Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Tekeekö SOME meistä narsisteja

Ja sitten aiheeseen mikä tulee päivittäin vastaan. Nimittäin elämä sosiaalisessa mediassa. Onko teistä normaalia postata omaa kuvaa facebookkiin päivittäin 5-10 kertaa? Toki ymmärrän some aktiivisuuden ja minusta on mielenkiintoista seurata kuvia joissa on jokin idea/tilanne mutta se että korosteteen vain ja ainoastaan omaa napaa? Selfie tai pari silloin tällöin on ihan paikallaan, mutta minusta huomion huoraaminen on saanut järkyttävät mittasuhteet. Mistä tämä johtuu? Ollaanko me ihmiset todella niin onnettomia että ollaan riippuvaisia jostain tykkäyksistä? Eikö muuta elämää kertakaikkiaan ole?

image

Katsokaa MINUA!!!

Instagram julkkis, mikä ihmeen insta julkkis? Jotkut ovat saaneet sellaisen statuksen ihan vain omia kuviaan postailemalla. En kovinkaan paljon arvosta tätä statusta. Todellisuudessa nämä tyypit voivat olla paskahousuja, jotka eivät saa sanaa suustaan kysyttäessä. Ylipäätään tämä koko vouhotus että blogeissa kerrotaan koko elämän sisältö pyykkipäivästä, menkkakipuihin? Onko tässä enää mitään järkeä että eletään niin paljon virtuaalisesti? Jos Nathalia Melo postaa omia kuntokuviaan ja jumppavideoitaan useita kertoja päivässä, niin se ei tarkoita että jokaisen tavallisen fitnesspirjon olisi pakko niin tehdä. Fitness tähtien takana on isot sponsori sopimukset, ja heille maksetaan siitä että esillä ollaan koko ajan. Onhan se mukavaa laittaa edustavia kuvia, jotka on varsinkin lähes kisakunnossa ammattikuvaajan ottamia ja saada niistä hyvää palautetta. Itsekkin niin olen tehnyt, ja varmasti niin tulen tekemään jatkossakin kun on jotain aihetta, mutta saa kyllä ihan reippaasti sanoa jos näyttää lähtevän lapasista. En kyllä usko että lähtee, sen verran kauhistellen tätä touhua on tullut seurattua 😀 Näkeehän siinä tietty itsekkin oman työn tulokset konkreettisesti, mutta missä menee raja? Haluaako kukaan mies esimerkiksi itselleen naista joka postaa koko ajan omaa naamaansa facebookkiin? Minä en ainakaan halua miestä joka kuvailee jatkuvasti omia vatsalihaksiaan, ja kerjää huomiota.  En yhtään ihmettele että pitkän linjan ammattilaiset pudistelevat päätään tätä nyky meininkiä katsoessa, kun homma on muuttunut aika lailla siitä mitä itsekkin aloitin neljä vuotta sitten siis fitness piireissä. Ja tosiaan onhan sitä postausta on muissakin kerhoissa ihan yhtä lailla.

Huomionhakuinen ja  narsistinen luonne, se rakastaa somea. Keholajien edustajista löytyy niitäkin, ja somessa onkin hyvä tapa saada näkyvyyttä. Mutta luulen että myös hommaan voi jäädä koukkuun, ja ihmisestä voi tulla huomaamattaan oman navan tuijottelija ja riippuvainen muiden huomioista.  Narsistisia piirteitä on kaikissa, mutta jos niitä on liikaa on vaara muuttua liian itsekeskeiseksi. Toki varsinkin kisojen lähestyessä, kannustuksesta saa valtavasti voimaa, mutta että missä tässäkin menee raja?  Ihminen voi alkaa ajattelemaan mitä enemmän tykkäyksiä, ja arvokkaita kavereita sitä paremmin menee. Läheisriippuvainen taas voi olla koko ajan yhteydessä kavereihin ja saada sitä kautta läheisyyden tunnetta,  ujompi tyyppi voi vain stalkata muita parhaimmillaan tekaistun profiilin avulla tai sitten olla rohkea näennäisesti ja laittaa someen esimerkiksi juuri niitä paljastavia kuvia.  Onko tämä teistä normaalia, vai hyväksyttävää? Toki some antaa myös oikeastikkin yhteenkuuluvuuden tunnetta, ja helpottaa yhteyden pitoa. On siinä hyviäkin puolia, en sitä kiellä. Mitäs te olette mieltä? Meneekö överiksi?

Oma kehu haisee, muttei facebookissa.

Laitetaampa tänne sitten muitakin kuulumia parilla lauseella. Treenit menee tasaisen hyvin, arki on edelleen pimeydessä vaeltamista ja selviytymistä talven yli mutta täytyy sanoa että ilman treenejä ei tulisi mitään. Mavessa viimeviikolla 110kg liikkui ihan mukavasti, ja se on minulle paljon se. Muutenkin voimaa on tullut jonkin verran. Kesästä on tullut myös massaa ja toivottavasti osa edes lihasmassaa, ja odotellaankin tässä Matin tapaamista ja katsotaan missä tahdissa aletaan keventämään taas. Yhdet pikkujoulutkin on tullut vietettyä,  nimittäin Töölö gymin ja olin jopa Namussa melkein kahteentoista asti 😀 Harvemmin tulee baarissa käytyä, ja olipahan sekin ihan valaiseva kokemus, ja muistutti ettei tarvitse taas hetkeen mennä. Tästä vaan eteenpäin, ja kohta ollaan jo tammikuussa. Minulle vuoden vaihtuminen antaa aina uutta intoa 😉

Pienissä jouluissa :)

Pienissä jouluissa 🙂

Söin kinkkuakin.

Söin kinkkuakin.

Itsenäisyys päivänä ihailtiin rauhassa linnanjuhlia :)

Itsenäisyys päivänä ihailtiin rauhassa linnanjuhlia 🙂

Ja huomiota kiitos 😉

Instagram: tyttosinaoletvahvaofficial -> SEURAA

Facebook: Tyttö sinä olet vahva -> TYKKÄÄ

19 kommenttia

 1. Viivi kirjoitti:

  Joo. Osui ja upposi, olen samaa mieltä ja samaa miettinyt… Varsinkin omalla kohdallani. Ei mua oikeastaan ärsytä tms muiden selfiet mutta toisinaan mietin että miksi ihmeessä postailen omaa naamaani nettiin? 😀 Tosin en sitä 5-10 kertaa päivässä tee, haha. 😀 Ehkä sen 5-10 kuukaudessa, mutta kuitenkin. Onhan tää touhu mennyt ehkä vähän järjettömäksi, itselläni ja muilla.

  • minna kirjoitti:

   Niimpä, itsekkin olen joskus hommaan hiukan sokaistunut ja nähnyt kyllä käytökseni jälkeenpäin. Mikäs olisi sopiva tahti? Kuva per päivä, ja ehkä juuri se että kuvassa on joku pointti eikä toistoa tule liikaa…

 2. Saara kirjoitti:

  Ihan mielenkiintoinen postaus, ymmärrän kyllä pointtisi, mutta en silti ole ihan samaa mieltä.

  En ymmärrä esimerkiksi kohtaa: ”Jos Nathalia Melo postaa omia kuntokuviaan ja jumppavideoitaan useita kertoja päivässä, niin se ei tarkoita että jokaisen tavallisen fitnesspirjon olisi pakko niin tehdä.” Miksi? Miksei meillä tavallisilla ihmisilläkin voisi olla oikeutta jakaa kuvia, asioita ja hyvää mieltä muille? Yleensä esimerkiksi fitness-harrastajat jakavat kuvia ja asioita paljon treenaamisesta, hyvästä olosta ja sitten tietty myös hyvästä ulkonäöstä, jota se elämäntyyli saa aikaan. 😀 En näe keneltä tämä on pois? Mielestäni tälläisessä jaetaan positiivista energiaa, miksi niin monet ottavat sen negatiivisesti vastaan?

  Monille nämä kuvat ym. voivat olla myös hyvää motivaatiota ja inspiroida terveellisempään elämäntapaan. Ja itseäni ainakin kiinnostaa enemmän ns. tavallisten naisten jutut kuin jotkut julkkis-huippu-sponsori-surheilija-fitness-mimmit toisella puolella maailmaa. Ei niistä saa samanlaista fiilistä, että hei minäkin voisin saada tuollaisen kropan tms. Ne on niin kaukana siellä jossain ja ihan eri jalustalla.

  Seuraan aika monia näitä Suomen ”kuumia nimiä” instassa, eikä kukaan kyllä 5-10 kuvaa itsestään päivässä poustaa.. Yleensä normitahti on ehkä 1-3.. Onko se liikaa? Se taas on jokaisen oma mielipide.. Jos ei miellytä niin ei tarvitse toki seurata.. Mutta en ymmärrä keneltä se on pois. 😀

  Positiivisessa hengessä tuon oman näkökantani tässä esiin vain. 🙂 Hyvää joulunodotusta! 🙂

  • Saara kirjoitti:

   Niin, ja piti tosiaan vielä lisätä tuohon kysymykseen. Tekeeko some meistä nartisteja?

   Ei tee, mutta se on antanut luvan olla tyytyväinen itseensä ja ulkonäköönsä, ja näyttää se. On hyväksyttävämpää olla sinut itsensä kanssa.

   Jos taas jollain on narsistisia taipumuksia, uskon että niitä on ilman someakin.

   • minna kirjoitti:

    Ei varmasti teekkään pelkästään, mutta luonnetta saattaa muuttaa. Hyvää Joulun odotusta myös sinulle 🙂

  • minna kirjoitti:

   Nimenomaan itsekkin pohdiskelen asiaa, ja on vain hullua huomata miten homma on kokoajan tavallaan mennyt eteenpäin ja mielestäni vähän yli… Tottahan itsekkin käytän instagramia ja seuraan siellä ihmisiä. Joillakin sitä materiaalia tulee tosiaan vähän reippaamminkin, enkä tietenkään seuraa ketään kuka ärsyttää päinvastoin. Lähinnä mietin ilmiötä, ja sen seurauksia.

  • Karu kirjoitti:

   1-3 PÄIVÄSSÄ? Et varmaan ole tosissasi? Siinä olikin suuri ero:D Miksi ylipäänsä postata kuvia missä ei ole mitään POINTTIA? Toisin sanoen erikoinen tilanne, maisema, tyylikäs poikkeuksellinen kuva, eri maassa käymässä yms? Jos kuvassa on oma naama niin se ei ole kyllä riittävä syy kuin kerran kuukaudessa korkeintaan. Silloin se on kuin ”moi täällä olen, hengissä ja tältä näytän”. Normaalia some-viestintää.
   Mielenkiinto jossain vaiheessa häviää.

   • Saara kirjoitti:

    Moikka vaan sullekkin! Ja juu siis kyllä olen tosissani.

    Tarkoitin 1-3 jotain kuvaa päivässä olevan normitahti aktiivisille ja suosituille instan käyttäjille. Joten 5-10 kuvaa omasta naamasta päivittäin on kyllä aika liioiteltu heitto. Yleensä jos joku postaa vaan paljon samanlaisia kuvia päivästä toiseen eihän sitä kukaan jaksaisikaan seurata. Mutta jos seuraajia on niin eiköhän se kerro silloin siitä että JOTAKUTA kiinnostaa. Ei ehkä juuri sinua mutta jotakuta kyllä. Jotenka toistaisin kysymykseni, miten se on sinulta pois?

    • minna kirjoitti:

     Moi, taisit vastata tuohon Karun kommenttiin. Mutta ei ole minulta pois millään lailla, tarkoitukseni oli lähinnä pohdiskella ja herätellä ajatuksia. Kyllä monella luonnekkin siinä muuttuu, kun postaaminen alkaa viedä suuren osan päivästä 😉

  • Eerika kirjoitti:

   Komppaan Saaraa!
   Itseä ainakin kiinnostaa enemmän ns. ”tavisten” jutut, ne ovat jotenkin paljon aidompia. Mielestäni se kiivas postailutahti ei ole vain sponsoroitujen fitnesstähtien oikeus.

   Toki tää on mielenkiintoinen ilmiö sinällään. Että miten monen ihmisen elämä on tuntunut siirtyvän täysin somen puolella. En nää silti siinä mitään väärää että tykkää jakaa vaikka siitä omasta naamasta kuvia. Kyllä mulle ainakin tulee ihan kiva mieli kun nään jonkun hymyilevän naaman selaillessani instagramia 😀 Jos päivitykset ovat sitä pelkkää omaa naamaa niin sitten juu kiinnostus loppuu ja lopetan seuraamisen. That’s it 😀

   Jos joku saa hyvän mielen niiden kuvien julkaisusta, sallittakoon se hänelle 😀

   Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä postaus joka tapauksessa! 🙂

 3. Kimmo kirjoitti:

  Sinun kohdallasi ei haittaisi, vaikka niitä belfieitäkin tulisi. 😉

 4. anni kirjoitti:

  Kuvittelisin että narsismi on varmaankin ihmisessä lapsuudessa/nuoruudessa tapahtuvan trauman seurausta. En jaksa uskoa että narsistiksi synnytään. Narsisti on äärimmäisen epävarma itsestään, joten kaikki netissä näkyvät pyllistelykuvat kertois kyllä just tästä hyväksyntä oireilusta. Jotenkin tässä sairainta onkin se et nää ihmiset itse sokeutuu sille…että on ihan ”fine” postailla kokoajan näitä kuvia (joille perus-tiinan verkkokalvot palaa). Mä oon aivan varma että meidän 2- ja 3-kymppisten vanhemmat ei voi tätä ymmärtää. Ja nyt joku dooris siellä jo huutaa et ei tarvitsekaan ymmärtää! -mut ehkä ne on kuitenkin olleet nuorempana vähän paremminvoivia…

 5. emma kirjoitti:

  Mun mielestä koko sana selfie on ihan typerä ja sen tarkoitus vielä typerämpi…. jos mun naamasta on kuvia ne on yleensä muiden ottamia… 😀

 6. primebody kirjoitti:

  Oon itse ”kyllästynyt” ihan samaan. Tuntuu, että elämässä ei ole muutakun ne samat: nyt tuli joulu jossa kaamee kasa lisäravintieta, gym selfie koska treenihän on ihan merkityksetön jos sitä ei ole kuvannut, sitten tämä pakollinen pers postaus jossa hehkutetaan kun ollaan niin paljon parempia kun muut kun kyykätään jokapäivä, ja toki jokaista päivän atreiaa unohtamatta………. Täysin samaa mieltä statuksesta: ista julkkis hahahahah. tsiisus…….. Ihanaa joulua sinulle Minna <3 -Umppu

  • minna kirjoitti:

   Jotenkin toi kaikki on niin nähty 😀 Mahtavaa alkavaa vuotta sulle Umppu ja onnellista odotusta koko perheelle 🙂

 7. Eihän kirjoitti:

  Heippa!
  Minusta jo yhden kuvan päivävauhti on todella paljon! ”No mutta sitähän tekee kaikki, joten se on ok”. Ei ole. Jos kaikilla muillakin on syöpä, jätätkö omasi hoitamatta? Keskiarvo ei aina kerro normaaliudesta mitään. Itse en ole postannut omaa kuvaani kuukausiin ja suurimmalla osalla ystävistäni on sama tilanne. Täällä sitä vielä porskutetaan! Emme ole lakanneet olemasta ja itsetunnotkin on kaikessa hiljaisuudessa kohdillaan. Jos on jotain jännää ja oleellista tullut kuvattua, riittää että sen näyttää ystäville kännykästä tai sähköpostitse. Tuota narsismi asiaa ja muuta oireilua kannattaa oikeasti pohtia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *