Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Varjo entisestä?

Olenko varjo entisestä? Tämä syksy on ollut poikkeuksellisen väsyttävä ja on tuonut mieleen monenlaisia pohdintoja. Minulle on ollut aina tärkeää tehdä jotain täysin omaa mutta tällä hetkellä asia ei ole niin ja elänkin monella tapaa muutosvaihetta.

Mistä tämä sitten johtuu? Kesällä muutin ihanaan uuteen kotiin miesystäväni kanssa ja elämä on sen suhteen aivan ihanaa.  Rokotuskattavuuden noustessa avautunut sosiaalinen elämä hemmottelee monilla yllätyksillä eikä minulla ole millään elämän osa-alueella suurempia hankaluuksia. Kaipaan kuitenkin tekemiseeni sellaista intohimoa tekemistä kohtaan mitä minulla on joskus ollut, lähinnä liittyen työhön tai sitten harrastamiseen. Sellaista asiaa mihin haluaa keskittyä 100% ja mikä on oma, palkitseva ja myönteinen juttu. Tällä hetkellä minulla ei sitä ole ja koen ajoittain kärsiväni siitä.

tasapainottelua haasteellisuuden ja positiviisen välillä

Kun lähestyy neljääkymppiä niin usein kuulee ihmisten miettivän sitä, että elämässä on tehty jo kaikki suuret valinnat. Tältä virstanpylväältä eteenpäin jatketaan samaan suuntaan, tai ehkä jopa alaspäin. Toisaalta on paljon ihmisiä jotka katuvat aiemmin tekemiään päätöksiä ja harmittelevat sitä, että jättivät tekemättä jotain koska eivät uskaltaneet.

Minulla ei tämän hetkisessä pohdinnassani ole kyse kummastakaan, vaan käyn itseni kanssa keskustelua siitä minne haluan mennä seuraavaksi. Tiedän, että todennäköisesti saavutan sen tavoitteen jonka valitsen. Nyt lähinnä mietin sitä, että pyrinkö tulevaisuudessa kohti uutta, haastavaa tehtäväkenttää johon liittyy jatko-opiskelua vai suuntaisinko jälleen yrittäjyyden polulle ja keskittyisin nykyisen osaamiseni positiivisten vaikutusten maksimointiin. Jokatapauksessa nämä asiat haluan toteuttaa rauhassa pitkällä aikajänteellä, harkiten.

taaksepäin katsoessa kuljettu polku näyttää aina järkevältä

Edesmennyt Applen perustaja Steve Jobs sanoi tunnetussa Stanfordin yliopistossa pitämässään valmistujaispuheessa, että elämä näyttää aina loogiselta ja järkevältä kun sitä katsoo taaksepäin. Hänen sanomansa on suuri oivallus joka pätee ainakin minun elämääni. Kun katson taaksepäin niin kaikessa tapahtuneessa on logiikka. Varhainen muutto kotoa. Jyväskylän vuodet ja yrittäjyys. Muutto Helsinkiin, uusien ammattien opiskelu ja nykyhetki.

Kokeilepa tätä ajattelutapaa omaan elämääsi, miltä se näyttää peruutuspeilistä? Ainakin minulle tämä ajattelutapa antaa paljon lisäluottamusta siihen, että riippumatta siitä mitä päätän, niin lopputulos on aina hyvä. Joskus suurina epäonnistumisina tai virheinä pitämäni tapahtumat eivät taaksepäin katsottuna olekaan enää niin suuria. Ne eivät määritä minua vaan ovat toimineet suuntaviittoina elämäni kululle. Ne ovat vieneet minua eteenpäin.

maksan uudistumisen ja uteliaisuuden hintaa

Olen ollut elämässäni aina onnellinen silloin kun minulla on ollut jotain omaa. Oman löytäminen ja rakentaminen eivät ole helppoa eivätkä tule ilmaiseksi. Ja siitä tässä onkin kyse. En minä ole varjo entisestäni, vaan pohdiskelu ja hetkittäinen väsymys ovat hinta jonka maksan siitä, että haluan eteenpäin. Uudistuminen ja siihen liittyvä uteliaisuus aiheuttavat sen, että nykyhetki ei täytä kaikkia unelmia. Ja hyvä niin, tarkoittaako se sitä, että nyt on paras hetki tehdä suunnanmuutoksia? Onneksi voin olla varma yhdestä asiasta: kun päätöksiäni joskus taaksepäin tarkastelen niin ne tulevat näyttämään järkeviltä. Riippumatta siitä mitä päätän.

Onneksi väsynyttä syksyä tulee piristämään loma auringossa ihan pian, sitä kohti!

LUE MYÖS:

Tuomitsetko suvaitsevuuden varjolla? 

Mikä yhdistää voittajia – aito menestysresepti

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI MEKIN TAPAAMME  SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *