Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Säästöä joka sentti

Minun oli tarkoitus lähteä kotipaikkakunnalleni Iisalmeen viikonlopuksi. Päätin kuitenki toisin, olen reissannut ympäriinsä melkein kaiken vapaa-ajan, joten nyt huomasin kaipaavani omaa aikaa. Olen koittanut vähentää paineita, siinä onnistuen. Nautin vapaasta pitkästä aikaa ihan täällä kotona Jyväskylässä. Postailempa siis ihan mieleen juolahtaneita asioita: 

Henkinen kuorma lisää fyysistä kuormaa: Kun käsittelee isoja asioita tai vaikka vain paljon kaikkea, huomaa väsyvänsä paljon herkemmin. Taas palaamme sen tosi asian äärelle että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Itselläni tämä heijastuu helposti yöuniin. Se on merkki että pitää hidastaa. 

kuva 1 (5)

Säästäminen: En ole koskaan ollut mikään tarkan markan vartija, vaikka olisi ehkä ollut syytä olla. Vähän aikaa lähelle kotiani tuli uusi K-kauppa, ja olen suorastaan innostunut. Maustamatonta kanaa 2.99€/450g, eli alle 7€ kilo mitä ihmettä. Entisestä ruokakaupastani ostin kanaa melkein 14:sta euron kilohintaan vuosikaudet. Yksi kaunis päivä parsakaali oli uudessa kaupassani 1€/400g. Kannattaa oikeasti katsoa mitä ostaa, koska puhdas ruoka maksaa enemmän kuin hiilarihöttö.  Minulla on mennyt peruselintarvikkeisiin noin 400€ kuukaudessa. Tuo on ollut joka kuukausi aika vakio. Siitäkin näköjään voi säästää aika reippaasti. 

Vielä halvampaa kanaa.

Vielä halvampaa kanaa.

Aerobinen: Nyt kun päivä on pidentynyt on tehnyt mieli lenkkeillä. Tälläviikolla olen käynyt kolmesti tunnin aamukävelyllä. Ihanan piristävä aamun aloitus. Tosin jännevamma oireilee edelleen, katsotaan siis ihan rauhassa miten käy. Kävin testaamassa myös Satsin Absolution tunnin: Melkoinen aerobinen sekin. Ja kyllä, vatsalihakset on hapoilla. 

Kisaaminen: Näin jälkeenpäin katsottuna, aika hutilointia on on ollut tuo meikäläisen lava esiintyminen. Kaikki kisoihin menijät: Kannattaa ihan todella harjoitella niitä poseerauksia ja kävelyitä. Eikä vaan niin että kivalle tuntuu, vaan niin että se kroppa näyttää oikeasti parhaalle juuri oikeista paikoista. Poseerauksella voi parantaa ja myös pilata yllättävän paljon. Tuntuu uskomattomalle, mutta on totta. Hanki myös arvioimaan joku, joka oikeasti ymmärtää mitä haetaan. Kavereistahan kaikki näyttää aina hyvälle. 

IMG_0310

Viikonloppu: Meinaan tosiaan nauttia ihan omasta olostani ja ystävien seurasta sopivassa suhteessa. Välillä on hyvä myös vaan olla, ilman liikoja aikatauluja. Treenejä olen tarkoituksella säästellyt loppuviikkoon ja olenkin sopinut parit kimppatreenit. Niin ja leffaan tietenkin Launtaina. 

Halpaa parsaa, syökää parsaa.
Halpaa parsakaalia, let`s eat 🙂

 

6 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Ei kyllä millään opilla kanan kilohinnaksi tule alle 7€, jos 450g maksaa 3,99€. Pakko myös mainita, että parsa on täysin eri vihannes kuin parsakaali. 🙂

  • minna kirjoitti:

   Kiitos kommentista, asia virheet korjattu. Rapatessa roiskuu 😉

 2. Päivi kirjoitti:

  Mä oon kans nykyisin sellainen tarjoushaukka ruokakaupoissa, että käyn aina tsekkaa lihatiskin jos sattuis olemaan jotain alennuksessa. Taivaan tosihan on juurikin se seikka, että puhdas ruoka maksaa 🙁 niin irrationaalista kuin se onkin. Eli aikamonen menoerä on tässäkin taloudessa ruokaostokset / kk 😮

  Ja oma aika, ah se on niin ihanaa. Vanhemmiten musta on tullut aika itsekäs tuon oman ajan suhteen. Mä niin tarvitsen sitä, sellaista täydellistä hiljaisuutta ympärilläni 🙂 Joten nautihan sinäkin! Se on oikein se!

  • Nimetön kirjoitti:

   Tarjousten perässä vaan 😀 oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

 3. Kaisa kirjoitti:

  Nyt on pakko kysyä, että puhutko Lutakon K-marketista? Sinnehän täytyy lähteä ekskursiomatkalle, kyllä tekisi opiskelijabudjetille hyvää käydä tsekkaamassa tarjoukset! Kertaakaan en oo vielä käynyt, vaikka oon kylmätiskivierailustakin haaveillut.

  • Nimetön kirjoitti:

   Joo puhun, kanat on usein tarjouksessa. Hyviä shoppailuita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *