Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Miten selviän pitkän talven yli?

Koska syksy synkkenee, värit muuttuvat ihanista kirkkaista keltaisista tummemmiksi. Ne muuttuvat pikkuhiljaa synkän ruskeiksi. Päivä lyhenee entisestään, ja pimeys valtaa koko maan. Miten taas jaksamme vaeltaa pitkän talven yli?  Päätin listata muutamia asioita joilla minä meinaan selvitä ja olenkin selviytynyt aikaisemmin  yli pimeimmän kauden.

Hyvä ravitseva ruoka, ilman säännöllistä puhdasta ravintoa väsyy helposti. Liika hiilihydraatin tankkaus ja ravinto köyhä ruoka vallankin aiheuttaa tätä. Pitää muistaa syödä säännöllisesti ja ravitsevasti noin viisi kertaa päivässä jotta jaksaa jatkaa. Paljon kasviksia, proteiineja, hiilihydraatteja, ja hyviä rasvoja sopivassa suhteessa. Herkuttelu silloin tällöin piristää, eikä käänny tällöin itseään vastaan kun sen jättää vain valikoituihin hetkiin esimerkiksi viikonloppuihin.

image

Rakkaus ja läheisyys ja intohimo, olen sitä mieltä että ilman rakkautta ihminen surkastuu. Jos ei ole kumppania pitää rakastaa lähimmäisiä tai  vaikka lemmikkejä. Itse olen äärimmäisen läheisyyden kipeä ja kaipaan paljon haleja ja suukkoja <3 Tämä lisää yleistä tasapainoa ja jaksamista kaikilla osa-alueilla.

image

Perhe ja ystävät, vaikka arki on kiireistä pidä paljon yhteyttä läheisiin, niin usein ei ehkä ehdi nähdä mutta whatsapp, puhelut ja ääniviestit pitävät ajan tasalla.  Läheiset ovat sydämmessä, ja voit ottaa heihin yhteyttä koskan vain. Onneksi omaan paljon ispiroivia ja positiivisia ystäviä, joilta saan paljon voimaa. Negatiiviset ihmiset kannattaa puolestaan deletoida kauas pois omasta lähipiiristä.

image

Kunnon lisäravinteet ja vitamiinit, olen onnekas saadessani käyttää maailman parhaita Sportlifen tuotteita. Huomaan selvän eron palautumiseen kun kaikki vitamiini lisät ym. ovat kunnossa. Treeni laturi Kerosene on maailman paras testaamani laturi, joka antaa potkua treeniin kuin treeniin vaikka olo olisi kuinka vetämätön.

image

Koulu, vaikka koulutehtävät tuntuvät välillä kasaantuvan, on pakollinen aivo jumppa ihan terveellistä ja omanlaista mukavuus alueelta poistumista, jota ihminen tarvitsee. Päämäärä vuosien päässä auttaa jaksamaan eteenpäin ja lisäksi opiskelu rytmitää arkea mukavasti.

Treenaaminen, vahva keho = vahva mieli. Treenaaminen rytmittää arkea myös ja pitää motivoituneena koko talven. Salilla näät iloisia liikkuvia ihmisiä, ja lisäksi salilla paistaa aina aurinko. Synkät talvi illat kuluvat parhaiten salilla.

Kyllähän se kunto siinä sitten viikon aikana vähän tiivistyikin, itse kiristyn aina lämpimässä kun toiset kerää nestettä.

Ulkoilu, kylmyys ei tunnu läheskään niin pahalle kun voisi, jos lenkkeilee ja ulkoilee säännöllisesti. Jos välttelee koko talven kylmyyttä, tuntuu pienikin matka ulkona varmasti todella pahalle. Karaista siis itsesi, ja opettele nauttimaan raikkaasta säästä.

Haaveilu kesästä, mikä sen ihanampaa kuin mietiä ja suunnitella tulevaa kesää ja muistella aurinkoisia hetkiä viime kesältä. Kyllä se kesä sieltä taas tulee, nopeammin kuin osaamme odottaa 😀

image

Fitness villasukat ja kynttilät, iltojen pimetessä on myös kotona helpompi rauhoittua. Kynttilän valo ja villasukat jalassa oleilu tekevät välillä terää. (Fitness villasukat ovat äitini kisoihin tekemät aarteet, joista löytyy samoja kiviä kuin kisabikineistä :D)

image

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

2 kommenttia

  1. Helzu kirjoitti:

    Ajatuksia herättävä postaus. Hiljennyin itsekin miettimään, mikä kantaa läpi syksyn ja talven, jotta jaksaa. Asiat löytyvät perusasioista ja yllättävän läheltä. Silti pimeys ja kylmyys on vaikeaa ja odottaa jo kevättä. Täytyisi löytää positiivisia asioita pimeydestä ja kylmyydestä. Onko niitä? Koen olevani ”karhu talviunilla”.

    • minna kirjoitti:

      Joulu on myös yksi asia jonka odottaminen helpottaa talvea, ainakin itse koen että jo tammikuussa ollaan jo hyvässä matkassa kohti kevättä 🙂 Toisaalta talvessa on se hyvä puoli että itse otan hiukan rauhallisemmin, enkä tee montaa juttua kerralla ja rasita itseäni siten. Rauhallista talvea sinulle Helzu 🙂 Kiva blogi sinulla myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *