Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Bootylicious maanantai

Uusi viikko on aloitettu ja se alkoi tällä kertaa pakara treenillä ja kevyellä aerobisella Töölönlahden ympäri. Pari tuntia kului tuossa setissä joten sen jälkeen päivä oli jo mukavasti vauhdissa. Myöhemmin tänään olisi lähtö laivalle. Tai empä minä niistä laivoista niin välitä, mutta Tukholmassa on kiva pyörähtää, onhan siellä astetta kansainvälisempää ja ehkä jopa kesäisempää. Aamu oli aurinkoinen täällä, mutta nyt näköjään ulkona tuleekin, yllätys yllätys vettä.

Kevyt viikko on tosiaan vuorossa, ja näin ollen vähemmän ja hiukan erillaisia treenejä. Mulla on pari Bikinifitness-kisaaja kaveria ja välillä tulee treenattua heidän kanssaan juuri tuota heidän lajinsa tärkeintä lihasta eli  pakaraa. Tänään otettiin Even kanssa pakarat vaihteeksi ja täytyy sanoa ettei bikinikisaajilla ihan sattumalta ole ne kaikkein pyöreimmät kannikat. Pakaraa treenataan paljon, useita kertoja viikossa ja keskitytään siihen nimenomaiseen lihakseen kunnolla. Pitkää sarjaa, supersettejä, paljon toistoja, tuntumaa, vähän painoa, pitoja. Hiki tulee ja syke nousee. Pakaraa polttaa, ah niin ihana tunne.

Osallistuin itsekkin aikanaan bikinifitness kisoihin, voitteko uskoa? Kyse oli Suomen toisista bikinikisoista, ja taso oli sen mukainen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Silloin ei ihan vielä oikein tiedetty mitä haetaan ja valmentajatkaan eivät oikein olleet kartalla miten kisaajien kannattaisi treenata. Itse mörssäsin ihan perus kyykkyjä ja prässiä, muutamilla lisämausteilla. Mutta ei se ihan sinne pakaralle kuitenkaan mennyt. Vaikka omaankin tummat geenit, en todellakaan omaa lunnostaan kovinkaan pyöreää pyllyä, mutta tietenkin rasvaa kun on ympärillä se siltä näyttää. Aika surkealta näytti takaosasto bikinikisoissakin. Kyllä hommia on siis tehtävä täälläkin.

33664_439325630678_4470069_n

Bosyfitnesissä vielä menettelee, mutta bikinissä ei jakoja.

Virmajoki vei aika voimakkaasti tätä kisaa. Jenkeissä kisanneena, hän tiesi mitä haetaan.

Virmajoki vei aika voimakkaasti tätä kisaa. Jenkeissä kisanneena, hän tiesi mitä haetaan.

Minä litteällä pakaralla.

Minä litteällä pakaralla vuonna 2010.

misici-noge-bocno

Gluteus maximus, kehomme suurin lihas. Panosta siihen.

Joskus sitä hoettiin että aastoothögraas vaan niin kyllä se pylly siinä aktivoituu. No minulla ei aktivoidu kovinkaan hyvin. Nimenomaan siellä ihan alkaalla se perä on ihan levossa. Lisäksi monella jo ihan rakenteen takia monelle ihan alasmeneminen ei onnistu. Itse olen sellainen että yläkroppa hermottuu todella hyvin, eikä oikestaan missää osassa ole vaikeaa saada treenejä perille. Mutta ne jalat. Katastofi. Oikestaan ainut mikä on itsestään  mennyt perille ja hermottuu hyvin on etureisi, mikä naisilla yleensäkkin dominoi voimakkaimmin. Takareiteen oon saanut parina viimevuonna ihan hyvin panostettua myös, mutta pakara on ollut haastava aina. Mulle ei kyykyt ja prässit riitä, vaan nimenomaan olen tarvinnut niitä lantionnostoja, pararapotkuja selänojennuksia jne. Keskittymistä ennen kaikkea, kyykyssäkin pumppaava liike paras ja sumokyykky menee varmaan parhaiten pakaralle. Lantion nosto kunnolla tehtynä, mullisti myös jonkun verran pakara treenejäni ja sillä sain aikoinaan pepun ensimmäistä kertaa kunnolla kipeäsi.

Pakaraan kannattaa tosissaan panostaa, nimittäin vaikka nuorena omaisit luonnostaan vaikka kuinka ihanan herkkupepun tai ihan siistin lättäpepun, jos lihasta ei ole niin vanhemmin se alkaa roikkua ja se on fakta. Onhan se aika karua vallan hoikalla ihmisella jos takapuoli on suora kuin leipälapiolla lyöty, leveä ja roikkuu.

pakarat

 

Kannattaa muuten lukea Lihastohtorin peppu artikkelit joita löytyy useampia. Nämä ovat ainakin itselle avanneet aihetta aikanaan paljon.  Tätä kohti! ->

668e1dc1f2cbc4ce86de5e9539fbecbc

Ja muistakaa syödä hyvin, niin kehittyy. Nyt onkin jo lounas aika 🙂

image

Instagram: tyttosinaoletvahvaofficial -> Stalkkaa

Facebook: Tyttö sinä olet vahva. Käykää tykkäämässä, kun 1000 tykkäystä täynnä luvassa arvonta 🙂

3 kommenttia

 1. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Ootsä Annan vieressä tossa bikinikisakuvassa? Näin mä ainakin katselin mutta näkyy sen verran pienenä kuva mulla puhelimella et pakko varmistaa. Siinä mielessä kyllä jos vain tota yhtä kuvaa katsois niin näytät turkasen hyvältä siinäkin, ihan 10 + 😀 Ei tarvi hävetä Annan vieressä ainakaan juuri tuosta kuvakulmasta otetussa kuvassa 😛

  • minna kirjoitti:

   Heh, joo siinähän minä ja kiitos. Varmaan tosiaan edestä päin ihan ok ja mittasuhteet jne. fine, mutta ei auta kääntyä 😀 Lisäksi asennot, pyörin siellä ihan pihalla niinkuin jossain missikisoissa ja minulla EI ollut väriä ollenkaan 😀 😀 😀 nyt tuolle voi jo nauraa. Tosiaan livenä näky oli aika paha kun olin vaalein kaikista 😀

   • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

    Hih, joo. Muistan ettei ehkä mennyt ihan putkeen mutta kun katsoo rivistöä muutenkin niin kovin oli sekalaista sakkia. Tuo oli niin alkumetrit koko lajista ettei ihmekään. Edestä kyllä ihan 10! Oisit jättänyt kääntymättä ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *