Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Paluu fitnesshelvettiin?

Paremminvointia

Olen syönyt viikon 100% puhtaasti, lukuunottamatta tämän viikonlopun pientä herkuttelua. Olo on mitä mainioin ja tosi freesi ja siis pe ja la olen tosiaan syönyt illalla mitä olen halunnut. Olen pitkään ajatellut ettei mun enää tarvitse noudattaa mitään ruokavaliota orjallisesti, kun muutenkin voin hyvin ja olen balanssissa. Ei tarvitsekaan, mutta entäpä jos haluan voida vieläkin paremmin. Nyt  olen siinä tilanteessa ettei mua ahdista mitenkään oma vartaloni ja olen ihan fine, mutta esim. tietyissä oman kehon painolla tehtävissä treeneissä, on hyötyä olla kevyempi. Mä ajattelin tästä motivoituneena jatkaa samaa rataa eli vetää viikot puhtaasti ja viikonloppuisin sit sallia itselleni pientä herkuttelua tai pari lasia viiniä. Olen edelleen sitä mieltä ettei ulkonäöllä ole mitään merkitystä jos on ahdistunut, neuroottinen ja tuntee jatkuvasti väsymystä. Hyvinvointi ja terveys on  kaikkein tärkein asia ja sen mukaan pyrin elämään. Paremminvointi on kaikille meille mahdollista.

Ei ruokavaakaa

Mä tunnen kroppani sen verran hyvin ettei mun tarvitse enää käyttää mitään talousvaakaa ruokien punnitsemiseen. Kaava miten on hyvä syödä, niin että se tukee hyvinvointia ja jaksamista on vahvasti päässä, eikä sitä ei sen kummemmin tarvitse lapulta tai kirjasta lukea. Luojan kiitos. Olen sitä mieltä että kauan ruokia punninneena, hahmottaa kanafileen koon ihan silmämääräisesti, samoin myös sen kuinka paljon hiilaria keho tarvitsee. Normaali ihminen pärjää myös lautasmallia ja ateriarytmiä noudattaen aika hyvin. Itselleni ainakin juuri tämä tuo elämään sitä syömisen rentoutta.

Fitti vai kurvikas

Fitness lajit ovat nosteessa ja vaikka kurvikkuus on tullut muotiin on edelleen tavoiteltavaa olla myös  melko rasvaton ja treenattu. Fitness on itselleni nykyään pelkästää runko elämäntavalle, enkä ota sen suurempia paineita rasvattomuudesta. Olen vuosien varrella huomannut että kurvikas olomuoto on minulle sellainen, missä on hyvä ja luonnollinen olla.  On tärkeää liikkua ja syödä hyvin, mutta niin että elämä on balanssissa. Kuitenkin kesää kohti mentäessä tulee reippaampi olo, ja treenaaminen alkaa kiinnostaa entistä enemmän. Mä haluan myös enemmän panostaa hyvinvointiini ravinnon kautta ja rajoittaa jonkin verran herkuttelua niin että raikas olo säilyy. Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan ja miten se vaikuttaa ulkomuotoon ja paremminvointiin. Fitneksen ei tarvitse olla minulle fitnesshelvetti.

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Tee rauha menneisyytesi kanssa – Näin se ei turmele tulevaisuuttasi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *