Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Kehonkoostumusmittaus raskauden jälkeen – Bodymaja

Kaupallinen yhteistyö: Bodymaja Oy
Kehonkoostumusmittaus

Treenaaminen on antanut energiaa vauva-arkeen!

Kehonkoostumusmittaus on asia joka minua kiinnostaa, vaikka en juurikaan muita mittareita harrasta. En ole koskaan omistanut älykelloa paitsi joskus silloin 2000-luvun alussa kun oli ne Polarin kellot, jossa oli sykevyö. Silloin treenasin puolimaratonia varten ja sykkeiden seuranta oli aiheellista kun ensimmäistä kertaa valmistauduin pidempään aerobiseen suoritukseen. Nykyisin seuraan päivän aikana ottamieni askeleiden määrää välillä puhelimesta ihan sen vuoksi, että tiedän milloin operoitu jalkani rasittuu. Tämän lisäksi mittasin parin viime vuoden aikana työmatkapyöräilykilometrini ihan vain huvikseen, pyöräilykauden aikana ajetut kilometrit tekivät työmatkoista mukavan pienen haasteen itselleni. Mittaaminen ei ole koskaan ollut minulle itsetarkoitus, se on vain toiminut tukena treenissäni ja elämässäni.

Kehonkoostumusmittaus

Meitä lähinnä oleva Bodymaja sijaitsee kauppakeskus Triplassa.

Kehonkoostumusmittaus on minulle sopiva mittari

Tänä päivänä vaikuttaa välillä siltä, että erinäköiset kehittyneemmät mittarit Oura-sormuksesta moderneihin Apple- ja muihin älykelloihin aiheuttavat jonkinnäköistä infoähkyä niiden käyttäjille. Päivän aikana mitataan unta ja vireystilaa, askelia ja aktiivista kulutusta, sekä niin treenin vaikutusta itseensä kuin itse suoritusta. Kaiken näköiset himmelit tuottavat dataa pilvipalveluihin jota sitten pitäisi jaksaa analysoida sekä jakaa kavereille sekä koko maailmalle sosiaalisessa mediassa. Minua tällainen toiminta ei lainkaan innosta, en halua, että mittaaminen on itsetarkoitus ja että siitä tulee minulle stressaava suoritus.

Kehonkoostumusmittaus

Mahduimme juuri ja juuri Bodymajan pisteeseen vaunujen kanssa.

Minulle liikunta on olennainen osa elämää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Olin jo ennen raskauttani päättänyt, että raskauden jälkeen aion aloittaa tavoitteellisen treenaamisen. Tavoitteitani ovat niin hyvinvoiva keho kuin mielikin. Raskauteni aikana kehoni oli muuttunut ja koska tämä oli ensimmäinen raskauteni, ei minulla ollut kokemusta siitä kuinka treenaaminen pitäisi aloittaa ja kuinka kehon muutoksia voisi parhaiten seurata ilman, että joutuu päivittäisen älylaitteiden ja infoähkyn uhriksi.

Mittauksessa havaittiin normaalialueen ylittänyt lihasmassa. Sinulla vaikuttaisi olevan normaalia suurempi lihasmassa, erinomaista!

Rasvamassa näyttää olevan yli normaalialueen. Seuraa kehitystäsi ja pyri tavoittelemaan vähitellen normaalialuetta.

Ja kuin tilauksesta keskelle tätä pohdintaani sain yhteydenoton suomalaiselta Bodymaja-yhtiöltä joka on kehittänyt uudenlaisen palvelukonseptin kehonkoostumusmittauksen ympärille. Kehonkoostumusmittaus on konseptina minulle tuttu, mutta niiden tekeminen salilla tai muualla vaatii aina ajanvarauksen ja siihen liittyvää säätöä, eivätkä ne ole myöskään palveluna sieltä ihan halvimmasta päästä, viimeksi kävin kehonkoostumusmittauksessa pt-koulun aikaan ja siitähän on vierähtänyt jo muutama vuosi.  Bodymajan palvelu tekee kehonkoostumusmittauksesta kätevämpää ja edullisempaa. Lupaus kuulostaa niin isolta ja vaikeasti pidettävältä, että olihan sitä pakko kokeilla.

Kehoskoostumusmittaus

Tasapainoerojen seuraaminen on oksi mielenkiintoisimmista osuuksista kehonkoostumusmittauksessa. Ylävartalossa minulla on hyvä lihastasapaino.

Kehonkoostumusmittaus

Jaloissa tasapaineroa sen sijaan on, syynä vasemman jalan vanha trauma.

Kuinka kehonkoostumusmittaus toimii bodymajassa?

Bodymajan automatisoidut toimipisteet sijaitsevat ostoskeskuksissa, kuluttajien normaalien kulkureittien varrella. Palvelun käyttäjäksi rekisteröidytään helppokäyttöisessä nettipalvelussa. Rekisteröinnin jälkeen järjestelmä lähettää puhelimeen käyttäjätunnuksen ja ohjeet siitä, kuinka palvelupisteessä toimitaan. Itse mittauspalvelu on kattava: Bodymajan kehonkoostumusmittaus kertoo miten kehosi voi. Saat yli 40 kehosi koostumusta kuvaavaa arvoa kuten rasva- ja lihasanalyysin, nestetasapainon, tiedon viskeraalirasvan määrästä ja rasvaprosentista. Kaikki mittaustulokset sekä kehon kokonaiskuvan yleisarvio kerätään palvelun automaattisesti tuottamalle, selkeälle raportille.

Rekisteröidyttyäni palveluun lähdin kokeilemaan Bodymajaa ensimmäisen kerran Pasilan Triplaan. Siellä kaikkien kauppojen ja muiden joukossa oli Bodymaja-toimipiste. Naputtelin tunnukset puhelimeeni saapuneiden ohjeiden mukaisesti ja yhtäkkiä ovi aukeni taianomaisesti. Toimipiste on designiltaan moderni, tyylikäs ja toimiva. Mittauksissa käytetään bioimpedanssimenetelmää hyödyntäviä Bodymajan Inbody 770 -laitteita ja itse mittaustapahtuma on todella helppo: päällysvaatteet ja kengät ja sukat pois ja seisomaan mittauslaitteelle. Laite tunnistaa käyttäjän mittauslaitteeseen näpyteltävän puhelinnumeron perusteella ja noin minuutin mittaussuorituksen jälkeen homma on selvä.

Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumuksen raportit ovat hyvin selkeästi luettavissa. Musta viiva kuvaa uusinta mittausta, keltainen edellistä.

Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittaus tulokset

Kattava Bodymajan Oma Body -raportti löytyy miltei välittömästi mittauksen jälkeen Bodymajan nettipalvelusta. Itse olen käynyt nyt kaksi kertaa Bodymajassa kuukauden välein koska päädyimme seuraamaan muutostani Bodymajan kanssa ainakin kolmen kuukauden ajan. On ollut ilo nähdä kuinka pientä muutosta on tapahtunut jo tässä ajassa. Raskauden aikana kehon rasvaprosentti luonnollisesti nousee ja on ollut mielenkiintoista seurata sitä kuinka kehitys lähtee toiseen suuntaan. Lihasmassan määrä myös usein vähenee mistä olin hiukan huolissani. Minulla on historiaa tavoitteellisesta treenaamisesta ja lihasmassan hankinnasta, joten toivoin että romahdus lihasmassan määrässä ei olisi ainakaan radikaali.

Viskeraalirasva tarkoittaa sisäelinten ympärille kertyneen rasvan määrän. Viskeraalirasva on yksi parhaista elintapoja kuvaavista muuttujista ja terveyden kannalta raportin tärkein seurattava asia.

Myös kiitollisuus omaa kehoa kohtaan kasvaa, onhan se mieletöntä miten keho kantaa ja kehittää uuden elämän sisällään, synnyttää lapsen maailmaan ja sen jälkeen palautuu omalla kohdallani suurimmaksi osaksi melko spontaanisti. Tulokset ensimmäisessä mittauksessa olivat lähelle sitä mitä olin aavistellutkin, mutta se että lihasmassani oli edelleen  erittäin hyvällä tasolla oli positiivinen yllätys. Tällä hetkellä mittarit näyttävät punaista rasvan ja viskeraalisen rasvan kohdalla ja etenkin viskeraalinen rasva on terveysvaikutuksiltaan sellainen jota mielellään haluan vähentää. Kuukausi on lyhyt aika, mutta on silti ilo huomata tulosten kulkevan pikkuhiljaa oikeaan suuntaan. Seuraavan kerran käyn mittauksessa taas noin kuukauden kuluttua ja sen jälkeen todennäköisesti hiukan harvemmin. Minulla on käytössäni Bodymajan vuoden paketti joten tämä mahdollistaa seurannan koko vuoden ajan. Innolla odotan mihin kehoni tässä ajasssa muovautuu.

Jos sinäkin kiinnostuit Bodymajasta niin koodilla VAHVA20 saat 20% alennuksen kaikista mittauspaketeista!

Tsekkkaa nettisivut tästä linkistä:

Bodymaja

ja

Reel ensimmäisestä käynnistäni bodymajassa

täältä

LUE MYÖS:

SYNNYTYSKERTOMUS

 TOIVOTTAVASTI TAPAAMME  MYÖS SOMESSA

INSTAGRAM

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Bodymaja Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *