sinulle, Nuuna, pöhinää ensi vuoteen ja nyt aattona – naaaaaattimista! 😀

 10. Anonymous kirjoitti:

  Tämä blogi on loistava! Kiva, kun päivitätte aktiivisesti.

  Rauhaisaa joulua teille toivottaa 40-vuotias yh-lähiömutsi 🙂

 11. Anu ja Minna kirjoitti:

  Voi apuvaa, ei kai kaikki lähiömutsit ole meihin kyrsiintyneet 😀 Pahoittelemme huonoa huumoriamme, meille saa nauraa räkä poskella. Ihana kuulla kuitenkin, että kaikesta tästä mauttomuudesta huolimatta blogi viihdyttää (ellei kyseessä ollut sarkasmi :D).

 12. Anonymous kirjoitti:

  Lähiömutsiudessahan toki inkarnoituu koko universumin sarkasmi, mutta tosiasia on, että blogi on erinomainen <3 Jakakaa samaan malliin!

  T: YHLM40

 13. Anu ja Minna kirjoitti:

  Hahah, inkarnoituminen eli lihak(sek)si tuleminen, sopii hienosti blogin imagoon! Terkkuja kaikille YHLM:eille 🙂

 14. junkki kirjoitti:

  Hei, sä oot todellla kaunis! Ihana feissi 🙂 toki ei lihaxissakaan ole moittimista 😀

  T. Toinen yh-mutsi, tosin keskustasta

 15. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kiitos vallan, yh-mutsi! Ei ole yh-mutseissakaan moittimista, mun ala-arvoisessa ”huumorissani” tosin on… 😀 Nauretaan yhdessä bodareille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *