Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Päättäväisyys ja päätöksen teko

Päättäväisyys ja päätösten tekeminen on välillä hankalaa. Vatvomista ja vatvomista. Joskus parhaat päätökset syntyvät hetken mielijohteesta, joskus pitkään mutustelemalla. Yleensä kisa päätöksen olen tehnyt hetken mielijohteesta, mutta nyt olen mietiskellyt asiaa jo pari vuotta. Päätös on olennainen osa prosessia, sitten tietää minne on menossa. Asian päättämistä helpottavat muunmuassa nämä kolme asiaa.

  1. Ennen päätöksen tekoa, kirjoita ylös plussat ja miinukset
  2. Tee päätös ja pysy siinä.
  3. Kirjoita paperille, miksi teit päätöksen, jotta voit palata lukemaan mietteesi, jos empiminen alkaa. 🙂

Olen hyödyntänyt näitä juttuja viimeaikoina elämässäni tehdessäni isoja päätöksiä liittyen esimerkiksi Helsinkiin muuttooni, ja siihen että luovuin yrittäjyydestä.

Pitää miettiä myös, mitä mahdollisia ovia suljen jos jätän jotain tekemättä, koitan olla vatuloimatta liikaa. Toisaalta asiaa voi ajatella niinkin, että jokainen päätös sulkee ja avaa mahdollisuuksia. Olen enemmän kuin tunne, kuin järki ihminen ja kehotankin kuuntelemaan sydäntä, mutta siksi haen usein järjen äänen joltain luottoystävältä 😉

image

Sitten kun on tehnyt sen päätöksen, miten sitten päästä tavoitteeseen, oli se mikä tahansa? Itsellä se ainakin vaatii motivaatiota roppakaupalla. Olen aina ollut ihminen, että jos päätän jotain yleensä myös saan sen. Se vaan vaatii riittävän tahtotilan. Päässä vaan yksi päivä off-asento vaihtuu on-asentoon.  Miten sen sitten saa tapahtumaan? Minun pitää todella olla varma mitä haluan. Tämä kaikki tuli tässä mieleen kun pohdiskelin noita kisoja. Kyllä vain tahtotila alkaa nousta sille levelille että kisoihin on päästävä. Olen liian kauan ollut vaiheessa että katsotaan ja katsotaan milloin kisaan. Suurin syy varmasti tähän on terveys, jaksaminen,  muut muutokset elämässä,  ja se että yksinkertaisesti treenivuosia on vain pitänyt saada lisää. Tämä päätös tulee vaatimaan paljon hikeä ja kyyneleitä, mutta tiedän että pystyn siihen. Se vaatii 100% sen tahtotilan josta saa voimaa ja sisua niin maan hemmitisti.

image

Jostain syystä päättäväisyyden kanssa on ollut ongelmia parina viime vuotena, mutta tiedän että minusta löytyy myös se kaikki tänne heti puoli jolla yleensä saadaan ainakin jonkinlaisia tuloksia, ja päämäärään päästään.

image

Päätöstä pitää joskus kypsytellä ja haudutella rauhassa, sitten se yksi kaunis päivä on kirkkaana mielessä. Sitten matkaa ei estä mikään. En tykkää uhoamisesta kauheasti, mutta voin sanoa että lähellä ollaan sitä että päässä napsahtaa ihan kunnolla ja päätös on tehty.

image

Kliseisesti loppuun totean että uskokaa unelmiinne, kaikki on mahdollista 🙂 Jos ei onnistu, ei halua tarpeeksi.

Kuvat: Mike Sirén/Pakkotoisto 2011

Instagram: tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

STALKKAA JA TUE <3

Yksi kommentti

  1. venla kirjoitti:

    Hei! löydsin blogisi googlaamalla miten pysyä päätöksissä! Itsellä meneillä isoja muutoskuvia, mutta riskit pelottaa jäätävästi ja sikis kai on nin mahdotoman vaikeaa pysyä päätöksessä! + ja – listaaminen auttaa aina miksi ei siis myös tässä! Kiitos sulle vinksitä ja muistutuksesta ja kaikke aihanaa sun tielle 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *