Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Sanna Marin ja aamiaiskohu – Onko pääministerillä oikeus ilmaisiin aamiaisiin?

Sanna Marin ja aamiaiskohu

Sanna Marin ja aamiaiskohu on ollut otsikoissa jo parin viikon ajan ja siihen liittyviä yksityiskohtia on käsitelty varmasti ihan jokaisessa tiedotusvälineessä ja eri alojen erityisasiantuntijoiden mielipiteet on kuultu ja tehty kansalle tiettäviksi. Tai ainakin melkein. En ole vielä nähnyt ravintoterapeutin analyysiä siitä millaista aamiaista Ministeri Marinin asemassa olevan ihmisen pitäisi nauttia. Tai ”Sannalle sopivaa” tämän sesongin erityistuotteista koostuvaa aamiaismenuehdotusta – tai ehkä joku julkkiskokki on sellaisen jo aamu-tv:ssä tehnyt, en tiedä.

Sanna Marinilla ei juuri nyt ole tavallista elämää

Pääministerin rooli Suomen kaltaisessa demokratiassa on verrattavissa yrityksen toimitusjohtajan hommaan. Se on yhtäällä yhteydenpitoa kansalaisiin (asiakkaisiin) ja toisaalla oman organisaation (virkamieskunnan) ohjaamista toimintaan joka mahdollistaa koko yhteiskunnan toimivuuden sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti fiksusti. Pääministerin työ on  jatkuvaa toimimista isojen paineiden alla ilman, että on hirveästi  ”omaa aikaa” tai energiaa miettiä mitä tänään syötäisiin. Tosin Suomi on poikkeuksellinen maa siitä, että maan johtoon saattaa törmätä arkisesti lenkillä tai lähikaupassa eikä henkivartijoista ole tietoakaan.

Kautta maailmanhistorian on kaikissa kulttuureissa ollut tapana pyrkiä tekemään hallitsijoiden elämästä sellaista, että he saavat keskittyä olennaiseen. Toki usein he ovat itse päässeet päättämään mikä on olennaista ja sellaisissa tapauksissa lopputulokset eivät ole näyttäneet kovin hyviltä vaan on ollut korruptiota, sukulaisten suosimista jne. Mutta yhtä kaikki, päättäjien ja muiden huippusuorittajien elämässä tehdään helppoa. Ei Lionel Messi pese itse paitojaan. Serena Williams ei itse jännitä mailojaan. Joe Biden ei itse kokkaa lounassalaattejaan. Eikä Sanna Marinin pidä käydä itse kaupassa silloin kun ei ehdi. Ja jos etu tulee työnantajan kautta, niin edusta pitää maksaa verot.

bloggaajankaan aamiaiset eivät ole ilmaisia

Sosiaalisen median parissa toimivana olen ollut kutsuttuna lukemattomiin aamiaistilaisuuksiin. Niissä yritykset kertovat palveluistaan ja tuotteistaan ja toivovat, että ne ovat niin kivoja tai hyviä, että me kerromme niistä omille seuraajillemme. Ja kirjoitusten ohella on itse asiassa tärkeämpänä tavoitteena luoda ja ylläpitää aktiivista vuoropuhelua meidän ja edustamiemme seuraajien sekä yritysten välillä. Minä edustan noissa foorumeissa teitä, lukijoitani ja yksi on varmaa: jos en osallistu aktiivisesti keskusteluun niin kutsut aamiaistilaisuuksiin loppuvat nopeasti ja samoin ne loppuvat sellaisilta jotka ajavat ainoastaan lyhytnäköisesti omia etujaan. Nämä ilmaiset aamiaiset ovat osa minun työtäni sisällöntuottajana. Mielestäni ei ole olemassa ilmaisia aamiaisia, eikä lounaita vaan kaikella on hintansa.

Sanna Marin ja aamiaiskohu – viimeinen sana

Minä pyrin elämässäni siihen, että autan kaikkia onnistumaan paremmin. Jos aamiaistarvikkeiden haku kaupasta tuo maamme johdossa olevalle henkilölle vähänkään paremman mielen, nostaa tämän tehokkuutta ja näin ollen edesauttaa hänen toimintaedellytyksiään vaativassa hommassaan, niin minun mielestä tapaa pitää ehdottomasti jatkaa. Näinä monella tavalla haasteellisina aikoina luulisi, että meillä kaikilla olisi tähdellisempääkin tekemistä kuin ihmetellä sitä kuka Sanna Marinin aamiaissämpylät on kaupasta noutanut. Ilmaisia ne eivät hänelle kuitenkaan ole, ne tulevat osana hänen työtään. Toki kuten Suomalaiseen vaatimattomuuteen kuuluu, se ärsyttää. Kun naapuri saa satasen ollaan valmiita maksamaan siitä vähintään viisikymppiä. Mutta jos siltä tuntuu, eikun vain tavoittelemaan päämisterin paikkaa.

Mitä mieltä sinä olet tästä kohusta?

Artikkelin kuva / Vestigevisions / Tuomas Hämäläinen

Lue myös:

Kesän 2021 bucket list

KIRJA-ARVOSTELUSSA KIINNOSTAVIA KIRJOJA: JÄNNITYSTÄ, PAHUUTTA JA SOMEA

Hiusteni salaisuus – Ghd muotoiluraudat

IHONI EI OLE OLLUT KOSKAAN NÄIN HYVÄ

PISTOSHOIDON VOIMALLA PAREMPI FIILIS

 

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *