Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kuokkavieras kylässä

Sain arvovaltaisen kunnian tulla itse vieraskirjoittajaksi. Ai kuka täällä huhuilee? No Anupa tietenkin, blogissa aiemminkin häröillyt kirjailija-nobelisti-kehonrakentaja-atomifyysikko-älykkö. Ei huolta, älämölöä olen toki omassa blogituotoksessani (Sportlifen sivuilla, http://www.sportlife.fi/wordpress/category/anu-lehtoranta-49/) riittämiin pitänyt. Ja sitten rekisteröidyin niin ihkuuuuun Instagramiin (käyttäjätunnus lehtorantaanu), johon tulen taatusti jatkossa päivittämään erinäisiä kunto- ja berberiedistymisotoksia. Eipä niistä sen enempää (kuvat tulevat kertomaan enemmän kuin tuhat kliseistä sanaa eivätkä taatusti jätä muutenkaan ketään kylmäksi).

Mistähän ihmeestä aloittaisin, etten ihan toistelisi samoja juttuja? Ensinnäkin olen Matti Halosella valmennuksessa. Tykkään. Menee hyvin. Reeni ja ruoka ovat tasapainossa. Tällä hetkellä olen saanut pitkästä aikaa kasvatettua massaliikkeissä painoja. Maastavetoa otin viimeksi ykkösen varsinaisten työsarjojen jälkeen 110:lla kg:lla, penkistä olen tehnyt 6-8 toiston sarjaa 60 kg:lla, kyykkyä puolestaan 8-10 toiston sarjaa 80 kg:lla. Kyykätä haluaisin enemmän. Ja vetää maasta. Ja oikeastaan penkatakin. Todennäköisesti rakkaalla kotosalilla on tulossa pienimuotoiset voimanostosalikisat, joihin otan ehdottomasti osaa. Ja menen rökittämään miehet kyykkyyn. Siis takakyykkyyn. Vyöllä. Hapella. Magnesiumilla. Karjunnalla. Hiellä. Pieremisellä.

Treeniohjelmani on ollut joko 4- tai 5-jakoinen riippuen viikosta. Olen treenannut sekä raskailla romuilla, 6-12 toistoilla (joskus ihan 4-5 toistoakin sekä maksimeja) että sitten 8-20 toistohaitarilla pumppiviikoilla. Palautusten kestoa on vaihdeltu aina minimaalisesta, ilkeästä 30 sekunnista aina sinne jopa 4 minuuttiin, mutta malttia saisin enemmänkin harjoittaa sarjojen välillä varsinkin silloin, kun isot raudat liikkuvat.

Aerobinen on tippunut aika lailla. En enää ohjaa ryhmäliikuntaa. Olen tehnyt fiiliksen mukaan lenkkiä, yleensä sen kaksi aamulenkkiä viikkoon. Tehnyt hyvää. Kroppa palautuu hyvin. Kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Yleensä kyllä ihan kävelyä, mutta olen myös ”juossut” lyhyehköjä pätkiä ja loikkinut (toim. huom. kompuroinut) rapuissa, jos sellaisia on eteen sattunut. Kävin yksi päivä sauvakävelyllä. Ojentajat olivat ihan hapoilla. Kauheata jumppailua.

899853beee0311e2b2f422000a9f1255_7

Mitä vielä puuttuu pyhästä kolminaisuudesta? Ai niin, ruoka ja lepo. Ruoka on vaihtunut jauheliha-riisi-sipuli-mössöksi (nimenomaan mössöksi), rahkaksi, puuroksi, marjoiksi, hedelmiksi, ruisleiväksi… Todella perusmuonaa. Plus edullista. Lidlistä. Aina. Ja hiilaria oikeastaan joka aterialla. Rasvoja maltilla. Kalorit sellaiset, että jaksaa. Ja nukkunut olen silloin, kun on nukuttanut. 8-10 h yössä. Tylsää, yksinkertaista kauraa mutta tehokasta.

Sitten jotain ajankohtaisia kesäkuulumisia. Olin poseeraushommissa viime viikonloppuna Tampereella liikuntakeskus Leidissä. Jos kiinnostaa stalkata valkoinen kalkkuna -lookiani ja muita upeita kisailijoita, kannattaa kurkata Facebookista Manse Body Club -nimellä sivut. MCB-kisaharkat 13.7.2013. (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.599636220057915.1073741825.155807917774083&type=1) Korkokenkäkävelyni on järkyttävää. Siihen siis jatkossa pitäisi (huomaa konditionaalimuoto) kiinnittää huomiota. Katsotaan, katsotaan.

Kaiken kaikkiaan tavoitteena on nyt vain alati parantaa fysiikkaa lajin vaatimuksia vastaavaksi. Kisatavoitteita en ole lyönyt lukkoon millekään tietylle päivälle, mutta haluan kiristyä ja kasvattaa lihasmassaa niin hyvin kuin vain mahdollista, jotta ensimmäisissä kilpailuissani olisin tyytyväinen kuntotasooni ja toki mielellään menestyisinkin. Nöyränä mutta tuloksennälkäisenä jatkan eteenpäin. Laji vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Malttia saankin koko ajan opetella. Mutta toisaalta, mikäs tässä treenatessa. On tämä vain niin kivvoo hommoo.

P.S. Ilolla olen seurannut Minnan kehittymistä. Lihasta on tarttunut muuten ja paljon. Varokaa. Räyh.

Yksi kommentti

  1. Päivi kirjoitti:

    Hihii, Anuhan se siellä… Räyh vaan itsellesi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *