Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Joulun taika tuli ja meni – tulkoon uusi vuosi

Täällä ollaan vielä visusti kartalla, ja puntti on kulkenut, vaikka blogihiljaisuus on ollut jäätävän pitkä. Kiirettä on pitänyt bodytontullakin, kun on ollut pikkujouluja, lahjojen paketointia, treeniä ynnä muuta. Olihan tässä välissä itsenäisyyspäiväkin, soihtukulkueesta alkaa tulla perinne. On ollut myös vähän stressiä, niin kuin nyt minunkin ruusuntuoksuisessa elämässäni aina välillä on. Langat ovat kuitenkin käsissä, ja mikäs muu siihen auttaa kuin treeni ja focuksessa pysyminen. Treeni ja siinä onnistuminen viitoittaa tietä ja auttaa stressin sietoa. Väliin myös mukavaa sosiaalista toimintaa, niin pysyy mieli virkeänä.

Outfit Vesa-Matti Loirin keikalle lähdössä. Vesku oli tunteellinen ja loistava tulkitsija, konserteissa käynti on kyllä mitä rentouttavinta ajanvietettä.

Outfit Vesa-Matti Loirin keikalle lähdössä. Vesku oli tunteellinen ja loistava tulkitsija, konserteissa käynti on kyllä mitä rentouttavinta ajanvietettä.

 

Joulukuun alussa näytti vielä tältä.

Joulukuun alussa näytti vielä tältä.

Olin joulun ihan ilman tietokonetta. Välillä medialepo tekee hyvää. Nykyään kun joku laite piippaa koko ajan, on välillä hyvä olla ilman. Lumenpuute teki Joulusta hiukan erilaisen tunnelmaltaan, mutta pyörällä oli kiva tehdä leppoisa aamupäivän cardio, koska ei ollut liukasta, ei sitten ollenkaan. Nilkkani on edelleen kipuillut, ja pelkäänpä pahoin, että jänne tulee temppuilemaan vielä pitkään. Jalan tehtävät liikkumiset ovat olleet minimissä. Hätä kuitenki keinot keksii, muun muassa soutulaite on tullut tutuksi viime aikoina. 

Ja näkymä rantaraitin varrelta Jouluaattona :)

Ja näkymä rantaraitin varrelta jouluaattona 🙂

Vietin joulun ihan kotona Jyväskylässä rauhoittuen, tiistai ja keskiviikko oli lepoa salitreenistä kokonaan ja muutenkin treenasin vain kolme treeniä koko viikon aikana. Päälle kolme tunnin pyörälenkkiä, yksi ryhmäliikuntatunti ja kevyttä humppailua. Viikko oli hiukan kevyempi, ja viikolla ollut vapaa puntista relaksoi hermostoa mukavasti. No mitäpäs sitä muuta jouluna kuin rentoutumista. Hieman erilainen ruoka kuului myös minun jouluun. 

kuva 2 (1)

Salaattiin laitoin aineksia, joita harvemmin arjessä käytän: rucolaa, taateleita, keltaista ja punaista suippopaprikaa, sareptan sinappia, persiljaa ja kastikkeeksi: oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa, pippuria ja puolikkaan appelsiinin mehut.

 

Hauduttelin nautaa punaviinissä kuusi tuntia uunissa. Laitoin joukkoon punasipulia, neilikkaa, pippuria, suolaa  ja korianteria. Mausteista tuli ihana jouluinen maku ja nauta oli mureaa.

Hauduttelin nautaa punaviinissä kuusi tuntia uunissa. Laitoin joukkoon punasipulia, neilikkaa, pippuria, suolaa ja korianteria. Mausteista tuli ihana jouluinen maku, ja nauta oli mureaa.

 

kuva 2 (4)

Uunijuureksia kylkeen: punajuurta, porkkanaa, selleriä, bataattia ja lanttua.

 

Vähän perinteistä Joulua: Rosollia, porkkana ja lanttulaatikkoa. Laatikoissa on muuten erittäin hyvät ravintoarvot ellei niitä pilaa millään kermalla tai voilla ;)

Vähän perinteistä joulua: Rosollia, porkkana- ja lanttulaatikkoa. Laatikoissa on muuten erittäin hyvät ravintoarvot, ellei niitä pilaa millään kermalla tai voilla 😉

 

Jälkkäri sitten lähti jo vähän lapasesta. Oikein piparin makuista puddingia syntisillä höysteillä ;)

Jälkkäri sitten lähti jo vähän lapasesta. Oikein piparin makuista puddingia syntisillä höysteillä 😉 + maistelin jopa hieman glögiä.

 

Kortin peluuta sulatellessa.  Seuraavana päivänä taas pyörälenkki kulki.

Kortin peluuta sulatellessa. Seuraavana päivänä taas pyörälenkki kulki.

Viime sunnuntaina minua haastateltiin paikallislehteen joulukiloista fitnessnäkökulmasta. Juttua olisi riittänyt mielin määrin, mutta jonkinlaisen tiivistyksen näette seuraavassa Suur-Jyväskylän lehdessä. Koitin tuoda esiin sitä pointtia, että vaikka monet ovat syöneet itsensä ihan muodottomiksi muutaman päivän aikana, ei kannata panikoida. Harmittaahan se olo, mikä mässäyksen jälkeen on, mutta kannattaa välttää äkkiliikkeitä. Ei muuta kuin puhdasta ruokaa koneeseen säännöllisesti ja lenkille. Muistakaa, ettei niitä mitään kuureja. Tulee takaisin ja varmasti. Syöty mikä syöty, ei kannata takertua menneeseen. Suklaat vaikka työpaikalle ja viikko vaikka täyskieltäytymistä kaikesta sokerista ja herkuista, niin kohta niitä ei tee mielikään. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus, jos et tiedä, mistä aloittaa, toimivia ruokavaliomalleja on tarjolla pilvin pimein. Niitä pitää vain noudattaa. Muistakaa myös, että tulos ja hyvä olo ei tule hetkessä, vaan se vaatii ainakin parin viikon totuttelun. 

Uusi vuosi on kohta, ja huomenna on vuorossa vuoden viimeinen rinta-ojentajatreeni. Menen vierailemaan ystäväni kotisalillle omani ollessa kiinni. Illalla meinasin kohottaa maljan tulevalle vuodelle. Uutenavuotena olen tehnyt aina ainakin jonkinlaisen ryhtiliikkeen elämäni kanssa ja olen kokenut sen hyväksi tavaksi aloittaa vuosi. Suuruudenhullu kun olen, kaikki unelmat eivät voi mitenkään toteutua, mutta osa niistä on aina mennyt läpi ja osa jäänyt pois luonnollisesti ja lopulta unohtunut. Kannattaa siis haaveilla.

kuva 2

Kai se on kerran vuoteen kilisteltävä, eikä mitä tahansa skumppaa 😉

 

kuva 3

Ja 1.1. taas back to business 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *