Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kirja-arvostelussa kiinnostavia kirjoja: jännitystä, pahuutta ja somea

*Sisältää mainoslinkkejä

Bookbeatin ilmainen kokeilujakso *TÄSTÄ.Kirja-arvostelussa kiinnostavia kirjoja

Tässä kirja-arvostelussa listaan muutamia kiinnostavia kirjoja jotka ovat jääneet mieleeni.  En ole koskaan kuluttanut näin paljon kirjoja vaikka en olekaan mikään lukutoukka. Nykyään se onnistuu niin mukavasti ja kätevästi äänikirjojen avulla – ja silmätkin säästyvät. Kevään aikana olen kuunnellut välillä jopa todella paljon kirjoja: siivotessani, neuloessani, työmatkoilla ja ennen nukkumaan menoa – joskus (aika usein) minun on ollut aamulla herätessäni pakko kelata kirjaa taaksepäin, kun olenkin nukahtanut kesken kuuntelun. Tässä postauksessa nostan esiin muutamia kuuntelemistani kirjoista, näiden lukemista suosittelen!

Kultahäkki – Camilla Läckberg

Länsinaapuristamme maailmanmaineeseen nousseen kirjailijattaren uusi menestysteos on todella koukuttava kertomus naisesta joka elää näennäisesti upeaa elämää Tukholmassa suloisen tyttären ja ihanan aviomiehen kanssa. Mutta hänen taustaltaan löytyy lapsuuden traumoja ja unelmia joiden tavoittelu jäi kesken. Päähenkilö Faye on luopunut kaikesta miehensä vuoksi ja hänen maailmansa romahtaa kun mies pettää häntä. Mies ei näemmä ollutkaan se unelmien prinssi joksi häntä voisi kuvitella.

Siitä alkaa tapahtumaketju joka kietoutuu moneen asiaan niin nykyhetkessä kuin menneessä. Minä tykkään siitä tavasta jolla Läckberg rakentaa koukuttavaa tarinaa joka tuntuu todelta.

Hopeasiivet – Camilla Läckberg

Kultahäkin jatko-osa joka jatkaa Fayen dramaattista tarinaa. Hänen elämänsä vaikuttaa muuttuneen seesteiseksi ja voimaantuneeksi Kultahäkin tapahtumien jälkeen mutta yht’äkkiä tapahtuu jotain odottamatonta ja hän on vaarassa menettää kaiken, mitä on itselleen ja läheisilleen rakentanut. Hänen on pakko ryhtyä toimeen, muuten ei kunnian kukko lopussa laula.

Hopeasiivet herätti minussa kysymyksiä siitä kuinka pitkälle olisin itse valmis menemään suojellakseni itseäni ja rakkaimpiani. Ja antaisiko tuollainen tilanne minulle oikeutuksen rikkoa yhteiskunnan sääntöjä?

Kirja-arvostelussa kiinnostavia kirjoja

Hyvän kääntöpuoli – Hannu Lauerma (vain E-kirja)

Minun mieleni on jostain syystä todella kiinnostunut kriminologiasta ja pahuudesta, ehkäpä siksi, että olen eri töissäni  nähnyt todella paljon erilaisia ihmiskohtaloita. Tämän kirjan kirjoittaja on todellinen ihmismielen tuntija, psykiatri, oikeuspsykiatri, psykoterapeutti ja kaiken tämän päälle vielä uniterapeuttikin. Hyvän kääntöpuoli on kirjoituskokoelma joka käsittelee pahuutta ja siihen liittyviä myyttejä.

Kirjan hyvinkin erilaiset tarinat vievät lukijan internetin erityisasiantuntijoista aina taikauskoon ja suomalaiseen rangaistuskäytäntöön saakka. Minusta mielenkiintoista oli se tapa jolla kirja avaa uusia näkökulmia ihmisen mieleen ja osoittaa kuinka maailma koostuu harmaan eri sävyistä ja että nuo sävyt ovat meille kaikille hyvin erilaisia.

Eerika – Vera Miettinen

Minun mielestäni muutaman vuoden takainen kahdeksanvuotiaan Eerikan äitienpäivänä tapahtunut murha on yksi kamalimmista tapahtumista joita mediasta muistan. Lehdistä ja muusta mediasta tapahtumia seuranneena ei muodostunut kunnollista kokonaiskuvaa siitä, mitä oli oikeasti tapahtunut. Tämä kirja jonka on kirjoittanut kokenut rikostoimittaja Vera Miettinen, avaa Eerikan elämää asiallisesti, viranomaistietoihin ja haastatteluihin pohjautuen. Eerikan koko elämä on silmiä avaava tarina siitä kuinka järjestelmä voi epäonnistua melkein kaikessa.

Tämä kirja pysäytti. Pysäytti muistamaan kuinka tärkeää on välittää ja huolehtia toisista ihmisistä, jopa ihan tuntemattomistakin. Siksi, ettei kenellekään enää kävisi niin kuin Eerikalle kävi.

Somevaikuttajaksi – Emmi Lehtomaa

Olen itse pystynyt aika hyvin sovittamaan somen parissa työskentelyn ja muun elämäni ja tämän kirjan lukemisella hain itselleni uusia vinkkejä. Emmi on ehkä paras somekouluttaja jonka kanssa olen saanut tehdä töitä ja tämä kirja on erinomaisen hyvä opas kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan siipiään sosiaalisen median parissa työskentelyssä.

Minä tykkäsin konkreettisista vinkeistä ja ehdotuksista jotka tuovat järjestystä elämään, ettei kaikki aina pyöri sen kännykän tai läppärin ympärillä. Ennen kuin investoit mihinkään some-koulutukseen, suosittelen ehdottomasti tämän oppaan lukemista.

Kirja-arvostelussa kiinnostavia kirjoja

Kuvat / Vestigevisions / Tuomas Hämäläinen

Olen esitellyt tässä kirja-arvostelussa kiinnostavia kirjoja jotka kaikki löydät BookBeatista joka on äänikirjapalvelu, jossa on 200 000 e- ja äänikirjaa eri kielillä esim. suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi. Oletko sinä jo tutustunut äänikirjoihin?

Klikkaamalla  *TÄTÄ LINKKIÄ pääset testaamaan BookBeat-Premiumia maksutta, jos et tunne BookBeat-palvelua ennestään, niin nyt voit kuunnella ja lukea parin viikon ajan niin paljon kirjoja kuin haluat. Etu on voimassa kaikille uusille BookBeat-käyttäjille.

Lue myös edellinen juttu:

Ihoni ei ole koskaan ollut näin hyvä

 

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *