Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Tarinan opetus: pidä kiinni rutiineista

Tätä se arkirutiineista poikkeaminen teettää. Juhliminen ei sovi kehonrakentajalle. Olen nimittäin etukäteen suunnitellut treenirungon vajaaksi kuukaudeksi eteenpäin: minä päivänä mikäkin treeni, mikä aerobinen ja milloin lepopäivä. Olen pyrkinyt sijoittamaan viisi treenipäivää aina seitsemän päivän sisään jaotuksella kaksi treeniä, yksi lepo, kaksi treeniä, yksi lepo jne. Välillä on kuitenkin laitettava kolme treeniä peräkkäisille päiville, jotta joka viikkoon tulisi viisi salia, mutta silloin olen katsonut, että tulee yläkroppa, jalat ja yläkroppa. Jalkoja en nimittäin oikein jaksa tehdä täysillä tehoilla niin, että olisi vain päivä välissä ja vielä silloinkin treeni, joka kuormittaa kuitenkin kroppaa. Minullahan siis on dieetillä ainakin toistaiseksi kaksijakoinen ohjelma käytössä, tosin siihen sisältyy kuusi erilaista treeniä. Ai että olenko tullut suunnitelmallisemmaksi?

Orjallisesti en kuitenkaan seuraa reenirunkoa, vaan vaikka eilen olisi pitänyt olla yläkropan volyymipäivä, olin maanantaina aivan voimattoman oloinen ja otin suosiolla kuitenkin lepopäivän. Ilmeisesti viikonlopun tohinoista en ollut palautunut ihan kunnolla ja olin treenannut sekä lauantaina että sunnuntaina, sunnuntaina vielä huonoilla yöunilla. Meninkin eilen nukkumaan jo klo 19 aikoihin ja heräsin tänään tiistaiaamuna vasta klo 10. Oli muuten siis pikkuisen univelkaa. Tänään salilla kulkikin levänneenä hyvin, vaikka rytmi heitti vähän häränpyllyä, ja joudun myöhäistämään aika lailla viimeistä ateriaa. Ajattelin mennä joka tapauksessa nukkumaan jo normiaikoihin ja laittaa herätyskellon herättämään yöpalalle, heh. Tuli siis vietettyä aika villi uusivuosi, enkä herännyt, ähäkutti, yhteenkään sähikäiseen tai kissanpieruun.

Vaakapuntarillakin kävin tänään pitkästä aikaa. Paino on suunnilleen tippunut reilun puolen kilon viikkovauhtia; 10.12.2012 mitatusta 62,4 kg:n painosta olin tullut tänään 1.1.2013 mitattuun 60,1 kg:n tyhjään aamupainoon. Dieettiä on onneksi vielä reilu kolme kuukautta, ja täytyy myöntää, että olen hitusen yllättynyt, että olen muuten lähtenyt aika rasvaisesta kunnosta. Alakroppa sen kun edelleen hyllyää. Onneksi, vaikka tosissani olenkin, en ota itseäni niin vakavasti, vaan nautin tekemisestä ja elelen treeni kerrallaan, jokaiseen täysillä keskittyen. Kunnon spekulointi ja voivottelu on ihan turhaa enkä jaksa kyttäillä, missä muut menevät. Tämä on minun kisaprojektini.

Vuoden 2013 ensimmäinen vaan ei suinkaan viimeinen herutus.

14 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  läääh anu oot niin kuuma. tuun kuolaa sua kisoihin
  ps. oon muija ja hetero 😀

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Mulla on läppärillä kuolavana, kun katselen muiden fitnessmimmien kuvia. Sitä on liikkeellä, ei huolta.

 3. Anonymous kirjoitti:

  laita kuva siitä miltä haluaisit näyttää kisalavalla!

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Laitetaan klassinen Monica Brant. Tuo nyt ei ole kisakuva, mutta minusta kaunis, symmetrinen, tasapainoinen fysiikka. Kuvassa taitaa olla Monica aika nuorena…

  http://www.about-muscle.com/images/monica-brant1.jpg

  En väitä, että olisin lähelläkään samaa kisalavalla, mutta kerta ihannefysiikkaa pyydettiin 😀 Olen vasta vähitellen alkanut ymmärtää, että välttämättä lihasmassan määrä ei ole ratkaiseva, sen sijaan kokonaisuus ratkaisee. Kunhan nyt ekat kisat käy, niin tulevaisuudessa viisaampi ja ennen kaikkea realistisempi tuon omankin fysiikan kanssa…

 5. Anonymous kirjoitti:

  Toi on kyl hyvännäkönen body…kävis bikinikisaanki.

 6. Anu ja Minna kirjoitti:

  Puhutaanko nyt Monicasta vai kenestä 😀 Bikinihän on valtakunnan virallisesti urheiluksi hyväksytty peränheilutussarja. Myönnän kyllä, että henkisesti kuuluisin varmaan sinne 😀 Ei vaan: kaikki kunnia bikinikisaajille, se on kova laji, mutta täällä ei valitettavasti tissit riitä…

 7. Anonymous kirjoitti:

  hahaa juu monicaa tarkotin 🙂 eikun sä oot just oikee sinne minne meetki. suomalaiset on tosikkoja tai nynnyilee 🙂

 8. Anonymous kirjoitti:

  Seuraan innolla blogiasi vaikken fitnesistä juurikaan mitään ymmärrä 😀 Semmoinen kysymys tuli mieleen, että nyt kun olet dieetillä niin onko tavoitteenasi vielä samalla saada lisää lihastakin vai päästä vaan eroon rasvasta? Että ikäänkuin nyt vaan katsotaan mitä ihran alta löytyy… 😀

 9. Anonymous kirjoitti:

  eikö olekkin kivaa chättäillä meidän anonyymien kaa? nimet on turhia, kuvista puhumattakaan

 10. Anu ja Minna kirjoitti:

  Anonyymi: Voi nolous, koetin ottaa kaiken kunnian itselle… 😀 No mutta Monicaan: kun rakenne on hyvä, ryhdikäs hartialinja, kapea vyötärö, solakka lantio, siitä ei muuta kuin sarjaa valitsemaan! Minusta on hyvä, että ilmeisesti nykyinen linjaus ei vaadi järjetöntä lihasmassaa, ja siksi esimerkiksi pidän kauniina tuota Monican (ilmeisesti nuorempana) ollutta fysiikkaa. Bikinisarjaanhan tuo naisellisuus on ehdoton vaatimus, vaikka se ei poissulje treenattua kroppaa.

  Suomalaiset ovat aivan liian tosikkoja. Ei urheiluakaan pidä ottaa liian vakavasti. Vaan mikä minäkin paras puhumaan… 😀

  Anonyymi: Miinuskaloreilla ei kyllä valitettavasti patti pääse kasvamaan… Tai joku viisaampi saa valaista, joskus olen kuullut, että aloittelijoilla voisi olla mahdollista? Eli tavoitteenani on säilyttää olemassa oleva lihasmassa ja saada rasva päältä pois eli nimenomaan, kuoritaan kroppa ihrasta 😀 Siksi treenit ja ruokailutkin ovat suunniteltu lihasmassaa säilyttäväksi ja aineenvaihduntaa ylläpitäväksi, ja ne poikkeavat jonkun verran plussakalorikaudesta, jolloin lihasmassaa (ja samalla sitä rasvaakin) tulee kroppaan, kun syödään yli kulutuksen, maltilla kuitenkin. Tietenkin kehon rasvan määrän lisäys koetetaan pitää mahdollisimman pienenä.

  Anonyymi: Tsättäily on kivaa! Mitä väliä nimistä ja kuvista, tämä blogi on kuitenkin mielikuvitushahmojen tuotosta mielikuvitusmaailmassa 😀

 11. Anonymous kirjoitti:

  Anonyymi – öö – numero 2 kiittää 🙂 Siksikin kysyin kun kirjoitit, että alakropassa vieläkin hyllyy. Että mitäs sitten kun dieetin lopuksi huomaiskin, että jaa, ei siellä ollutkaan niin isoja lihaksia kun piti :))))) Mulle kävis varmaan niin 😀 Tsemppiä!!!!

 12. Anu ja Minna kirjoitti:

  Minulle oli aika lailla yllätys, kun näin ensimmäistä kertaa sarjani, alle 163 cm body fitness -kisaajia: noinko pieniä sitä ollaan?

  Kuvissa ja lavallakin kunto hämää. Pattia ja kireyttä on, se on selvä, mutta kun mittasuhteet ovat kauttaaltaan pienet, se saa illuusion, että olisi toooosi iso.

  Siksi kannattaa aina kysyä esim. rehellistä valmentajan tai muun kokeneemman mielipidettä. Olen aina itse jahkaillut, etten ole tarpeeksi lihaksikas, mutta jostainhan se on aloitettava.

  Suosittelen siis kysymään joltain alan konkarilta mielipidettä, jos miettii esim. kisahommia! 🙂

 13. heidi knuuttila kirjoitti:

  NAMMM! reidet ja peppu huh! 🙂

 14. Anu ja Minna kirjoitti:

  Heidi: Syötäväähän noissa riittää, kunnolla pihviä eikä ihan kuivaakaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *