Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Ruutia rutiineista

Rutiinit ovat parasta. Olen löytänyt rytmin, joka on tuntunut oikealta ja ennen kaikkea järkevältä. Treenikiertojen etukäteen suunnittelu on tuonut tekemiseen fiiliksen, että jokainen treeni on tärkeä ja toisaalta auttanut hahmottamaan koko ajan, missä liikutaan eikä vain epämääräisenä tehdä jotakin vähän sinnepäin. Ja niin on ollutkin, jo-ka-i-ki-nen treeni on ollut minulle lähestulkoon elämän ja kuoleman kysymys (ilman mitään sen kummempaa ironiaa, heh). Olen keskittynyt huolella ennen harjoitusta, halunnut tehdä niin hyvän treenin kuin vaan suinkin mahdollista. Olen hakenut sopivan ateriarytmityksen ja -välin ennen harjoitusta ja sen jälkeen sekä kuulostellut, milloin kropassa alkaa olla energinen fiilis ja sellainen pakko päästä salille -hönkinä. Mielestäni nämä ovat treenin onnistumisen kannalta todella tärkeitä asioita. Siksipä jokaisen kannattaisi kuulostella aina oman kroppansa signaaleja ja päivän vireystasoa, milloin treeni olisi järkevin sijoittaa ohjelmaan.

Mää mitään ammattikuvaajia tarvii, kun vanha Canon, räkäinen peili ja Ikean luottospotti toimivat täydellisessä symbioosissa.

Kaksijakoisella painaessa minulle tulee esimerkiksi tällä viikolla kolme jalkatreeniä, joista kaksi ensimmäistä on jaettu omiksi etu- ja takareisipäiviksi ja viimeinen on pumppitreeni koko ala-akselille. Tällaisina viikkoina olen pitänyt ehdottoman tärkeänä, että jokainen jalkapäivä alkaa vasta lepopäivän jälkeen. Muutenkin näinä jalkapainotteisina viikkoina olen katsonut, että teen 2 treeniä, 1 lepo -jaotuksella. Kaksi jalkatreeniä kolmen päivän sisään alkaisivat muuten olla jo liian täpäkkää settiä jopa minunlaiselleni salikarpaasille. Se on kuulkaas sitä vanhenemisen myötä tullutta viisastumista ja toisaalta suoraan sanottuna treeni-intensiteetin kasvua aikaisempaan verrattuna. Puhtia ei siis pitäisikään jäädä jatkuviin hilavitkutuksiin joka päivä kymmeneen otteeseen.

9 kommenttia

 1. Marianna Melanen kirjoitti:

  Tiukka settii kyl toi kaksjakonen! Noi olkapäät näyttää tosi hyvältä! Hiukan on likka saanu lihaa ku vertaa esim tohon bannerin kuvaan 😀

 2. Anu ja Minna kirjoitti:

  Uskoisin kaksijakoisen näin dieetillä palvelen hyvin juuri sitä, että aineenvaihdunta saadaan pidettyä hyvin käynnissä ja energiankulutus kohdillaan, kun koko kroppa tulee treenattua ainakin sen 2 x viikkoon, vuoroviikkoina painotus vaihtuu joko aina ala- tai yläkroppapainotteiseksi. Kannattaa olla tarkkana, kun kaksijakoista toteuttaa, että treenit suunnittelee vähän erilaisiksi ja huomioi myös palautumisen tarpeen. Lihastohtorin blogista luin juuri tänään jälleen hyvän kirjoituksen treenifrekvenssistä.

  Olkapäissä ja käsissä lähtötilanne oli suorastaan surkuhupaisa, joten olen erittäin motivoitunut tulevaisuudessa panostamaan myös näihin suht heikkoihin lihasryhmiin. Olkapäät tuovat näyttävyyttä fysiikkaan, ja haluan oikein leeeeeeveän hartialinjan. Ja toki dieetillä rasvan palaessa lihakset alkavat selkeämmin erottua, mutta toivon, että sinne on jotain pattia tarttunut kaikesta alun sähläyksestä huolimatta 😀

  Kiitos, Marianna! 🙂

 3. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Anu, niin helppo yhtyä, rutiinit luo turvallisuutta! TSEMIÄ! <3

 4. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kerttu, kiitos tsemeistä!! Sitä samaa sinne pohjoiseenkin 🙂 <3

  Eikös eläimilläkin ole aina tarkat rutiinit? 😀 Sen hyvän ruoka- ja unirytmin löytäminen palvelee ehdottomasti treeniä, samoin ne rituaalit aina ennen harjoitusta, niin kuin varmasti tiedät 😉 Rutiineilla homma pysyy myös omissa käsissä.

 5. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Kiitos Muru! <3 Ja ihan mahtavaa, kuinka Markokin tsemppas Sinua, son just eikä melekein nuin, säälin saailimaseksi, kateus pittää amsaita! Keskityttään vain ommaan tekemisseen, ja annetaan huuella, jos se heille nautitoa tuottaa! 😀

 6. Anu ja Minna kirjoitti:

  Sinä sen Kerttu sanoit! 🙂 Aivan häkellyin Markon tsempistä, kannustaa kyllä älyttömän paljon ja Marko on muutenkin upea ihminen, seurailen paljon hänenkin blogiaan.

  Urheilu on välillä yksinäistä puuhaa, varsinkin, kun oma perhe ei oikein ole vielä sulattanut lajia, mutta on taivaan lahja, että sinunlaisia ihania kannustajia ja ymmärtäjiä tälle hienolle elämäntavalle löytyy <3

 7. Kerttu Koitila kirjoitti:

  <3 Murunen, me pidetään aina yhtä. Juu Marko on avan ihanan olonen ihminen, kuin myös Vaimonsa, upea Hanna! <3

 8. Anonymous kirjoitti:

  Pakko kysyy tosta sun dieetistä et mitä sä syöt päivittäi ja kui paljon 😀 ?

 9. Anu ja Minna kirjoitti:

  Kerttu: Bodymaailma yhdistää hienot ihmiset yhteen, toivottavasti nähdään viimeistään huhtikuussa kisoissa <3

  Anonyymi: Ihan perusruoka-aineita, kaurahiutaleita, riisiä, kananmunia, maitorahkaa, kanaa, parsakaalia… Lisäksi treeneissä sitten tietysti latarit ja palkkarit. Tarkan ruokavaliorungon olen halunnut pitää vain valmentajan ja minun välisenä asiana enkä siksi sitä julkisesti julkaise. Dieetti on muutenkin yksilöllisesti räätälöity, joten oma kaloritaso tulee aina suhteuttaa tavoitteiden ja kulutuksen mukaan. Dieetti ei kuitenkaan ole mitään tähtitiedettä, vaan kun ollaan päivittäin n. 200-500 kcal miinuksilla, paino tippuu noin puolen kilon optimitahtia viikossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *