Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Vauvavuosi on kohta takana

vauvavuosi

Vauvavuosi on ollut yllättävän ihana kokemus, vaikka alun perin en tehnyt siltä suurempia odotuksia. Olin ajatellut, että vuosi olisi lähinnä unettomia yötä ja kakkavaippojen vaihtamista toisensa perään. Olin kuitenkin väärässä. Vaikka joitain huonosti nukuttuja öitä on ollut ja vaippoja on vaihdettu lukemattomia kertoja, on vuosi ollut täynnä ihania hetkiä ja upeita muistoja.

Vauvavuosi on ollut minulle henkilökohtaisesti hyvin merkityksellinen ajanjakso. Olen saanut kokea äitiyden ihmeen ja tutustua lapseeni syvemmin kuin koskaan. Olen oppinut paljon itsestäni ja siitä, millainen äiti haluan olla lapselleni. Olen myös nauttinut siitä, että olen saanut viettää enemmän aikaa perheeni kanssa ja keskittyä Muskelin hoitamiseen.

Muskelin kehitys on ollut hämmästyttävää seurattavaa. Hän on kasvanut ja oppinut niin paljon ensimmäisen vuotensa aikana. Ensimmäiset hymyt ja naurut ovat olleet unohtumattomia hetkiä, ja olen ollut ylpeä jokaisesta hänen saavutuksestaan. On ollut mahtavaa seurata, kuinka hän on oppinut ryömimään, konttaamaan, seisomaan tukea vasten. Kasvun ja kehityksen seuraaminen on ollut uskomattoman palkitsevaa.

Myös hyvien puolien esiintuominen vauvavuoteen liittyen on mielestäni tärkeää monestakin syystä. Se auttaa raskaana olevia tai vastasyntyneen vanhempia valmistautumaan tulevaan elämänvaiheeseen realistisesti, mutta positiivisella asenteella. Toisekseen se voi auttaa vanhempia keskittymään hyviin asioihin haastavina aikoina ja muistuttamaan siitä, miksi vanhemmuus on niin arvokasta.

vauvavuosi

Postauksen kuvat: Tuomas Hämäläinen Vestigevisions

Mitä seuraavaksi?

Vaikka vauvavuosi onkin ollut täynnä iloa ja onnistumisia, on siinä ollut myös haasteita. Yksi suurimmista haasteista on ollut päättää mihin suuntaan lähden elämässäni seuraavaksi. Vauvan syntymän myötä olen huomannut arvostavani asioita eri tavalla kuin aiemmin. Olen alkanut miettiä, mitä haluan tehdä elämälläni ja millaisia tavoitteita minulla on.

Olenkin käynyt paljon sisäistä keskustelua siitä, millainen minä olen ja mitä haluan elämältäni. Tiedän, että haluan jatkaa äitiyttä ja perhe-elämää, mutta samalla haluan myös kehittää itseäni ja saavuttaa omia tavoitteitani. Tämä haaste onkin saanut minut miettimään erilaisia uramahdollisuuksia ja opiskeluvaihtoehtoja, jotka voisivat olla yhdistettävissä perhe-elämään.

Vaikka tulevaisuus onkin vielä avoinna, olen innostunut siitä, mitä se tuo tullessaan. Olen oppinut, että elämässä tärkeintä on löytää tasapaino eri asioiden välillä ja seurata omaa sydäntään.

Onneksi minulla on puolisoni, joka on ollut suuri tukipilari perhe-elämän pyörittämisessä ja hänen kanssaan yhdessä olemme päättäneet löytää ratkaisuja, jotka sopivat perheemme tarpeisiin.

Vaikka tulevaisuus onkin vielä avoinna, olen innostunut siitä, mitä se tuo tullessaan. Olen oppinut, että elämässä tärkeintä on löytää tasapaino eri asioiden välillä ja seurata omaa sydäntään. Muskelin kanssa vietetty aika on opettanut minulle paljon itsestäni ja siitä, millaisia arvoja haluan elämälleni antaa. Nyt on aika seurata unelmiani ja lähteä uusille poluille kohti tulevaisuutta.

Vaikka vauvavuosi onkin loppumassa, tiedän, että äitiys ja vanhemmuus jatkuvat edelleen. Tulevaisuudessa on luvassa uusia haasteita ja ilon hetkiä, mutta olen valmis kohtaamaan ne kaikki Muskeli rinnallani. En voi kuin olla kiitollinen siitä, että minulla on ollut mahdollisuus kokea tämä upea vuosi Muskelin kanssa ja olen varma, että se tulee jäämään ikuisesti mieleeni.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on vauvavuodesta?

LUE MYÖS:

SYNNYTYSKERTOMUS

 TOIVOTTAVASTI TAPAAMME  MYÖS SOMESSA

INSTAGRAM

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *