Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Sunnuntai punttia ja kun mikään ei riitä

Moikka moi, viikko alkaa taas olla paketissa. Treenit on tehty puoliteholla, jotenkin vieläkin on pientä nuhaa ja sellaista vaikka ajattelin että se flunssa olisi jo selätetty. Oon ollut nyt jotenkin ihan poikki. Tuli tehtyä 6-päivää töitä tällä viikolla. Joten eilen sitten vaan töiden jälkeen huilasin, samoin tänään. On tehnyt hyvää vaan maata sohvalla ja katsella tv:tä. Kyllä keho kertoo kun lepoa tarvitsee, ja silloin sille sitä pitää antaa. Ensi viikonloppuna pääseekin sitten fitnesin pariin oikein kunnolla. Lahdessa järjestetään vuoden pää tapahtuma http://www.nordicfitnessexpo.com/. Lauantaina on Nicole Wilkinssin kutsukilpailu ja suomeen on tulossa paljon kansainvälisiä tähtiä. Mahtavaa. Muunmuassa IFBB:n presidentti, Rafael Santonja, itse MM-mestari Figure voittaja Nicole Wilkins saapuvat suomeen. Lisäksi maailmanluokan kisaajat Michelle Lewin, Margnet Gnar ja Christina Strom ovat paikalla. Erityisesti menestestystä toivon suomen Anna Virmajoelle 🙂 Rakenne ja kauneus ovat vain sitä luokkaa, ettei moista ole kellään muulla. Kiva päästä myös tekemään pari kisastailausta sunnuntaina. Nyt viikonloppuna olikin amatöörien MM- kisat Mexikossa. Suomalaiset menestyivat huikean hyvin:

Elin Hassel sai prossimitalin body fitnessin pitkässä sarjassa. Juniorien bikini fitness -sarjassa Jade Yolanda Huhtamäki ja ihana Jyväskylästä tuttu Eve Heikkinen olivat  neljänsiä. Masters bikini fitnessisstä Jenni Levävaara hienosti hopealle, Sanna Rajala oli viides ja body fitness junioreissa Mirka Vikman viides.

Kuva kopioitu bodylehden sivuilta.

Kuva kopioitu bodylehden sivuilta. Jenni, Sanna, Eve ja Jade. ONNEA!!!

Jonne Salmi kilpalee vielä huomenna Men’s Physique juniorisarjassa ja Oona Ylitolonen kilpailee jurion fitnesissä. Oona saa varman mitalin koska sarjassa on kaksi kilpalijaa.

Lappeenrannassa kisattiin myös viimeinen SM-karsinta. Tulokset ja kuvia löydät täältä. SM-kisapaikka irtosi näistä karsinnoista helposti. Kannattaakin jatkossa ehkä miettiä mihin karsintaan tähtää. Jyväskylässähän monessa sarjassa oli joka eliminaatikierros, joten osa ei päässyt edes kilpailemaan. Lappeenrannasta SM-paikan saivat kaikki. Upeita kuntoja sielläkin tosin.

Tänään sunnuntaina tein kokeeksi ensimmisen treenin Muscle Challenge ohjemasta: Olkapäät ja vatsat. Hyvälle tuntui, liikkeitä riittävästi ja perille meni. Huomenna starttaankin sitten kokonaisen treeniviikon selkä treenillä.

image

Tämän päivän treeni.

Loppuun vähän keppijumppaa.

Olkapäät pumpissa ja loppuun vähän keppijumppaa.

Olen tässä miettinyt vähän taas tätä touhua. Kun ei mikään riitä. Aika paljon olen joutunut tekemään töitä sen eteen että hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Aika pitkään kriiseilin kisojen jälkeisestä painon noususta, että se itseni soimaus vaikutti ihan päivittäiseen elämään erittäin negatiivisesti. Joskus kun vaan se paino ei laske vaikka kaiken yrittäisi. Joillekkin vaan käy niin ja sen asian kanssa on elettävä. Saattaa mennä vuosia että kehon saa tasapainoon kisaamisen jälkeen, jotkut taistelevat pidempään. No minulla on mennyt nyt 2-vuotta ja kokoajan olen mennyt eteenpäin tosin hyvin pienin askelin, välillä ottanut muutaman askeleen taaksepäin mutta aina sitten useamman eteenpäin. Silti en kadu pätkääkään että olen ajautunut lajin pariin, niin paljon hienoja kokemuksia se on antanut. Tosi asia on vaan se että kaikkien keho ei kestä hommaa ja joskus asiat saatetaan tehdä väärällä tavalla. Valmentajan kanssa yhteys tulee pelata, jotta tiedetään missä mennään. Ja vaikka kaikkeen varautuisikin hyvin, valmennus olisi kunnossa ja muutenkin kaikki balanssissa sattuu silti epäonnistumisia tämän suhteen. Niin ihanaa kun koko fitness touhu on niin en ymmärrä joidenkin kantaa, että negatiivisista asioista ei saisi puhua ollenkaan. Tapahtuuhan niitä loukkaantumisia jääkiekossakin. Toiseen suuntaan taas yleistäminen ottaa pattiin, ei kaikille käy huonosti.

Maailma ei kaadu siihen miltä peilistä näyttää ja yksikään treeni ei mene hukkaan vaikka onkin vähän pehmeämpi. Mutta onko sitä nainen koskaan  täydellisen tyytyväinen itseensä? Vastaus taitaa olla että ei, tai siis en itse ainakaan ole. Silloinkin kun olen ollut kisakunnossa olen liian pehmeä, tai lihasta on liian vähän. Aina olisi jotain parannettavaa. Kuitenkin tästä kaikesta kriittisyydestä huolimatta voi omata hyvän ja terveen itsetunnon. Ei saa tarttua liikaa negatiivisiin asioihin, pitää ymmärtää puutteet ja pyrkiä tietysti parempaan kokoajan. Ei kuitenkaan itseään piiskaamalla, eikä negatiivisen kautta. Tietyllä lailla olen ulkoistanut välillä koko kropan ja ulkonäön. Se on lajissa väline jolla kilpaillaan välillä se on erinäköinen, muuten pääasia että se on terve. Todellinen kauneus kun kuitenkin asuu meissä sisällä.

Vuonna 2009. Ei lihaksen lihasta.

Vuonna 2009. Perus Minna, vähän punttia takana, ennen ensimmäistä kisadiettiä.

Liian laiha... Ensimmäiset kisat kisattu ja vähän jo pehmeyttä päällä, niin ei paljon lihakset erotu.

Liian laiha… Ensimmäiset kisat kisattu ja vähän jo pehmeyttä päällä, niin ei paljon lihakset erotu.

 

Instagram PAINA seuraa: tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

 

2 kommenttia

  1. Mietiskelijä kirjoitti:

    Mä aina mietin, miks jotkut pitää pipoa salilla? Itellä ainakin tuntuu, että ois aivan liikaa, lämmöt saa päälle muutenkin. Vai onko se vaan, että saa tukan kuriin eikä valaha silmille?

    • minna kirjoitti:

      Mulla on kova lämmönsietokyky, enkä hikoile kovinkaan helposti. Myös tukka pysyy järjestyksessä kun päässä on jotain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *