Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kipu kasvattaa – eka kertani Keravalla

*Yhteistyöpostaus

Kävin elämäni ensimmäisen kerran Keravalla, kokemus ei ollut ollenkaan huono. Tähän vierailuun oli nimittäin hyvä syy.

Olen kärsinyt jalkakivuista siitä lähtien kun vasen jalkani meni poikki vuonna 2009, kiertovirhe on alkanut vaivaamaan enemmän ja enemmän. Tämän huomaa aina jos lenkkeilen enemmän tai olen joutunut seisomaan paljon töissä. Kiropraktikko on auttanut vaivoihin, vaikka olenkin käynyt siellä harvakseltaan. Olen osittain tottunut kipuun, enkä siksi tee siitä isoa numeroa. Kipu kasvattaa, mutta jos sitä pystyy jollain lievittämään niin hyvä. Se että selän lukot avataan parantaa myös alaraajojen asentoa, jolloin kipu kävellessä vähäksi aikaa hellittää. Kiropraktikot hoitavat pääasiassa tuki- ja liikuntaelinsairauksia, mutta muihinkin ongelmiin on hoidoilla saatu apua. Kiropraktikot keskittyvät erilaisten kipujen tutkimiseen ja hoitoon.

image

Kiropraktiikka on erikoistunut hoitamaan ja ehkäisemään toimintahäiriöitä nivelissä ja tukirangassa. Näitä nikamien virheasentoja jotka aiheuttavat lihasjännitystä ja painetta hermostoon voidaan kiropraktiikassa kutsua nikamalukoiksi, nivelen toimintahäiriöiksi, fasettilukoiksi tai subluksaatioksi.

Pääsin tutustumaan Kiroklinixin Kalle Hietasen palveluihin Keravalle, hänellä on vastaanotto myös Klaukkalassa www.hyväryhti.net. Olen käynyt aikaisemmin kiropraktikalla Jyväskylässä asuessani, hoito kyllä tehosi mutta oli huomattavasti kivuliaampaa kuin Kallen käsittelyssä. Kalle teki perusteellisen haastattelun ennen  hoitoa ja avasi lukot hellävaroen. Hoidon jälkeen olo oli huomattavasti kevyempi eikä jalkakipua ole juurikaan ollut. Menen hoitoon uudestaan kahden viikon tauon jälkeen,  säännöllisyydellä saadaan näin aikaan kestävä vaikutus.

image

Kiropraktikko Kalle Hietanen.

image

Ammattitaitoisen hoidon saamiseksi kannattaa varmistaa että kiropraktikkosi kuuluu Suomen kiropraktikkoliittoon.

”Suomen Kiropraktikkoliitto hyväksyy jäsenikseen ainoastaan korkeakoulututkinnon suorittaneita kiropraktikkoja. Jäsenet ovat saaneet koulutuksensa Englannissa ja Yhdysvalloissa. Pohjoismaissa koulutusta annetaan Tanskassa Odensen yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Suomen Kiropraktikkoliiton jäsenillä on muiden Euroopan liittojen tapaan velvollisuus osallistua jatkokoulutusohjelmaan.

Kiropraktikkojen koulutus vastaa esikliinisen vaiheen osalta lääkärikoulutuksen vaatimuksia. Pääaineita ovat muun muassa anatomia, fysiologia, patologia ja radiologia. Päätoimisen opiskelun, tenttien ja hyväksytyn lopputyön lisäksi tutkintoon vaaditaan vuoden mittainen klinikkaharjoittelu. Koulutuksessa keskitytään tuki- ja liikuntaelinvaivojen manuaalisiin hoitoihin, mikä antaa kiropraktikoille vahvan tietotaidon hyviin tuloksiin tule-sairauksien hoidossa. Koulutetulla kiropraktikolla on valmiudet tehdä erotusdiagnoosi ja selvittää hoidon mahdolliset vasta-aiheet.”

Suomen kiropraktikkoliitto

image

Muistakaa hoitaa itseänne ja puutarhaanne.

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *