Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mitä minulle kuuluu nyt?

Ajattelin tehdä pitkästä aikaa puhtaan kuulumispostauksen. Aika kuluu kuin siivillä ja matkani Tansaniassa lähenee loppuaa. Olen nauttinut täysin siemauksin, sekä Sansibarin paratiisimaisista rannoista Intian valtamerellä, Miljoonakaupunki Dar es Salaamin sykkeestä, Mwanzan kauniista Victorianjärven maisemista, sekä Kilimanjaron alueen Moshin ainutlaatuisesta luonnosta. Ennen kaikkea olen nauttinut perheeni seurasta ja välittömästä Afrikkalaisesta elämäntyylistä. Kun on kaukana näkee hyvin lähelle, sen tämä matka on taas muistuttanut. Jotenkin asiat Suomessa tuntuvat aina täältä katsoen selvältä. Olen miettinyt miten paljon turhista asioista teemme ongelmia siellä ja kuinka emme osaa olla useinkaan tyytyväisiä vähään. Näinhän se kuitenkin on, että ongelmat ovat sillä tasolla millä ihminen on. Mikä on sisänsä harmi, koska silloin unohtuu se kuinka hyvässä asemassa moni todellisuudessa onkaan. Olen miettinyt myös somea ja sen vaikutusta ihmisiin. Kuinka moni elääkään täyttä kulissi elämää somessa, todellisuuden ollessa kaukana siitä mitä somessa näytetään. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa kokonaisen postauksen myöhemmin.

Henkilökohtainen elämä

Olen pitänyt opiskelua eräänlaisena projektina ja olen pitänyt selvänä sitä, että opiskelun jälkeen haluan päästä eteenpäin elämässä. En ole asettanut itselleni suurempia tavoitteita opiskelun aikana, koska olen ajatellut, että opiskelun loppuun saattaminen on päätavoitteeni viimeisen kuluneen neljän vuoden aikana. Nyt koen tietynlaista siirtymävaiheen ahdistusta, en välttämättä pahassa mutta kuitenkin. Haluaisin äkkiä muutosta ja tunne on vahva. Edelleen pidän tärkeimpänä tavoitteena elämässäni omaa perhettä, mutta en tiedä tukeeko nykyinen elämäntilanteeni sitä ajatusta? Olen tosi onnellinen tästä reissusta ja olen päässyt taas lähemmäs Tansanian  perhettäni ja edelleen ajattelen, että tulen vielä viettämään täällä Tansaniassa suuren osan elämästäni.

Työ

Aloitan työt sairaanhoitajana 13.6, joten minulle jää vielä vähän aikaa lomailla Suomessa jos ei oteta lukuun tätä blogia ja mahdollisesti satunnaisia hiushommia. Olen innoissani siitä, ettei enää pidä miettiä mitä kouluhommia tarvitsee tehdä ja milloin dethlinet paukkuvat. Olen onnekas saadessani aloittaa työt mieleisessäni paikassa ja koen, että aamu ja iltavuoro rytmi tekee hyvää pitkästä aikaa. Teen mielellään töitä sairaanhoitajana, hankin työkokemusta ja hyödynnän saamaani koulutusta. Kauneudenhoitoalan ammattilaisena minua kiinnostaa kovasti myös käydä jossain vaiheessa pistoshoito koulutus, missä myös sairaanhoitajan tutkinnosta on hyötyä. Pistoshoitojen tekeminen olisi mahdollisesti yksi hyvä ”sivubisness”. Tulevaisuudessa näen yrittäjyyden omana juttunani, mutta kaikki on vielä auki. Välillä on varmasti hyvä olla jonkin aikaa vain palkkatöistä, eikä ottaa ainakaan negatiivista stressiä tulevasta. Kokonaisvaltainen hyvinvointi, diakoniatyö,  terveys ja kauneus  ovat asioita mitkä minua kiinnostavat. Onneksi ei ole ainakaan pulaa kiinnostuksen kohteista. Myös opiskelu kiinnostaa, mutta vielä en aio lyödä sen suhteen mitään lukkoon.

Liikunta ja harrastukset

Tällä hetkellä minulla on mielestäni oikein hyvä suhtautuminen liikuntaan ja treenaamiseen. Voin olla treenaamatta välillä ihan hyvillä mielin, vaikka nautinkin liikkumisesta erityisen paljon. Täällä Tansaniassa olen treenannut salilla joitakin kertoja ja sitä ennen olin kuukauden treenamatta lähes kokonaan. Odotan sitä, että pääsen ihan salitreeni pariin. Kuitenkin haluan harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja seuraava tavoitteeni on käydä tenniskurssi kesän aikana. Mikä olisi ihanampaa kuin pelata tennistä lämpimänä kesänä. Myöskin lomilla lähes joka paikassa on tenniskenttiä mitä olisi ihan mahtavaa hyödyntää. Keväällä kävin painonnostokurssin ja tykkäsin siitä kovasti. Sain siitä hyviä juttuja lisäksi treeniin ja haluisin myös jatkaa painonnoston järjestelmällistä harjoittelua jossain vaiheessa. Ehkä sen aika on syksyllä. Uinti on myös sellainen asia mitä haluan kehittää mutta kerran viikossa uintia riittää minulle hyvin. Tämän matkan jälkeen aion aloittaa kunnolla Swahilin-kielen opiskelun. Tansaniassa puhutaan kyllä Englantia mutta Swahili on kuitenkin paikallisten kieli, mitä kannattaa opetella jos haluaa kuulua joukkoon kunnolla.

Siinäpä tärkeimpien osa-alueiden kuulumiset tältä erää. Paina sydäntä jos haluat lukea lisää kuulumispostauksia. 

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *