Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Pyörällä pyyhkii hyvin

Omistan maastopyörän, jonka hain eilen vanhalta asunnolta ja kävin hiukan testailemassa miltä ajelu tuntuu. Muuten liikun matkat mummopyörällä täällä keskustan tuntumassa, ihan jo senkin takia koska se ei houkuttele varkaita niin paljon kuin uudehko maastopyörä. Keskustasta varastetaan pyöriä paljon ja pari pyörää menettäneenä alan jo oppia. Sporttisimmille lenkeille tarvitsee kuitenkin luonnollisesti urheilullisemman version. Maasturi ei nyt pitkän matkan ajoon välttämättä ole se paras mahdollinen, mutta tuo minun fillari on yllättävän kevyt ja ketterä sellaiseekin. Parhaimmillaan 50 kilometrin lenkkejä on tullut tuolla heitettyä, mutta ehkä sitä pidempiin matkoihin kaipaisi jo hiukan kevyemmän pyörän.

image

Pyöräily on hyvää cardiota, jalkojen isot lihakset tekevät töitä ilman että nivelet rasittuvat. Syke pysyy  kunhan pitää vauhdin hyvänä, ja kas näin kunto kohoaa silmissä. Pyöräily on tosiaan myös erittäin ystävällistä nivelille, koska siinä ei tule tärähdyksiä, niinkuin  juoksussa ja kävelyssä. Minunkin jalka vamma suorastaan vaatii että otan välillä alle pyörän,  ja  näin vältän jatkuvaa iskua jalalle.

Pyörällä ajo on myös ekologista. Pyörän saa aina helposti parkkiin ilmaiseksi ja muutenkaan pyörällä ajo ei maksa mitään. Terveyshyötyjä on paljon, esimerkiksi kiireiselle ihmiselle työmatka pyöräily tuo liikunnan luonnollisena osana päivään ja myöskin rentouttaa tehokkaasti. Usein perille pääsee jopa nopeammin kuin autolla. Olen itse tykännyt tutustua myös Helsinkiin pyörällä, koska joa vain istuu autossa tai ratikassa on hahmottaminen paljon vaikeampaa, ja paikat menevät kirjaimellisesti ohi. Kävellen taas matkan teko on huomattavasti hitaampaa.

image

Eilisen illan merenranta maisemia.

image

Mattolaiturillakin riitti jo Lauantai iltana porukkaa.

Tämä viikko on mennyt treenien suhteen täysin muuton ehdoilla. Maanantaina tuli tehtyä jalat tosiaan Tampereen Wolffilla ja Tiistaina täällä kotona selkää/rintaa. Keskiviikko meni pakatessa ja Torstai muuttaessa. Nyt on sitten kyllä tullut lenkkeiltyä ja pyöräiltyä ihan mukavasti aamuin illoin. Tänään olisi tarkoitus mennä sitten tekemään vielä kädet salille. Eli loppupeleissä ihan ok treeniviikko kaikesta huolimatta 🙂

image

image

Tänä aamuna Katajanokalta.

Kissat olivat hoidossa muuton ajan, ja hain ne eilen kotiin. On vieläkin kotoisampaa, kun kaikki perheen jäsenet ovat koolla.

image

image

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *