Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Materialismi onnellisuus – onko sitä?

Ennen olin varsinainen merkki shoppailija, ja erittäin  brändi uskollinen. Rakastin yli kaiken Vuittonin laukkuja, Chanelia, Dioria, kalliita kenkiä, koruja, ja kaikkea kallista. Visualisti olen vieläkin sitä en kiellä, mutta ajattelen huomattavasti syvällisemmin.

Materiaa huomattavasti tärkeämpää on kunnon ystävyys.

Materiaa huomattavasti tärkeämpää on kunnon ystävyys.

Usein ajattelin , että materian ja kalliiden tavaroiden saaminen tekisi minusta onnellisemman. Se ei pitänyt paikkaansa muuta kuin hyvin hetkellisesti. Ihminen tulee onnelliseksi rahasta vain jos on epäoikeudenmukaisen köyhä ja elintaso nousee, silloin myös onnellisuuden taso nousee. Materialla ja rahalla ei voi vaan valitettavasti ostaa rakkautta eikä onnea. Rikkaat eivät kuulema tutkimusten mukaan ole sen onnellisempia kuin normaalisti toimeen tulevat. Lottovoitto nostaa onnellisuutta hetkellisesti vähän, mutta samalla myös huonot seuraukset usein lisääntyvät. Osa käyttää rahansa harkiten, osa toimii niin, että koko elämä menee sekaisin.

image

Tavallinen kassi ei kelvannut minulle vuosikausiin, vaan aina oli seuraava laukkutavoite olemassa. Tunsin suurta nautintoa kun sain  jotain oikein ihanan kallista.

image

Osa laukuista on tallella vieläkin ja erittäin käyttökelpoisia kauniita laukkuja ovatkin, mutta ne ovat vain laukkuja. Tarvittaessa voisin ne vaikka myydä.

image

Materialismin sijaan pitäisi mielestäni oikeasti korostaa pehmeitä, lämpimiä ja terveitä arvoja. Kuin itsensä hyväksymistä ja kasvua, läheisyyttä, yhteisöllisyyttä ja  ystävällisyyttä.  Lapsille pitäisi ennenkaikkea korostaa näitä asioita, eikä tavaran tärkeyttä.

image

Meidän aikuistenkin pitää pitää huolta siitä, että materialistisen kovan maailman säännöt eivät hallitse meitä liikaa. Haluan ainakin elää pehmeässä maailmassa niin että tavara ei määrittele minua. Pehmeässä maailmassa annetaan lahjaksi eikä vastalahjaa kysytä. Pehmeässä maailmassa ihmiset ovat tunteellisia ja antavat anteeksi. Pehmeässä maailmassa vahvuuskin kietoutuu heikkouteen ja ihminen saa aidosti näyttää tunteensa. Ihmisten pitäisi tietää etteivät tule yksin toimeen, vaan tarvitsee aina toisen ihmisen apua ja myös muita pitä auttaa. Materialismi saa meidät usein teeskentelemään ystävällisyyttä, sen varjolla kun jotakin halutaan myydä.

Palataan siis maanpinnalle, pehmeisiin arvoihin, rakkauteen, läheisyyteen ja läsnäoloon. Tavarat häviää, maisemat vaihtuu, mutta ystävyys on ikuista <3

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

4 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Ihana ja herättelevä postaus. Nykypäivänä Suomessa tuntuu tuo materian haaliminen erityisesti nuorten keskuudessa olevan se juttu ja itseisarvo. Toivottavasti ihmiset heräävät ja ymmärtävät todelliset, tärkeät arvot. Niillä on oikeasti merkitystä ja ne rikastuttavat elämää.

  • minna kirjoitti:

   Kiitos Ninni, niin ollaan ajauduttu kauas perusarvoista se on harmillista että annetaan pinnallisten asioiden niin kovasti määrittää meitä. No koitetaan pitää omalta osaltamme huolta siitä että suunta säilyy oikeana. Ihanaa kesän jatkoa sinulle 🙂

 2. Hellu kirjoitti:

  Olipa ihana ja syvällinen teksti! Komppaan sua! 🙂 kunpa jokainen voisi huomata mistä todellisen onnellisuuden voi löytää…ei niistä tavaroista, materiasta ym.
  Kauniita asioita olit listannut siitä, mikä tuo todellista onnellisuutta. <3 Ihanaa ja rentouttavaa lomaa sulle! 🙂

  • minna kirjoitti:

   välillä noita asioita pitää muistuttaa itselleenkin. Totta, monella on silmät vielä avaamatta. Ihanaa kesän jatkoa sinulle Hellu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *