Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mikä ihmeen FUSTRA?

Fitness harrastaja Leena joka toimii PT:nä Kuntomaailmassa pyysi minut ystävällisesti testaamaan FUSTRA näytetuntia. Koska tykkään kokeilla kaikkea uutta, suostuin tietenkin. Minulla on ollu jonkinlainen epämääräinen käsitys  siitä mitä kyseinen treenimetodi pitää sisällään: Liikkeet tehdään kunnolla, hitaasti hermottaen. Jotain fysioterapian tyyppistä? Yksi tuttu Fustra ohjaaja joskus mainitsi jotain crossarista, ja miten sitä poljetaan väärin. Miten se voi olla mahdollista? Mutta mitä tämä mystinen Fustra todellisuudessä pitää sisällään:

Ammattimaista ja miellyttävää ohjausta Leenalta.

Ammattimaista ja miellyttävää ohjausta Leenalta.

Suomalaisen Jarkko Kortelaisen kehittämä metodi,  sai alkunsa 2005 Göteborgissa. Tällä hetkellä metodia käyttää tuhannet ihmiset ympäri maailmaa. Harjoitus metodia käytetään korjaamaan ryhtiä, parantamaan kehonhallintaa, lisäämään liikkuvuutta, ja vahvistamaan keskivartaloa. Ensin Leenan kanssa, katsottiin lähtötilanneja, kyseltiin muutamia kysymyksiä, ja tosiaan muunmuassa miten poljen crossaria. Asennot korjattiin suoraksi.

Näin humputtelin menemään, pylly pitkällä ennen kuin tiesin miten kehon kuuluu olla.

Näin humputtelin menemään, pylly pitkällä ennen kuin tiesin miten kehon kuuluu olla.

 

Kaikissa liikkeissä keho pysitään suoristamaan, näin mennään sitten lonkat suorina ja vatsa tiukkana. Ja voin kertoa että tiukkaa teki.

Kaikissa liikkeissä keho pyritään suoristamaan. Näin mennään sitten lonkat suorina ja vatsa tiukkana. Tiukkaa teki.

 Liikkeissä keskityttiin oikeaan suoritustapaan yksilöllisesti. Homma perustuu jokaisen omiin tarpeisiin, harjoitus ohjema räätälöidään asiakkaalle aina henkilökohtaisesti. Liikkeet tehdään joko ilman painoa tai hyvin kevyillä painoilla, silti toistojen saaminen monessa liikkessä oli työn ja tuskan takana. Minun ongelmat olivat lonkankoukistajien jumitus, voimakas dominanssi etupuolella varsinkin reisissä, vaikeutta saada tuntumaa lapoihin, epätaspaino alaraajoissa. Nämä asiat olivat jo tiedossa, mutta koska minun pääpaino harjoittelussa on ollut saada isot ja massiiviset pinnalliset lihakset ovat nämä asiat eli syvät lihakset valitettavasti jääneet liian vähälle huomiolle. 

kuva 1 (7)

Monella suomalaisella on yleinen ongelma lihasepätasapaino. Selkäpuolen lihakset ovat etupuolta heikoimpia, mikä rasittaa niveliä, selkärankaa ja lihaksistoa. Tämä on yksi iso syy, miksi monet kärsivät niska- ja selkäkivuista. Fustran avulla saadaan asento virheet korjattua, saat ylvään ryhdin ja kivut lievittyvät. 

Harjoittelu soveltuu kaikille,  lajista ja tavoitteista riippumatta. Jokaisessa kehossa on omat kehittämiskohteensa. Kuntosaliharjoitelun ja kehonrakennus tyyppisen harjoittelun lisänä toimii varmasti vallan mainiosti ja uskon että jos itsekkin tekisin näitä harjoitteita jonkun aikaa saisin salitreenistä vieläkin enemmän irti. Valittavana on myös lajikohtaisia ohjelmia.

Fustraa voisi kuvailla fysioterapian ja personal trainingin yhdistelmäksi, Lisää tietoa täältä Kannattaa myös käydä varaamassa näytetunti, jonka hinta on vain 25€, siinä saat selkeän käsityksen siitä mitä homma pitää sisällään. Leena toteutti homman perusteellisesti ja saimmekin aikaa kulumaan 1,5 h. 

Tunnin jälkeen olo oli ryhdikkäämpi, lonkat selvästi hiukan auenneet ja etureidet kipeät.

Tunnin jälkeen olo oli heti ryhdikkäämpi, lonkat selvästi hiukan auenneet ja etureidet kipeät.

 

Torikeskuksen kuntomaailma on upea täysin uusittu naisten kuntosali keskellä Jyväskylän keskustaa.

Torikeskuksen kuntomaailma on upea täysin uusittu naisten kuntosali keskellä Jyväskylän keskustaa.

Muuten on ihan tasaiseen tahtiin on tullut bodattua koko ajan. Rankaa on oikaistu ja lapoja avattu myös kiropraktikolla, eli jumissa ollaan oltu. Kohta pääsenkin hierojalle 🙂  Diettiä pukkaisi, mutta massaa lihasmassaa tuppaa tarttumaan. Huumorilla mennään. 

Asunto on myyty ja uusi kaupunki on taas askeleen lähempänä, niin ne asiat tuppaavat järjestymään pikkuhiljaa 🙂 

 

3 kommenttia

 1. Hst kirjoitti:

  Tärkeä juttu kyllä tuo lihastasapaino! Sen kyllä NIIN huomaa, siis epätasapainon, jos pidemmän aikaa joutuu kallistumaan tai sitten tosiaan huomaamattaan kallistuu johonkin suuntaan… Nauratti tuo sun kuvakommentti, että humputtelit menemään pylly pitkällä 😀

 2. Nimetön kirjoitti:

  Moi Minna! muistelen että oot joskus käynyt ainakin kertaalleen Valorinteen salilla ? mua houkuttais ihan älyttömästi mennä käymään siellä, mutta uskaltaako sinne mennä tällänen nuori likka 🙂 ?
  onko sinne joku kerta maksu olemassa ja onko siellä ihan pukuhuoneet kuitenkin naisillekkin 😉 Kerro kaikki siitä mitä mieleen tulee 🙂
  kaun ollut jo haaveaan uskaltaa avata se salin ovi, mutta kynnys on liian suuri, ne voimailumiehethän kattoo mua varmaan päästä varpaisiin….

  • minna kirjoitti:

   Moikka, kiitos viestistäsi ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Kyllä valorinteelle uskaltaa mennä kuka vain, oikein mukavaa porukkaa käy siellä. Tutustumaan pääset varmasti ilmaiseksi, pukuhuone löytyy. Ei ole luxusta, mutta hardcore 😀 Tiedät kun näet 🙂 Kovia treenejä sulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *