Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Terve Itsetunto

Ajattelin kirjoittaa aiheesta joka koskettaa meitä jokaista suomalaista, nimittäin itsetunto.

Varsinkin fitness lajeissa kilpaillessa, tai muuten vain harrastaessa itsetunnon on oltava kunnossa jotta kestää välillä kovankin arvostelun ja kritiikin. Ei myöskään saa nousta hattuun jos saat osaksesi paljon ihailua ja kehuja.

Meillä suomalaisilla on usein tapana vähätellä itseämme tai jopa haukkua. Toki jokaisessa on vikoja, mutta perus fiilis meistä itsessämme on oltava hyvä jotta voimme olla hyviä myös muille. Se ei tee hyvää kellekkään että mollataan omaa itseämme maanrakoon. Joskus tuntuu että meidän kultuurissa jopa mollataan itseämme siksi että saadaan huomiota. Halutaan kuulla esimerkiksi jatkuvasti omalta puolisolta että ei olla vaikkapa rumia ja lihavia. Jenkeissä on ihan eri meinkinki, ja asiassa ollaan ehkä menty jopa liiallisuuksiin toisessa ääripäässä. Ei myöskään ole hyvä jos jatkuvasti haukutaan muita, se on selvä merkki siitä että halutaan nostaa itseään jalustalle ja sillä tavoin koitetaan väärin tavoin kohottaa omaa heikkoa itsetuntoa.

 Kultainen keskitie tässä asiassa olisi varmasti paras. Olla reilusti ylpeä siitä mitä on, seisoa selkä suorassa nöyristelemättä ilman ylimielisyyttä. 

Tässäpä muutamia asioita mitä itsetunto mielestäni on. Pohdiskele näitä asioita, ja mieti toteutuvatko ne kohdallasi?

1. Itsetunto on tunnetta, että on hyvä.

2. Itsetunto on itseluottamusta ja itsensä arvostamista.

3. Itsetunto on kykyä arvostaa muita ihmisiä.

5. Itsetunto on itsenäisyyttä oman elämän ratkaisuissa ja riippumattomuutta muiden mielipiteistä.

6. Itsetunto on epäonnistumisten ja pettymysten sietämistä.

 

20130617-205359.jpg

Uudet tossut ja pullo ja parempi mieli.

Vietin viikonlopun tampereella, kävin tapaamassa Mattia perjantaina ja kävimme treenaamassa perinteisesti WOLFfilla vuorossa etureidet. Jäin samalla ystäväni luokse viikonlopun viettoon. Olin aika väsynyt viimeaikaisesta treenitahdista. seitsemän aamulenkkiä, 4 salia, ja yksi zumba viikossa töiden lisäksi on vienyt voimat ja viikonlopun rentoutuminen teki hyvää. Edelleen siis lenkkeillään ahkerasti, ja salilla treenipainot eikun nousevat. Työmaata ja kropassa löytyy, mutta eipähän lopu hommat kesken. Tosin olen oppinut hiukan paremmin kuuntelemaan kehoani ja tiedän milloin tahtia täytyy löysätä. Tällä hetkellä se tapahtuu lyhyempinen lenkkien muodossa. Salitreenistä ei tingitä. Nykyään pyrin sijoittamaan kaikki salitreenit viikolle, jotta viikonloppuna päiviä ei tarvitse aikatauluttaa treenin mukaan, vaan voi keskittyä aivan muihin asioihin.

Japanilaisen ruoan ystävänä kävimme syömässä  Marusekissa Hämeenkadulla jota voin suositella kaikille Sushin ystäville. Koska olen pärjännyt ruoan kanssa hyvin viimeaikoina, ei aiheuttanut minkäänlaisia tunnontuskia syödä nautinnolla ulkona.  Lisäksi shoppailin mm. uudet treenitossut, ja muuta mukavaa. Kävimme elokuvissa, je lenkkeilimme kevyesti aamuisin. Voi kuinka tärkeitä ystävät ovatkaan 🙂 

20130617-211427.jpg

Tiedosta itsesi sellaisena kuin olet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *