Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kehitys loppuu sanaan ”besserwisser”

Täällä on nyt hyvä draivi päällä, vaikka aina en näin tiuhaan uskallakaan postauksia luvata. Treeneissä pitää kuitenkin keskittyä olennaiseen, ja siksi kuvien räpsiminen ei onnistu eikä muutenkaan tule mieleen sarjojen aikana. No mutta, kuten olen aiemminkin todennut, minähän keksin asiaa, vaikkei sitä varsinaisesti olisikaan, heheh.

Lauantaiaamu alkoi reippaalla kävelyllä. Päätin jättää luottopinkit kalsarini laittamatta ja pukea vain ulkohousut päälle. Rapsakka keli pureutui nimittäin hyvin eilisen etureiskatreenin jälkeisiin jalkoihin kuin kylmähoitona, ja samalla tahtikin pysyi rivakkana. Minulla on tapana sauvoa käsilläni kuin vauhtia hakien, joten joku saattaa ihmetellä, onko sukset ja sauvat kenties unohtuneet matkasta. Mihin se vanha hiihtäjä tavoistaan pääsisi.

Mistä lie noita tummumia pukkaa? Aamulla herätessä löytyi taas muutama uusi mustelmatäplä.

Olen löytänyt mukavan rytmin aerobisten, aterioiden ja treenin rytmittämiselle. Pidän tehdä asioita omaan tahtiini ja olen karsinut aika lailla kaiken sellaisen turhan hötkynnän suuntaan jos toiseen pois. Iltaisin selailen levätessäni netin syövereistä jopa kaikkea hyödyllistä, ja tänään tuli myös ennen yläkroppatreeniä kerrattua vinkkejä kulmasoudun tekniikasta. Koetin päivän treenissä entistäkin huolellisemmin keskittyä supistamaan nimenomaan leveillä selkälihaksilla, rinta rottingilla ja ranteet suorina. Otettakin laitoin vähän kapeammalle. Erilaisina kulmasoutuvariaatioina olen vaihdellut paitsi tangolla tehtävää liikettä myös t-kulmasoutua rusettikahvalla, yhden käden kulmasoutua (sekä tuettuna että ilman) käsipainolla ja hammersoutua. Selän treenaaminen on kuitenkin edelleen minulle mieluista, koska joka kerta olen koettanut opetella tekemään paremmalla tekniikalla ja tuntumalla. Selkä on näyttävien olkapäiden kanssa mielestäni sellainen yhdistelmä, jolla fysiikka saa vaadittua atleettisuutta, ryhtiä ja näyttävyyttä. Sekä paksuutta että leveyttä tulee siis löytyä.

Eksyinkin tänään Pakkiksen viralliseen pätemisthreadiin ja voin todeta, että kehittyminen loppuu taatusti siihen, kun luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Tietty nöyryys tulee aina pitää omaan tekemiseen ja kuunnella oppia muualtakin. Kaikesta voi oppia. Minulle esimerkiksi valmentajan kanssa käydyt keskustelut sekä PT-treenit ovat olleet aina erittäin rikkaita, koska olen saanut niistä sekä nähtyä ja kuultua että myös käytännön tekemisestä imettyä liiketuntoaistin kautta, miltä liikkeen pitäisi tuntua – ja mitä se oikeasti kovaa treenaaminen on. Painonnostosta opin myös erittäin paljon oikeaa suoritustekniikkaa paitsi ihan tempauksissa ja työnnöissä myös muissakin body-tyyppisissä liikkeissä. Ja kyllä, välillä nolottaa, kun olen muka tiennyt jostakin jotakin ja sitten taas kuitenkin huomannut, että joo, kyllähän se toinen olikin oikeassa. Erehtyminen on kuitenkin inhimillistä, ja on hyvä, että sen uskaltaa myöntää ja ottaa opiksi. Terkut vaan valmentajalle!

Käsi tärisi kuvaa ottaessani viimeisten hauissarjojen jälkeen. Hauiskääntöjä en ole enää veivannut, vaan nykyisin tehnyt esimerkiksi selkä seinää vasten, hallitusti alastuoden ja kyynärpäät paikoillaan. Ei pääse muuten fuskaamaan.

Haluan pitää kehitykseni ehdottomasti nousujohteisena, ja se vaatii sitä, että jatkuvasti haluaa tehdä asioita paremmin, on utelias ja kehityksennälkäinen. Näin dieetillä tosin jatkuva treenipainojen ja intensiteetin nostaminen sekä erikoistekniikoiden ylikäyttö voivat tietysti kostautua, mutta siltikin liikkeiden puhtauteen ja suoritustekniikkaan voi aina keskittyä. Samalla on erittäin tärkeä oppia havainnoimaan, mikä toimii juuri itselle ja mitä kropassa tapahtuu. Olenkin mielenkiinnolla seurannut dieetin tuntemuksia ja ehdottomasti huomannut, että minulle on ollut selkeä parannus karsia kaikkea ylimääräistä säätöä ja turhaa kulutusta. Aamuaerobiset ja treenit ovat ainoat treenini, ja teen vain sen, mitä ohjelmaani on merkitty, en ylimääräisiä jumppia tai humppia. Silloin, kun treenit tehdään riittävän kovaa, intoa ei juuri pitäisikään jäädä muutamille jumppailuille. Dieetillä palautumisen merkitys korostuu entisestään.

12 kommenttia

 1. Momin kirjoitti:

  Puhut niin asiaa 🙂

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Itse sokaistuu useasti omalle tekemiselleen, niin hyvässä kuin pahassa. Välillä on hyvä kuitenkin tietysti muistaa onnitella itseään onnistuneista kehitysaskelista 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  En halua pelotella sinua, mutta itelleni ainakin omega-3:n nauttiminen lisää mustelmia erityisesti just jaloissa. Sitähän ei sais käyttää, jos veren hyytymisessä on jotain häikkää. Toivottavasti sinun tapauksessa näin ei oo.

  Hyvältä näyttää tekeminen ja kunto! Ootan innoissani, että pääsen näkemään sinut keväällä lavalla 🙂

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kiitos ihan älyttömästi infosta!

  Mulla on ollut näin dieetillä aika tujusti noita omega-kolmosia, ja nautin niitä vielä nestemäisessä muodossa, nyt menossa vielä Möllerin puhdas & vahva -puteli, joka ihan vahvinta noista Möllerin merkeistä.

  Mitä häikkää voi tulla, siis onko tuollaisten mustelmien synty vaarallista? Alan tässä itsekin nyt selvittelemään asiaa…

  Kiitos vielä, kunnon koetan hioa niin hyväksi kevääseen kuin mahdollista 🙂

 5. Anu ja Minna kirjoitti:

  No niin, kun vaiva iskee, niin googlauksesta apua…

  Olen siis ottanut päivässä 6000 mg omega-kolmosia nestemäisessä muodossa, (omega-3-pitoisuus 1780 mg/5ml eli olen ottanut tarkasti 17 ml/päivä, n. 14-15 g Möllerin vahvaa kalaöljyä).

  Omegavalmisteet siis vaikuttavat verta ohentavasti, ja siksi mustelma-alttius kasvaa. K-vitamiinia, joka vaikuttaa veren hyytymiseen, luulisi tulevan vastapainoksi noista vihreistä rehuista ja jonkin verran myös kalsiumtableteista, joita päivässä puputan, mutta pitänee näemmä nyt kääntyä ammattilaisten puoleen…

 6. Outi kirjoitti:

  Minä vaan käyn lukemassa täällä, enkä sano yleensä sanaakaan, mutta siis ihan pakko sanoa, että mahtavaa tuo, että haluaa tehdä liikkeet puhtaasti ja oikein. On ihan eri asia opetella tekniikka kuntoon kun vaan riepoa menemään, on se tavote mikä vaan.

  Toivottavasti mustelmaongelma hälvenee. 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Apteekin suositus omega3-ylärajaksi päivää kohden on 3000mg. Lisäksi jos joudut toisinaan tulehduskipulääkkeitä käyttämään niin ne lisää verenvuototaipumusta jossain määrin myös. Se tosin sulla tuskin on kyseessä mutta huomion arvoinen seikka kuitenkin.

  Hyvä Anu go Anu! TÄYSIÄ! 🙂 tämä blogi se vaan edelleenkin tuo omiinkin treeneihin hullusti motivaatiota!

 8. Anu ja Minna kirjoitti:

  Outi: Siinä liikkeiden oikeassa suorittamisessa piileekiin mielestäni yksi isoin syy siihen, miksi joku kehittyy nopeammin kun taas toinen junnaa paikoillaan. Toki sarjapainojakin tulee kasvattaa ja pyrkiä muutenkin kovempaan intensiteettiin, ei aina niillä kilon painoilla voi vipunostoja hinkata.

  Mulle suurin oivallus on ollut liikuttaa nimenomaan lihasta, ei painoa. Nykyään monilla saattaa puuttua tietynlainen kehontuntemus ja hermotus, ei hahmoteta, missä asennossa ollaan eikä sitä, minkä lihaksen missäkin pitäisi supistua.

  Edelleen on oppimista täällä, ja jokaikisessä treenissä tulee muistuttaa omista maneerivirheistä ja -asennoista.

  Anonyymi: Marras-, joulukuun vaihteessa popsin akneen antibiootteja ja pari kk aknelääkkeitä, kunhan ne ei jotain tulehduslääkkeitä ole… Enhän mä nyt niitä tajunnut taas tarkistaa 😀 Juu, olen ollut tietoinen tuosta suositellusta enimmäismäärästä, mutta ajatellut toisaalta dieetin ja treenaamisen vaikuttavan niin, että ylärajaa voisi nostaa kohdallani ylemmäksi. Olen nyt kuitenkin valveutunut asiasta ja seuraan tilannetta.

  Kiitos tsempeistä! Tällainen tuki kannustaa aina hurjasti 🙂

 9. Anonymous kirjoitti:

  Heippa Anu,

  Kiitos kivoista kirjoituksistasi, blogisi on yksi harvoja, joita jaksan aktiivisesti seurata. Erityisen kiinnostavia ajatuksia esitit fitness-urheilusta syömishäiriön korvikkeena. Kaikenlainen fanaattisuus kun on niin helppoa ja yksinkertaista leimata pinnalliseksi narsismiksi. Intohimoisesti asiaansa suhtautuvia ihmisiä kuitenkin yleensä ottaen ihaillaan ja jokainen toivoisilöytävänsä sen ”oman juttunsa”. No oli miten oli, tsemppiä sinulle tähän projektiisi, jonka selkeästi oikeaksi ja itsellesi sopivaksi koet:)

  Missä ja milloin olet harrastanut painonnostoa? Oletko kuulunut johonkin seuraan? Teetkö sitä enää lainkaan, vai oletko hylännyt koko lajin?

 10. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kiitos viestistä ja tosi ilahduttava aina kuulla lukijoilta, jos joku aihe on jollain tapaa koskettanut tai laittanut miettimään!

  Fanaattisuudesta vielä sen verran, että minusta on aina hyvä erottaa esimerkiksi kuntoliikunta ja sitten ihan kilpaurheilu. Mitä huipummalle mennään, sitä enemmän aletaan vaadita paneutumista ja omistautumista lajille. Siksi olenkin kuullut monen sanovan, että (ammatti)kilpaurheilu vaatii jonkun verran ns. hulluutta eli sitä, että on valmis tekemään jonkun asian eteen joidenkin mielestä fanaattisiakin asioita. Mutta kuten sanoit, intohimo on minustakin se, jota pitäisi seurata ja loppupeleissä jokainen elää tällä planeetalla omaa elämäänsä.

  Olen harrastanut painonnostoa heinäkuusta 2012 sinne syyskuun 2012 puolelle, parisen kuukautta siis. Minulla ei ollut minkäänlaista aiempaa kokemusta, mutta painonnosto antoi todella hyvää oppia salitreenaamisesta ylipäänsä ja tutustutti rinnallevedon, ylöstyönnön ja tempauksen saloihin. Kuuluin Äänekosken Huimaan. Monihan ehdottikin, että painonnosto+bodytreeni olisivat olleet nappiyhdistelmä, mutta koin kuitenkin, että varsinkin silloin, kun ohjasin vielä viime vuonna ryhmäliikuntaa, näiden kaikkien yhdistäminen meni hankalaksi ja väsyin.

  Body fitness on intohimoni ja olen kokenut itselleni selkeimmäksi panostaa perinteisellä kaavalla siihen. Painonnostosta opit ovat kuitenkin edelleen mielessä, joten uskon, että niistä on ollut ja tulee olemaan apua tulevaisuudessa harjoittelussa ja voin suositella lämpimästi painonnostoa. Haastava laji, joka vaatii uskallusta mennä tangon alle, mutta palkitsee taatusti!

 11. Anonymous kirjoitti:

  Moikka Anu ! Oon muuttamassa Jyväskylään ja nyt pitäisi löytää uusi sali Jyväskylästä. Missä salilla itse käyt tai onkos sulla jotain salia mitä suosittelisit. Uusi kämppä sijaitsee jyväskylän keskustassa, eli löytyisköhän sieltä suunnalta hyviä saleja? Ps. Ihanaihanaihana blogi teillä tämä ! Omakin treenimotivaatio senkun kasvaa aina kun pääsee lukemaan teidän postauksia !

 12. Anu ja Minna kirjoitti:

  Monnarilla tuli itse kesällä käytyä, se on kelpo paikka, paljon urheilijahenkisiä tyyppejä ja paljon tilaa! Mainostetaan myös vanhaa kunnon treenipaikkaani SATSia, jossa on tullut oltua, siellä on mukavia immeisiä 🙂 Voimaklubillakin käytiin Minnan kanssa, toimii magneettikortilla, paikka on pieni, hikinen ja kunnon äijämeininki, mutta taatusti rauta nousee. Seppälän GoGo-ketjusta olen kuullut sekä hyvää että huonoa, ainakin hinta on halpa ja paljon laitteita sekä tilaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *