Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kynttilätkö ne lihottavat?

Monesti, kun kysyy ihmisiltä, mitä syksyyn kuuluu, on vastaus: ”Ihanaa vaan poltella kynttilöitä kotona ja fiilistellä.” Sitä se syksy on. Valitettavan usein fiilistely tarkoittaa syömistä ja aktiivisuuden vähenemistä, ei aina mutta usein. Fiilistelen kyllä itsekin, mutta tarkkana pitää olla, ettei lipsu liian mukavuuden puolelle. Ulkona alkaa olla ihan kaamean näköistä, kun värit alkavat kaikota ja puista tippuvat viimeisetkin lehdet. Parina päivänä satanut, ja ulkona on pimeää. Jos minulta kysyy, ei pimeys ja karmea ilma tunnu juuri missään, kun pysyy vaan liikkeessä. Kuntosalilla saa myös valohoitoa samalla ja varmasti piristyy, vaikka menisi sinne suoraan vaikka mistä myrskystä. Samalla näkee joukon energisiä ja hyvinvoivia ihmisiä liikkeessä, joilta saa lisää energiaa.

Kynttilöitä poltellessa vain naamio kasvoille ja rentouttavaa musiikkia soimaan.

Kynttilöitä poltellessa vain naamio kasvoille ja rentouttavaa musiikkia soimaan.

On minulla hyvä harrastus, ilman sitä olisin varmasti jonkinlaisen syysalakulon valtaama. Jos tarpoo töihin tai pahimmassa tapauksessa menee autolla ja raahautuu sieltä kotiin kaupan kautta (josta tietenkin mukaan tarttuu juustoja, viiniä, ja suolakeksejä ja vähän makeaa, kun ne käyvät niin hyvin tähän syksyyn kynttilöiden kanssa), kostautuu se usein toistettuna varmasti.

Dietilläkin on muistettu kasvojenhoito ;)

Dieetilläkin on muistettu kasvojenhoito 😉

Tiesittekö muuten, että hiilihydraatti ja rasvapitoinen ruoka nostaa nopeasti serotoniini- ja dopamiini- eli hyvänolon hormonitasoja? Siksi ihminen helposti lääkitsee esimerkiksi syysmasennusta herkkujen mussuttamisella, ja monella jää helposti mässy päälle, kun tähän olotilaan tottuu. Hyvä olo kuitenkin muuttuu hyvin äkkiä huonoksi, ja kierre on valmis. Liian monelle se relaaminen tarkoittaa ylensyömistä tai juomista. Valitettavasti. Ei täällä muuten niin moni kamppailisi makkaroiden kanssa. Itse sen moneen kertaan todennut ja virheistä oppinut, että sokerin mussuttaminen vaikuttaa myös suoraan aivotoimintaan ja aivan kaikkeen, siis hiilarin liika mussuttaminen yleensäkin. Hiilaripöhnäinen kansa ei vaan useinkaan myönnä sitä itselleen. Siihen lankaan en enää mene. Lainaan tähän kohtaan Arskaa, siis Arnold Schwarzeneggeria:

“Kehomme ja henkinen olemuksemme ovat erottamattomassa yhteydessä toisiinsa ja täysin riippuvaisia toisistaan. Jalkapallossa väsähtänyt pelaaja poistetaan kentältä. Nyrkkeilijä, joka ei jaksa jatkaa kellon kutsuessa kymmenenteen erään, häviää ottelun. Mutta elämän kilpailussa et saa toista tilaisuutta ensi sunnuntaina etkä voi tehdä sopimusta uusintaottelusta. Kun olet poistunut tästä kisasta, se on lopullisesti ohi. Sinulle ei luoda uutta mahdollisuutta. Ellei tämä ole pätevä syy pysytellä kunnossa, en tiedä mikä sitten on “

Sokeri on huumetta.

Ok, en paasaa enää 🙂 

Arki rullaa tasaiseen tahtiin. Treeniä ja töitä ihan hyvällä sykkeellä. Aerobisia en ole paljon nyt tehnyt, kun lenkkeilykin on tauolla nilkan vuoksi. Kerran taisin viime viikolla käydä pyöräilemässä, salitreenejä tulikin sitten kuusi. Viikonloppuna kävin Helsingissä. Mitäs siellä muuta kuin treeniä. Töölö Gymillä käytiin. Olen oikeastaan käynyt siellä aina, kun olen ollut Helsingissä treenaamassa. Tykkään. Laitteet on jaettu fiksusti lihasryhmittäin ja valinnanvaraa löytyy. Ystävälle päivitettiin ohjelmaa ja treenattiin perjantaina rinta ja lauantaina kädet.

Maalaistytöllä oli ihmettelemistä, kun samaan aikaan oli treenaamassa paljon julkisuudestakin tuttuja naamoja. Cheek, salkkarit-Janne, pari Hunksia, myös Ifbb Pro Heidi Sorsa ja Jari Sorsa olivat pitämässä Miss Helsinki Camppiä ja tuore MM-mestari Susanna Mantilakin vilahti paikalla ohimennen. Pari Fitfashionin bloggaajaa tunnistin myös kasvoilta. No ihan hyvät treenit saatiin vedettyä eikä itse treenin aikana ei kyllä paljon ympärille vilkuiltu. Muuten käytiin katsomassa Thor 2, vietettiin laatuaikaa ystävien kanssa ja käytiin syömässä ihanassa italialaisessa Tony’s Delissä. Kiitos matkaseuralle vielä kaikesta <3

Nilkan rasitusvamma on vihdoin paranemaan päin. Sain siihen tulehduskipulääkekuurin ja tuntuu, että se puree. Söin aikaisemminkin viiden päivän kuurin mutta vain 400:sta buranaa 2 kertaa päivässä. Sen teho ei riittänyt. Lääkäri neuvoi, että kun otetaan tuollainen kuuri, pitää lääkettä ottaa reippaasti, jotta se puree tulehdukseen kunnolla. Nyt siis 600:sta 3 kertaa päivässä. Turvotusta on edelleen ja lenkit pannassa, mutta kipuja ei juurikaan ole. Pientä väsymystä vain havaittavissa vasemmassa nilkassa, kun on pitkään jaloillaan. Mutta siitä selvitään, niin kuin kaikesta muustakin. 

Katse eteenpäin, aurinko mielessä <3

Auringonlapsi (Intia syksy 2011)

Auringonlapsi (Intia syksy 2011)

6 kommenttia

 1. sheba kirjoitti:

  millaista rintatreeniä/-liikkeitä suosittelet että sais tuollaiset rintafileet niinku sulla tossa vikassa kuvassa? 😀

  • minna kirjoitti:

   Moikka Sheba 🙂
   Ihan perus penkkiä ja vinopenkkiä on tullut harjoiteltua viimevuosina. Eristäviä liikkeitä siihen päälle kuten ristitaljaa erikulmista, peck deckiä ja levityksiä. Koskaan en ole ollut mitenkään erityisen vahva noissa liikkeissä, mutta rintalihakset ovat hermottuneet aina hyvin. Hyviä treenejä syksyyn 🙂
   M

 2. Eveliina kirjoitti:

  Heh. Mua ihan nauratti pelkkä otsikkokin 😀 Kirjoitit musta. Syksyllä pitää saada syödä kaikkea hyvää, ja köllötellä kynttilänvalossa kirja kädessä, paaaaaljon mieluisampaa kuin bodysafka ja treenaaminen 😀

 3. Erika kirjoitti:

  Mä taas bongasin sut Tony’s Delissä 🙂 Paranemisia!

  • minna kirjoitti:

   Ai, sepäs sattui 🙂 Olisit vaan tullut moikkaamaan. Kiitos, parempaan päin mennään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *