Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Barcelona – sateinen treenikaupunki ja paljon muuta

Mitäpäs olisi  tulevan fitnesstähden  tavallisen salillatallaajan arki ilman treenilomia auringon alla?

Ajatus oli hyvä, mutta toteutus toisenlainen. Tai oikeastaan vain sen suhteen ettemme saaneet nauttia aamu cardiosta auringonpaisteessa rantakadulla, vaan lenkkeilimme ainoastaan yhtenä aamuna rannalla sään ollessa pilvinen, mutta ei sateinen. Muuten teimme aerobista käytännössä koko ajan kierrellessä kauppoja, ja salin jälkeen jumppasimme yleensä 30min aerobisilla laitteilla.  Muuten treenasimme koko kropan läpi viiden päivän aikana. Treenit menivät hyvin perille, johtuen loma moodista.
Ainut asia mikä lomalla oli huonoa oli sää, käytännössä joka päivä satoi vettä aamusta iltaan paitsi lähtöpäivänämme paistoi aurinko oikein kunnolla.
Mutta sade ei meidän lomaa onnistunut pilaamaan, ainoastaan hieman rajoitti ulkona oloa. Picnik Gaudin puistossa jäi vain haaveeksi.
Kävelyä tuli varmasti ainakin viisinkertainen määrä verrattuna normaaliin päivätahtiin Jyväskylässä. Barcelona on helppo hahmottaa kaupunkina, ja matkat taittuvat mukavasti kävellen. Metroa, taksia tai muita julkisia emme käyttäneet ollenkaan.

Tuskallisen lentomatkan jälkeen pääsimme lomatunnelmaan.

Viimeisen parin vuoden aikana lomilla on aina tullut etsittyä ensimmäisenä kuntosali, ja treenattua normaaliin tapaan tai jopa hiukan enemmän. Mikäs sen mukavampaa, kuin hyödyntää se että on aikaa palautumiselle. Joku voi ajatella ettei lomalla tietenkään urheilla, mutta itse pidän mieluummin kevyet jaksot kotimaan kamaralla. Treeni rytmittää lomapäiviä samalla tavalla kuin arjessakin. Se antaa ryhtiä, ja hyvää oloa kokopäivään. Muusta aktiviteetista tämä vie korkeintaan pari tuntia, joten eihän kuntoilu sentään koko lomaa syö, niinkuin jotkut ajattelevat. Lisäksi salimatkailu ympäri maailmaa on erittäin avartavaa.

Barcelonassa sali Fronto Colom löytyi helposti pääkadun varrelta, jossa siis myös asuimme. Matkaa salille oli noin 200m. Varustelu oli hyvä, ja tilaa oli paljon. Ainostaan, penkkipunnerruspaikka oli erikoisen kapea. Treenit sai kuitenkin hyvin tehtyä.
Sali oli kuntokeskusmainen ratkaisu useassa kerroksessa, jossa oli myös uima-allas, palloilukenttä, laaja valikoima ryhmäliikuntaa, hyvät cardio laitteet, sauna, ja isot pukuhuonetilat. Paikkaan sai ostettua viiden päivän kortin, joka sopi viiden päivän lomalle täydellisesti.

Salimaisemaa

Silmään pisti hiukan paikalliset treenaajat joita katsoessa huomasi että suomessa asiat treenitietämyksen suhteen ovat melko hyvin. Aika moni tuntui humppaileva salilla aivan omiaan, suoritustekniikat aivan miten sattuu. Naiset viihtyivät lähentä/loitontaja koneissa, ja tekivat erittäin pitkää sarjaa olemattomilla painoilla. Muutama tosi treenaaja mies vilahti salilla, lihaksiston kuitenkin ollessa melko yläkeho painotteinen. Selkätreeniä tehdessämme, saimme seuraajan paikallisen tumman rastapään joka toisti liikkeet aina perässämme. Kiva että annoimme ispiraatiota jollekkin.

Fronto Colomilla voi harrastaa liikuntaa monipuolisesti.

Ryhmäliikuntaa jokalähtöön, nämä jäi valitettavasti testaamatta. 

Matkaan mahtui paljon kaikenlaista, muunmuassa kävimme paikallisessa Sealifessä katsomassa haita, ja
tälläistä kaveria.

Mohikaanien Mohikaani

Ruoka oli hyvää, ja sitä oli riittävästi. Asuimme huoneistossa, jossa oli oma keittiö. Teimme suurimmaksi osaksi ruoat itse, mutta kävimme herkuttelemässa muunmuassa erityisen hyvässä Aasialisessa ravitolassa. Starbuks kahviloita oli ympäri kaupunkia, ja niissä tulikin vierailtua useampaan otteeseen. Tuo kyseinen ketju olisi mahtava saada kyllä myös suomeen lentokentän lisäksi, koska tuon parempaa kahvia en ole mistään saanut.

Pirteät shoppailijat.

Onneksi ostoskeskuksissa ei sada vettä.

Kokonaisuudessa loma onnistui hyvin treenien suhteen, ja muutenkin. Etukäteen meitä oli peloteltu paljon taskuvarkaista, mutta selvisimme tavaroinemme hyvin.
Barcelonaan on ehdottomasti päästävä uudestaan, sen verran kivalta kaupunkin vaikutti. Loppuun vielä muutava kuva, ja infoa tulevasta:

– Olen siirtämässä blogini FitFashion.fi blogiyhteisön alle. Siirto tapahtuu toukokuun alussa näillä näkymin 10.5. FitFashion.fi tulee olemaan Suomen 

suosituin urheilulliseen elämäntyyliin keskittynyt blogiyhteisö.

– Lukijana sinä hyödyt tästä siten, että yhteisön kautta löydät muiden urheilulliseen elämäntyyliin keskittyneiden bloggaajien sivut paremmin ja niiden seuraaminen on helpompaa yhden sivuston alla. 

– Minun blogini tulee pysymään samanlaisena kuin ennenkin, joten vaihdos ei tule vaikuttamaan lukukokemukseesi negatiivisesti vaan pikemminkin se helpottaa päivittäistä blogien seuraamistasi!

– Blogini löytyy vaihdon jälkeen osoitteesta tyttosinaoletvahva.fitfashion.fi

Torilla oli tarjolla herkkuja joka lähtöön. 

Viimeisenä päivänä näyttäytyi myös aurinkoinen Barcelona. 

Huippu ja edullinen meikkisarja. Tämä pitää saada Suomeen myös. 

12 kommenttia

 1. tikruliinan kirjoitti:

  Matkakuumetta pukkaa näitä kuvia katsellessa 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Oot hoikistunut 🙂

 3. Anne kirjoitti:

  Barcelonassa olin vuosi sitten näihin samoihin aikoihin. Ihana kaupunki ja tosi suosittu matkakohde. Nähtävää riittää 🙂 Ja niitä kauppoja… Vieri vieressä. Oikea shoppaajan paratiisi tämäkin 😀

 4. Anonymous kirjoitti:

  Ihanan näköistä! Hyviä treenejä ja kiitos positiivisesta asenteesta joka on tarttuvaa 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  Hei, sulla on hyvä ja inspiroiva blogi! 🙂

  p.s. samaa mieltä KIKOn meikeistä. Ostin niitä viime lokakuussa Espanjasta ja sydän särkyen tuijotan nyt kuivunnutta/tyhjää ripsiväriä ja eye-lineriä…Netistä ostettuna maksavat n. 17-20 euroa….:/

 6. Iipu kirjoitti:

  Heippa!

  Lauantaina matkaamassa Barcelonaan ja sali etsinnässä reissun ajaksi, yritin kovin netistä äsken katsella mutta aika monessa ilmeisesti pitää ostaa kuukaudeksi jäsenyys. Mitä kautta löysit tuon teidän salinne, katsoin että oli vähän liian kaukana hotelliimme nähden, joten pohdin mitä kautta noita voisi löytää lisää 🙂

  • minna kirjoitti:

   Kannattaa kysellä paikallisilta, kyllä varmaan löytyy vaikka mitä sieltä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *