Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Fitness vouhotusta

Moi, niin treeniviikko taas tuli päätökseen.  Mitenkäs teillä?  Viimeisen treenin tein tänään, eli olkapäät. Nyt oli kolmas viikko uutta ohjelmaa. Sillä mennään varmaankin lähelle tämän vuoden loppua. Itse tekemistä en kovinkaan kauan jaksanut, koska nyt on niin suuret suunnitelmat etten kehtaa edes täällä blogissa kertoa, heh. Olen menossa takaisin Matti Halosen valmennukseen ja team sportlifeen piakkoin. Joulukuussa on tiedossa tampereen reissua ja uusia suunnitelmia.

Umpun blogiteksti on saanut mediassa hienosti huomioita ja olikin mun mielestä oikein hyvä ja kuvaava teksti siitä ettei kisakunto ole normaali tavoiteltava tila. Tekstin voit lukea täältä. Jotkut sitten siitäkin vouhkaantuivat ja kirjoittivat vasta kirjoituksia. Minusta kaikenlainen taiselu on näissä blogeissa ihan turhaa, ihan turha ottaa itseensä mistään toisten kirjoittelusta. Hommia voi tehdä väärin ja onnistua tai olla onnistumatta, kokemuksia niistä voi jakaa ihan hyvässä hengessä ja Umpusta välittyy minusta ennenkaikkea välittömyys. Ei ole tarvetta esittää yhtään mitään. Minulla on kokemusta kolmesta kisadietistä, ensimmäinen meni täydellisesti, toinen sinnepäin ja kolmas ihan päin pxxxxxxxä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja kun on kerran epäonnistunut ei se tarkoita etteikö voisi vielä nousta uudestaan ja valmistautua kisoihin onnistuneesti. Kaikkien ei tarvitse ymmärtää kisaamista tai fitnestä, tai ylipäätään miksi joku tätä tekee. Minäkin kun lihoin sen viimeisen dietin jälkeen melkein sata kiloiseksi, en siltikään luovuta. Moni varmaan ajattelee ettei järjen häivää, mutta ne ihmiset ei vaan voi tietää minun pään sisältöä tai sitä mitä tämä juttu voi minulle antaa ja antaa kokoajan. Sen voin vaan sanoa että ilman tätä treenihommaa tuskin olisin selvinnyt joistakin elämän koettelemuksista. Ei fitness ole ollut koskaan minulle koko elämä, ei todellakaan. Mutta haluan että se on aina hamaan hautaan asti lähellä mun elämää ja osa sitä tekisin sitä itse vähemmän tai enemmän tosissaan.

Käytiin tänään kavereiden kanssa ulkona syömässä. Minusta on tärkeää että kun on offilla ottaa joskus rennosti syömisen kanssa. Se mikä oli oma virheeni silloin kun aloitin niin olin liian ankara itselleni, en lipsunut koskaan ja jos lipsuin rankaisin itseäni vähintäänkin tunnin cardiolla. Tässä vielä blogi teksi noilta ajoilta, kun olin hajonnut melkein käsiin. Iloisen elämäntavan kääntöpuoli. Nyt on pitänyt ottaa hommaan ihan erinlainen ote, ja ottaa ihan oikesti välillä sillälailla, ettei pipoa kiristä koko aikaa. Tiedät kyllä jos näin on että silloin pitää löysätä.

Fitness burgeri.

Fitness burgeri.

Tyyppejä lähtee kisahommiin monenlaisista lähdökohdista, mikään ei mielestäni ole varsinaisesti väärä. Jotkut ovat olleet kilpaurheilijoita koko ikänsä, osa ylipainoisia, osa ex- syömishäiriöisiä jne. Joku juttu sinne lavalle vaan vetää, ja kyllä se kisadietti on sen verran kasvattava kokemus, että kyllä mulla ainakin valkeni maailma ihan uusin silmin ensimmäisen vedettyäni. Kehittää varmasti henkisesti ihan jokaista, ja opettaa uusia puolia itsestä.

Moni on ihan hukassa kisojen jälkeen nytkin syksyllä, ja syy siihen on ihan puhtaasti fysiologinen ja myös henkinen. Keho on viety fyysisesti äärirajoille ja henkisesti olet monta kuukautta latautunut vain yhteen päivään. Joillekin kisoista palautuminen on helpompaa, mutta on myös normaalia että tuollaisen rutistuksen jälkeen tuntee tyhjyyttä ja sitä että nälkä on pohjaton. Nuo fiilikset on hyvä tunnistaa, ja tiedostaa että kyllä ne tasoittuvat ajan kanssa. Ihan rennosti vaan ilman ylilyöntejä niin hyvä tulee. Jotkut tykkää treenata ja palata rytmiin, jotkut kaipaa totaali irtiottoa koko fitneksestä hetkeksi. Molemmat on sallittuja, kunhan keho saisi joissain vaiheessa levätä, nukkua niin paljon kuin nukuttaa ja olla välillä vaikka tekemättä mitään. Tärkeä mittari on mielestäni se että pystyy rentoutumaan, olemaan ja rauhoittumaan.

Saturday night fever :)

Saturday night fever 🙂

Instagram: tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *