Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Moottorikelkkasafari Levillä

Kaupallinen yhteistyö: Lapland Safaris

Levi ympäri moottorikelkalla

Loma Levillä on takanapäin. Oli kyllä mahtavaa olla Lapissa näin talvella, saatiin nauttia kauniista lumisista maisemista ja mökkitunnelmasta oikein urakalla. Yksi reissun kohokohtia oli moottorikelkkasafari Levin ympäri. Lapland Safaris tarjosi meille unohtumattoman elämyksen luonnon keskellä. Tammikuussa Lappi on mielestäni  parhaimmillaan ja Levi yksi monipuolisimmista matkakohteista.  Moottorikelkkaillessa pääsee nauttimaan luonnon rauhasta ja kauneudesta hyvin jo parin tunnin retkellä. Reitit kulkevat kauniissa lumimaisemissa ja maisemat vaihtuvat tiuhaan. Ennen moottorikelkkasafaria kokoonnuimme ja vaihdoimme kelkkailuhaalarit ja varusteet päälle. Plussaa moottorikelkkasafareissa on, että kaikki ajovarusteet kuuluvat pakettiin. Suosittelen kuitenkin pakkaskeleillä laittamaan haalarin alle melkoisen lämpimät omat vaatteet, koska kelkalla ajaessa viima on kova ja varsinkin kyydissä istuessa, ei lämmittävää liikettä tule keholle käytännössä ollenkaan. Loistava ja ammattitaitoinen oppaamme Mika kertoi meille kelkan toimintaohjeet ja ajosäännöt perusteellisesti ennen kuin lähdimme matkaan. Aloittelijoiden niin kuin kokeneiden kelkkailijoiden on hyvä aina muistaa, että kelkkailee luonnossa omien taitojen mukaan ja muut kelkkailijat huomioiden. Turvaväli on tärkeää muistaa, eikä merkittyjen reittien ulkopuolelle kannata poiketa.

kelkkareittejä levin ympärillä

Levin ympärysreitti on parin tunnin mittainen lenkki. Reitti on melko helppo aloittelijalle, reitti kulkee Levin ympäristössä, läpi järvien metsien. Reitti oli hyvin kaunis ja ihailtavaa ympärillä riitti. Välillä pysähdyimme keskelle kauneinta luontoa nauttimaan lämmintä mehua ja ottamaan kuvia. Levin ympärillä on runsaasti eri pituisia kelkkareittejä, joten jokaisella löytyy varmasti omansa. Kittilän ja Levin ympäristöstä löytyy kokonaisuudessaan lähes 900 km kelkkareittejä. Itselle ainakin tuo parin tunnin reitti tuntui ihan riittävälle alkuun, myöhemmin olisi kyllä mukava kokeilla pidempiäkin safareita.

Kestävä kehitys arvona

Lapland Safaris noudattaa moottorikelkkailussa sosiaalista ja ympäristöllista vastuuta ja luontoystävällisyys on vahvasti mukana arvoissa.  Äiti luonto on heidän pääyhteistyökumppani  ja he tekevät  kaikkensa pitääkseen huolta luonnosta. Tällä hetkellä yli 80 % moottorikelkkakalustosta on varustettu vähemmän polttoainetta ja öljyä käyttävillä sekä vähemmän pakokaasua tuottavilla 4-tahtimoottoreilla, jotka ovat ympäristöystävällisempiä kuin 2-tahtimoottorikelkat. Laplans Safaris työskentelee myös löytääkseen vieläkin ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. He ovat ainoa eSled- projektissa mukana oleva matkailuyritys. Kyseisen projektin tehtävänä on kehittää 100 % sähköllä toimiva moottorikelkka. Viime vuonna testattiin ensimmäistä prototyyppiä ja toivottavasti he voivat lähitulevaisuudessa käyttää kyseisiä moottorikelkkoja safareillaan. Voin lämpimästi suositella vuodesta 1982 lähtien  toiminutta Lapland Safarista matkanjärjestäjäksi jos mietit ohjelmaa Lappiin. Ohjelmaa järjestetään sekä ryhmille, että räätälöidään yksilöllisesti. Runsas viikko- ohjelma toteutuu takuuvarmasti jo kahdella lähtijällä. Levin lisäksi toimintaa on kaikissa muissakin Lapin kohteissa.

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Kaupallinen yhteistyö: Lapland Safaris

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *