Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Nuuksio – päiväretkellä luonnossa

Viikonloppuna oli hyvä sää, aurinko paistoi ja suuntasimme luontoon.  Puoliksi saksalainen velipuoleni oli käymässä ensimmistä kertaa suomessa, joten oli hyvä syy lähteä tutustumaan Helsingin lähellä sijaitsevaan Nuuksion kansallispuistoon. Reittijä on hyvin päiväretkeilijöille, ja yöpymis paikkojakin löytyy jos metsässä haluaa yöpyä. Patikointi oli miellyttävää, kun hyttyset olivat kaikonneet ja sää oli tosiaan kuin morsian. Reittejä on monen mittaisia ja maasto on pääosin helppokulkuista.

IMG_3692

Voiko olla rentouttavampaa tapaa viettää vapaa-päivää kuin lähteä luontoon patikoimaan. Meillä on suomessa todella hieno luonto. Monesti unohdamme sen ja lähdemme aina lomalla jonnekkin kauas pois. Turhaan.

IMG_3696

Harmittaa kun jalan kanssa on ongelmia, muuten liikkuisin varmaan enemmänkin kyseisiä reittejä. Nyt kinttu kestää juuri ja juuri pienen lenkin särkylääkkeiden voimin. Luonnolla on eritäin rentouttava vaikutus ja siellä oleskelun on sanottu lisäävän jopa punasolujen määrää.

IMG_3703

En yhtään ihmettele miksi jotkut jotkut eräjormat viihtyvät metsästysretkillään pitkään. Muistelen vieläkin lämmöllä kun 2009 kiersimme Karhunkierroksen Oulangan kansallispuistossa 80km. Toivottavasti pääsen vastaavalle reissulle vielä uudestaan. Vanhana partiolaisena ja maalta kotoisin olevana tulen aina kaipaamaan luontoa, se on luontainen osa minua ja meitä kaikkia.

IMG_3706

Luonto on käsittämättömän rentouttava, sanoin kuvailemattoman kaunis, upea, todellinen voimavara ihmiselle. Erityisesti rakastan pehmeää maata, sen värejä ja tuoksua. Me olemme osa luontoa, ei siis anneta itsemme vieraantua siitä. Luonnossa voin tuntea itseni täysin vapaaksi ja riippumattomaksi. 

Mahtavaa alkavaa viikkoa kaikille 🙂

Instagram: tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *