Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mielenterveyttä ja hulluttelua huvipuistossa

Kyllä! En ole vieläkään lipsunut ja paino tippuu edelleen! Jotenkin homma vain lähti rullaamaan kun pääsin uuteen ympäristöön. Olen onnellinen siitä.

Kävin viikonloppuna Heurekassa, siellä oli menossa Heureka tulee hulluksi näyttely.

image

Heureka tulee hulluksi oli toiminnallinen näyttely mielenterveydestä.

Näyttelyssä kurkistettiin hulluuden historiaan! Pystyi käymään sisällä fobiahuoneessa ja Mikä parasta huolet sai jättää huolisilppurin  silputtavaksi! Kyllä helpotti.

Näyttelyssä tuli ilmi miten omasta mielenterveydestä sekä mielen hyvinvoinnista voi pitää huolta. Tässäpä tärkeimpiä juttuja, ihan vain muistutukseksi:

IMG_0990

IMG_0991

IMG_0992

IMG_0993

IMG_0994

Nämähän ovat meille tuttuja asioita, eikö. Mutta joskus ne saattavat vain unohtua, ja tätä kautta mieli voi järkkyä. Nykyään monille stressi on tuttua ja sitä kautta moni masentuu, omaa pääkoppaa on välillä hyvä pysähtyä tutkimaan ja kuuntelemaan, jottei käy huonosti.

Heureka tulee hulluksi on myös taidenäyttely. Näyttelyn ilmeen muodostavat uniikit seinäteokset, jotka on maalattu suoraan näyttelyn rakenteisiin. Kokonaisuutta täydentävät muotokuvat, joissa esiintyvillä ihmisillä osalla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä.

Mielenkiintoista, toki ”lastenkin” puolella tuli käytyä ja siellä sain jopa oman kolikon. MinnaLandia valuutta on jo valmis. Maa tulee sitten perässä 🙂

IMG_0988

Olen itse pyrkinyt nykyään perinteiseen rytmitykseen 8h töitä, 8h virkistystä ja vapaa-aikaa ja 8h unta. Toimii minulla. Treenit ovat tietenkin virkistystä ja vapaa-aikaa ja sitten jää aikaa vielä kokkailujen, kaupassa käyntien, siivoamisten ja muiden pakollisten juttujen jälkeen vielä pari tuntia ihan vain rentoutumiselle ja sosiaaliselle elämälle. Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty tässäkin asiassa.

IMG_1082

Linnanmäelläkin tuli käytyä ja oi miten hyvää teki välillä heittäytyä ja lapsen tasolle ja juosta melkein jokaisessa laitteessa. Totesin että kyllä tuolla pää alaspäin irrottelulla vaikka sun minkälaisissa laitteissa, heittäytymisellä ja hysteerisellä naurulla on vain ja ainoistaan piristävä vaikutus.

Niin ja tästä ”fitness blogista” tuli nyt laihdutus blogi. Näinkin voi käydä. Laitan nyt ihan reippaasti kuntokuvaa tännekkin, niin näette missä mennään. Päivä 35 on juuri takanapäin ja yhteensä 5,5 kg.

IMG_1104

IMG_1058

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *