Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Leegot kunnossa

Mulla on aina ollut todella vahva ja hyvä hammasluusto ja hyvät geenit sen suhteen, että sain ensimmäiset reiät vasta aika myöhäisessä iässä. Kuitenkin on tullut elettyä elämää välillä ilman huolta huomisesta ja syötyä miten sattuu, ja reikiä alkoi tulemaan. Suurin syy varmasti siihen, että niitä alkoi tulla enemmän, oli se, kun 17-vuotiaana sairastuin bulimiaan. Yllättävän paljon hampaani siis ovat siihen nähden kestäneet. Viimeksi hoidin hampaani kuntoon 4 vuotta sitten ja ajattelin, että koska väliin on mahtunut myös huonompi jakso, että nyt varmaan kaikki reikien alut ovat laajentuneet ja viimeisetkin kiilteet ovat karisseet pois. Sitten kun tänään vihdoin kävin hammaslääkärillä ja kauhuissani odotin tuomiotani, yllätys olikin positiivinen. 2010 alkavia reikiä oli useita, ja nyt vain yksi niistä täytyi paikata. Muiden reikien eteneminen oli siis lakannut. Muuta syytä tähän en näe, kun että vuonna 2009 aloin treenaamaan tavoitteellisemmin ja tarkka ruokavalio tuli mukaan myös, säännölliset ateriavälit, lisätyn sokerin välttely jne. Edes yksi huonompi onneksi lyhyt jakso ei pilannut tätä vaikutusta. Hampaita en ole sen kummemmin hoitanut kuin ennenkään. Hampaidenhoitooni on kuulunut se, että olen pessyt ne aamulla ja 99-%:sesti illalla. Kuulin muuten hammaslääkärissä, että heillä käy joskus asiakkaita, jotka eivät pese hampaita ikinä Ouuu maiiii gaad… 

Ruokavalioon olen ottanut muutamia uusia juttuja, mm. Quinoan. Välipaloja olen vaihdellut ja rahkan sijaan lempparikseni on tullut real, valkuaisella, leikkeleellä ja salaatilla. Ja leivän mussuttajat huom. se yksi siivu leikkelettä ei riitää takamaan proteiinin saantia välipalalla. Kunnon kasa kalkkunaa päälle siis vaan, niin ei tarvitse niitä juustoja ja levitteitäkään.

Elämäntavastani on siis pitkällä aikavälillä ollut siis konkreettisesti monia hyötyjä, huomattavasti enemmän kuin haittoja. Jos säännöllisesti syöminen on ongelma, kokeilepa motivaattoriksi hampaita.  Hampaat eivät meinaan kestä happohyökkäysiä kuin sen 5-6 kertaa päivässä. Joten välimutustelu on pahinta mitä voit leegoillesi tehdä. Ja muista aina aterian jälkeen xylitolia päälle. Tällaistä valistusta tällä kertaa. Jos kaipaat muistinvirkistystä, kurkkaapa tänne. Itse menen vielä suuhygienistille poistattamaan hammaskivet ja sitten vielä valkaisu jossain vaiheessa päälle. 

Penkkipäivä takana.

Penkkipäivä takana.

Ihmiset herää terveelliseen elämäntapaan monilla eri tavoilla, pahimmillaan vasta sitten, kun  ollaan todella sairaita tai huonovointisia. Minä olen herännyt fitnessin kautta.

3 kommenttia

  1. diipadaapa kirjoitti:

    Heips, kysyn ihan muuhun asiaan liittyvää, mutta olen nähnyt sinulla noissa vanhemmissa postauksissa (ainakin siinä pro-tason pepputreeniä postauksessa) semmoisen better bodiesin pinkin hupparin, niin minkä kokoinen se on sulla siinä päällä? 😀 kun itse olen saman mittainen kuin sinä ja aikalailla samanmallinen vartalo kuin sullakin siinä kuvissa, niin uteliaana kyselen kun netistä pitäs tilata 🙂

    • minna kirjoitti:

      Moi Pimatsu. Pinkki huppari on S-koko. Mun lemppari huppareita, ostn juuri messuilta oranssin M-kokoa ja teamiasun turkoosi samanlainen on kokoa L 😀 Jokaiselle kaudelle siis löytyy oma koko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *