Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kunnioitus itseään ja muita kohtaan

Kunnioitus,  se tuppaa joskus ihmisiltä unohtumaan. Olen ennenkin kirjoittanut aiheesta mikä liippaa läheltä muunmuassa: Terve itsetunto.

Itselleen siis pitäisi muistaa olla hyvä, mutta myös muille. Jos lupaa jollekkin jotain olisi tärkeää pitää lupauksista kiinni. En tiedä onko maailma jotenkin muuttunut, mutta minusta tyhjiä lupauksia on entistä enemmän. Kertooko tämä että suurella osalla on paha olla… Koska kun ihminen kunnioittaa itseään, hän myös kohtelee itseään hyvin, samoin kuten hän kohtelee muita. Pitäisi olla hyödyksi ja parantaa myös toisten olemista jotta voi saavuttaa oman eheyden.

Flunssa alkaa väistyä, kevyen selkäjumpan tieltä.

Flunssa alkaa väistyä, kevyen selkäjumpan tieltä.

Moni ajattelee nykyään vain itseään ja unohtaa lähimmäisen kunnioituksen. Perusasiat kuten vanhoille ihmisille oven avaaminen, ja se että annat tilaa bussissa nostamalla oman laukun toiselta paikalta tuntuvat jääneet unholaan. Tinderissa selataan ihmisiä kuin tavaroita kaupasta, ja poistetaan saman tien. Tuntuu että varsinkin ihmiset joilla ei ole lapsia, eivät kertakaikkiaan aina ymmärrä että maailma pyörii muunkin kun heidän itsensä ympärillä. Se että kysyt voitko olla avuksi ei maksa itselle mitään.

image

Bodaus, se on parasta kunnioitusta omaa kehoa kohtaan.

Milloin viimeksi olet soittanut vanhalle ystävälle kysyäksesi vain mitä kuuluu? Läsnäolo on kadonnut ja nettimaailma on tullut tilanne. Ihminen tarvitsee ihmistä ja juuri sitä läsnäoloa. Ystävät ja perhe ovat maailman tärkein asia maailmassa ja joskus on niin mukava piristää toisen päivää vaikka kukkakimpulla. Minun perhe Suomessa on ollut aina pieni ja ystävät muodostuneet sitäkin tärkeämmiksi. Tansanian perhe tuli vasta elämääni vuonna 2008 ja tapasin heidät ensimmäisen kerran vuonna 2010. Veljeni Saksasta on tulossa ensimmäisen kerran käymään Suomessa tällä viikolla. Arvostan perhettä ja sukulaisia jotka tulevat kaukaa minua katsomaan, olen siunattu.

Syvällisempää pohdintaa kunnioituksesta täältä!

image

Vipuvarsikoneilla paksuutta selkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *