Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Rakkautta ja raakasuklaata

Ystävänpäivää vietetään huomenna. Jokos sinä olet miettinyt miten muistat ystäviä ja rakkaitasi? Yksi varteenotetta tapa on esimerkiksi leipoa, mutta jos tämä tuntuu liian haastavalle, voit askarralla omin pikku kätösin raakasuklaata. Sain taannoin joululahjaksi Cocovin raakasuklaan valmistus paketin ja päätin testata miten homma toimii. Helppoa kuin hengitys, et voi epäonnistua.

image

Paketti sisältää: Kylmäpuristettua kaakaovoita, neitsytkookosöljyä, agavesiirappia, lucuma-jauhetta, raaka kaakoajauhetta, maca-jauhetta, himalajan suolaa, ja muotit suklaanvalmistukseen.

1. Ensin sulatetaan kookosöljy vesihauteessa:

image

2. Lisää agave-siirappi ja sula kookosöljy lämpimässä vesihauteessa ja sekoita. Lisää joukkoon halutessasi goji-marjoja. Lisäsin itse reilusti ja säin tästä hyvää palautetta:

image

Lisää kuivat aineet ja sekoita kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Kaada seos muotteihin. Itse lisäsin joukkoon sen verran vettä että seosta riitti myös isompaan vuokaan, mutta seos kuitenkin hyytyi kuin hyytyikin.

image

Lopuksi suklaat jääkaappiin hyytymään ja muutaman tunnin päästä suklaa on nautittavaa, mutta kuulemma seuraavana päivänä parasta.

image

Sitten Ystävänpäiväksi voit askarrella vaikka pieniä paketteja näistä:

image

 

Mitä eroa on raakasuklaalla ja tavallisella suklaalla?

Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineita. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja fytoravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.

Raakasuklaan valmistetamiseen käytetään pääasiassa eksoottisia superruokia kuten raakaa kaakaota, maca-jauhetta ja goji-marjoja. Näiden superruokien avulla raakasuklaaseen saadaan alkuperäisen ja herkullisen maun lisäksi tiivistettyä käytännössä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita (vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja jne.), kuin mihinkään muuhun ruokaan!

Käytännössä kaikki markkinoilla olevat suklaat (myös tummat suklaat) on prosessoitu korkeissa lämpötiloissa, mikä heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi muuttaen alkuperäisten raaka-aineiden vaikutusta kehossamme. Raaka kaakao on kemiallisesti yksi planeettamme kompleksisimmista ruoista ja se sisältää yli 1200 eri yhdistettä. Kun kuumennamme alkuperäisen raaka-aineen, menetämme suuren määrän arvoikkaista ravinteista ja suklaaseen linkittyvästä maagisuudesta, jonka varsinkin moni nainen tietää. Jo kuumentaminen yli 45 asteen tuhoaa kaikki ravinnon sisältämät entsyymit ja useita herkkiä kasviravinteita.

 

Kun kaakaosta tehdään ”tavallisesta suklaata” tai ”tavallista kaakaojauhetta” kuumennetaan raaka kaakao korkeissa lämpötiloissa (120-130 astetta) ja siihen lisätään mm. maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, valkaistua sokeria ja usein geenimanipuloidusta soijasta valmistettua lesitiiniä. Tällöin alkuperäisen raaka-aineen luonne ja ominaisuudet kääntyvät täysin päälaelleen, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa.

Lähde.

image

Hommat etenee entiseen malliin, ja uusi ohjelmakin saapui sähköpostiin. Hiki tuli jo lukiessa ja eilen ehdinkin jos testaamaan käsi treenin joka turvotti kyllä hanskat varsin tehokkaasti. Tänään teen vielä olkapäät omin nokkineni, viikonlopun lepään kevyttä aerobista lukuun ottamatta ja ensiviikolla aloitan sitten ihan alusta uudella ohjelmalla. Jalat vaihteeksi tulen tekemään kaksi kertaa viikkon. Jälessähän nuo tulloo, joten ihan hyvä niin.

image

image

Onnellista Ystävänpäivää huomenna jokaisella  <3 Muistakaa ystävää <3

Instagram: tyttosinaoletvahvaofficial -> seuraa

Facebook: Tyttö sinä olet vahva -> tykkää

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *